IMT

Samo da ne procuri hladnjak. Komšija tako radio, a zaboravio da mu je pre par godina pocurio na dva mesta i da je tad nasuo onaj prah da začepi.

Poz zna li neko razlog zbog kojeg je na rakovici tesko kvacilo, na mojoj 65 je bilo izuzetno mekano i imalo dug hod tek posle generalne motora kad je majstor vratio kvacilo je 3 puta teze nego sto je bilo a nije menjano nista sto se seta kvacila tice.

Na imt540, menjač 3 brzine, počeo da iskače iz brzog hoda. Kako rešiti ovo i ako neko zna koliko bi to zadovoljstvo koštalo?

Nesto je oko reduktora, kad se rastavi videce se.
I ja imam isti problem na 560 stari tip, isti je menjac.
Od rada nesto se potrosilo

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Poz zna li neko razlog zbog kojeg je na rakovici tesko kvacilo, na mojoj 65 je bilo izuzetno mekano i imalo dug hod tek posle generalne motora kad je majstor vratio kvacilo je 3 puta teze nego sto je bilo a nije menjano nista sto se seta kvacila tice.
Ako je radjeno kvacilo sigurno su menjane opruge a nove opruge su mnogo tvrdje od starih.

Naprotiv, nove opruge jesu jače od starih pregrejanih ali su elastičnije pa kvačilo bude mekše. Tvrđe nikako.
A što se tiče rakovice, ako sigurno ništa nije menjano verovatno je majstor podešavao zazore pa ti sad i prvi i drugi stepen odvaja istovremeno. Zato je tvrdo.

Lepo rade stepeni odvajanja samo tesko ide kvacilo pogotovo kad se pritiska za drugi stepen maltene celu svoju tezinu treba da stavim na kvacilo da bi ga pritisnuo do kraja. Covek koji je sa majstorom dogovarao generalnu nije vise ziv tako da ne znam sta su se dogovorili bice da je radjeno nesto i na kvacilu verovatno te opruge ili pitaj boga. Ne smeta meni to toliko sve dok radi svoj posao dobro je. Hvala na odgovorima.

Na imt je recimo dobra poluga i moze da se nastelije da bude meko kao pamuk, ne znam da li je slicno i kod imr...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Na 577 mi je hidraulično kočenje i mijenjati je glavni kočioni...sad mi se desi da desna papuča bude normalna meka pri kočenju i posle par kočenja digne se do vrha sa stiskom...samo malo stisneš i ona zablokira točak...dal možda nevraća cilindar na točku Il je nešto drugo

Gde naruciti auspuh za imt 560?
Mislim na onaj kao obicnu cev, dugar je kupio traktor sa takvim auspuhom i ima bas dobar zvuk..

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Koji su najčešći razlozi što na IMT neće da diže na leru...na jačem gasu digne rolobalu.al ju vozeći popušta da moraš zaustaviti...

Radi li isto kad je vruc i hladan?
Provjeri nivo ulja, kod nas po brdu cesto zna zezati i kad ima dovoljno ulja jer se navije traktor
Ako ne pomaze dolijevanje ulja nadji nekog da ti prepakuje pumpu
Nije to veliki posao, moze se rijesiti za jedan dan

Nazad
Vrh