IMT

Kako si stelovao pumpu?
Nisi dobro
Ploca i poluga na pumpi moraju biti dobro ustelovane
Sad ti je preostalo da stelujes unutra da stezes vijak na pumpi dok ne dobijes 28_29cm dizanje mereno od gornjeg klina za poteznicu do bolcne u ramenu hidraulika

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Није то лако наштеловати после 40--50 година рада. Јуче сам радио једну пумпу, мењао вентиле, много је тресло кад диже. седишта вентила су била оштећена, пкушао сам да их ушлајфујем пастом. није ишло па сам нашао неки упуштач са добрим димензијама испало је добро.

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

Мора и двокрака полуга да се подеси, она на пумпи , иначе немаш баш прецизно дизање. Јуче нисам баш добро подесио па ручица мора да се гурне до краја да би се полуге дигле на 30cm.

Послато са RMX3624 помоћу Тапатока

Kad dobro nastelujes plocu sto je jebeno ko radi prvi put
Pa kad grubu (kuglicu ) stavis na fast, finu (duplu) izmedju dve tacke treba da ima 0,05mm lufta izmedju viljucki ploce i poluge od pumpe taman toliko da se ona rolnica moze okretati prstom
Onda je fast fast a slow je slow
I pocinje dizati poluge odmah iznad fast i kad digne do kraja ostane jos 30mm lufta na kvadrantu

Да,да,да, а 1361грам силе, па ексцентрични ваљчић. Све лепо објашњено али понекад не иде, све се расклимало само нек диже. Овом се попустила матица на конусном само што није испао. Власник каже затегни то мало.

Послато са RMX3624 помоћу Тапатока

Meni je majstor loše podesio, tek pri kraju počinje da diže poluge. Bar znam da više neće raditi moje traktore :D

Jbg kad nema drugog majstora,skinuo sam onaj srafic(granicnik) i sad dize koliko treba a sreca necuje se sigurnosni ventil

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Razvodni ventil mi zaglavio na 539
Ubacio novi oprao sve prestelovao novo ulje i gas
Pumpa je radjena pre oko 5000h
1c1dd3f21f0065ee25a60a6586aed877.jpg

Ja sipao calgon za ves masinu, celo pakovanje, mislim da je 1kg, radio ceo dan sa traktorom pa ispustio i sipao cistu tecnost.
Izaslo je dosta kamenca, osetila se razlika.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Gledao sam servisere za gasne kotlove kako ispiraju nešto iz kotla što je veoma slično hladnjaku i to su radili sa sonom kiselinom i jako puno kamenca izađe. Meni u zadnje vreme podigne temperaturu, kod malo težih radova, malo iznad zelenog pa reko naj bezbolnije je da za početak isperem hladnjak pa da vidim imali boljitka. Gledam po netu imaju neka sredstva tipa Wurth i slično ali kontam da je to više za odmašćivanje, ja bi nešto za kamenac.

Kolega ako nisi, izduvaj spolja hladnjak detaljno dok ne bude proziran 100%.
Do sada sam sa vremena na vreme izduvavao kompresorom ali ne detaljno nego onako, isto tako kad perem traktor skinem masku i vodom isperem hladnjak ali opet ne detaljno nego onako... elem, juče krenem da to uradim malo detaljnije prvo izduvavanje onda voda i deterdžent za suđe pa sa četkicom pranje saća pa ispiranje pod pritiskom i tako par puta... šta je tu prljavštine izašlo, i komada koječega i blatnjave vode. Posle svega što sam video da je izašlo iz saća mislim (nadam se) da sam rešio problem, ovih dana ću ga probati u radu pa će se pokazati dali je rešeno ili idemo dalje.

Tako sam ja mislio da je na kombajnu cist hladnjak dok ga igrom slucaja nismo skinuli zbog drugog problema. Sta je tu prljavstine bilo... Prali smo ga vise od sat vremena. Jednostavno zalepi se ta prasina a da je i ne vidis dok ne pocnes vodom da peres.
Za unutrasnje cisceje soda bikarbona. Dva - tri puta isprati to je to otprilike.

Nazad
Vrh