Deks, sigurno ima i do kvaliteta tih motora! Verovatno su ležajevi radilice uspeli izdržati temperaturu ili su se minimalno oštetili, a da se pri tom na radilicu ništa nije zalepilo od njih.
Mirko, tako je. I ja bih rekao da se takav kvalitet više ne pravi.
Rakin, M motori (kao i DM i IM) imaju puno jače klipnjače u odnosu na S motore samim tim su tolerantniji na takve kiksOve.
Mi smo prošle godine imali jedan takav sa Zmajem.... Ispustio sam ulje iz motora preko vikenda, u ponedeljak ćaletu dođe neki drugar muzičar iz mlađih dana i tu reč po reč (nešto ga i auto mučio pa sam tražio kvar) kad evo i komšija i zapričamo se i potpuno zaboravimo ćale i ja da sipamo ulje u kombajn. Dođe drugi komšija i pita jel bi mu ovrli kukuruz, nema čime da hrani stoku. Taman ovom rešim auto, svi se rasčistili (ko Luka kad upali brener) i ćale uleti u kombajn, upali ga, nabije gas i krene a nije pogledao u sat od pritiska ulja.... Napravio je 30metara i stao, motor zaribao.... Poludeo sam i na sebe i na ćaleta!
Skinem motor, okrenem ga, rastavim i vidim. Otopili se ležajevi na radilici. Očistim radilicu, stavim nove ležajeve, zaptivače, ulje, filter i eno da čuknem vo drvo radi ESOV motor kao da ništa nije bilo. Šta reći osim da smo imali više sreće nego pameti.