IMT

12.4 guma treba da ima precnik od 49.1 inch iliti zoll ((12.4x0.85)x2+28=49.08) iliti 1246.6mm
11.2 guma pak treba da ima precnik of 47.04 zoll-a ((11.2x0.85)x2+28=47.04) iliti 1194.8mm

predjeni put je 3.14 puta veci pa je za 12.4 gumu to 3914,3mm
dok je za 11.2 gumu to 3751.7mm
razlika je 162.6mm tako da je 12tica za nekih 4.3% "brza" tj na istom broju obrtaja traktor se krece 4.3% brze...

Au, a sta mislis da li je mjerni uredjaj, tj traktormetar na 539 100% tacan? Ja sam mjerio iz zezanja br. obrtaja kardanskog vratila, i ''lagao'' je nekih 10%.

Otprilike oko 4.5 - 5% brže je sa 12 gumama. Najtačnije je da uzmeš negde odredjen proveren put, npr 100m i Izmeris potrebno vreme, i odatle možeš da izračunaš brzinu

To je isti motor, glava drugacija.

Brzinu traktora merim preko navigacije i to mi je najlakse i najtacnije.
Danas cak postoje razne aplikacije za merenje brzine.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Srce-kuciste diferencijala za fergusona, zajedena povrsina gde se oslanjaju trkaci, i to solidno, bi li smeo da navarim? obradim na strugu lagano , ispoliram sa brusilicom posle... ne znam ni sa kojom eletrodom bi to radio, ono kuciste je neki liv...

Ajd' slikaj to pa da ti dam(poklonim) mišljenje..
Doznao sam za elektrodu, ide Utp gnx hd, slikacu kada dodjem sa posla kuci...
Tu idu one mesingane podloske, ima ih u razlicitim debljinama kupiti ako mislim na istu stvar
Jeste, sferne ,ne znas u kojim sve debljinama se rade?

Novo kuciste bogme 30600, polovno pitanje da li ima u korektnom stanju da se nadje... jel isto kuciste ide i na 558?

Ne znam stvarno koje debljine imaju, to bi trebale imati skoro sve trgovine imt dijelovima
Meni je to majstor pre 5 i vise godina stavio deblje nego sto su bile, malo tesko islo sklapanje ali je na kraju nasjelo kako treba

Mene ustvari muci lupkanje poluosovina, nikako to stelovanjem i smanjenjem lufta izmedju njih nisam mogao da resim... imam ideju da obradim krajeve poliosovina i krst za lezajeve 32005, ali mi se cini da ce to onda biti veliko opterecenje za krst, treba da prenosi moment i da trpi transverzalne sile od poluosovina....

https://ibb.co/rfBJV7Z]

IMG-20230419-152639.jpg
[/URL]

IMG-20230419-153256.jpg
[/URL]

IMG-20230419-153304.jpg
[/URL][/url]

Ako sam te razumeo, tebi poluvratila lupkaju baš radi ovog pohabanog dela na kućištu diferencijala.
Kada ovo središ podloškom(kama), trebalo bi da anuliraš zazor u diferencijalu.
Eventualno i podloške između kućišta i poluosovinskih zupčanika..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Pa i ne znam zbog cega sve lupkaju, nakupilo se tu zazora za cetr+ decenija, ima lufta na ricnama, luft izmedju suncanog i kucista diferencijala, i tu onda poluosovine verovatno rade transverzalno..... verovatno da je najbolje da se stavi sve novo, ali ::novac:: :(... pre nekih 3 godine, zamenjen je krst , trkaci, suncani, sve podloske, malo brusilicom sa smirglom poravnjao ovo naleganje trkaca, ali verovatno da pomenuti zazori i lupkanje opet zeznu gde nalezu trkaci, zato bih probao sa ubacivanjem lezaja, videcu sta cu.... a moram to da spakujem do kraja aprila, tamo vec krece sezona kosenja baliranja itd....

Koliko otprilike izađe remont hidraulične pumpe na 539? Isplati se remontovati ili kupiti novu koja je oko 150e?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh