IMT

Na mnogo Rakovica sa hidro volanom je to pucalo i vareno i radi tako bez problema...
Mora da ima kod nekog od ovih sto rasturaju imt.
Ako prodaju to posebno uopste.
Ja imam ceo prednji trap komplet ali ne bih ga skrnavio, ako budem prodavao ici ce kompletno.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Počela mi varirati kazaljka na satu za pritisak ulja na IMT 533....mlati između 3 i 4 bara....pre dvadeset sati staviti nova tešanjska pumpa.novo ulje i filter...možel bit do ventila Il je nešto ozbiljnije

IMT 539 je mnogo lenj na gasu. Linijska pumpa. Žeravica je radio prošle godine. Štedljiv je, ali mu je i odziv jako spor. Juče sa setvospremačem treba mu mnogo vremena da dostigne više obrtaje. Kad dostigne on ide, pa smanjujem gas. Ne baca dim ni kad se pali. Ni kada kreće i zapinje pod opterećenjem. Kako to da rešim ?

Prvo proveri da li je sve u redu sa dovodom goriva od slavine preko AC pumpe, filtera itd.
Ako nije nista od toga onda ili je nastelovana na jako slabo punjenje ili nesto blokira letvu u pumpi da ne moze da dodje do max goriva. Linijska mora malo da zadimi crno pri paljenju motora, ako ne dimi nije dobro ustelovana. Eventualno mozes da skines poklopac sa strane pumpe i da vidis da li je letva slobodna i dobro zakrece elemente, ali tu svakako nista ne mozes sam da popravis i da je do toga

Hvala puno ! Proveriću. Da li bi to mogao da proverim tako što bi skinuo crevo za dovod goriva sa bosh pumpe i da se traktor pali pa ako ide gorivo onda je sve u redu ?

Pa da, al ne moras da verglas dovoljno je rucno pumpati na AC pumpi. Gorivo mora tu da ide vrlo lako, da ima odlican protok. Mada ni to nije potpuna provera, trebalo bi i skinuti creva sa AC pumpe i proveriti da li ne mesa da kazem, tesko je objasniti recima ali zatvori se prstom usis, i ako pravi vakuum onda je dobra, isto se ponovi sa izlazom ali treba da pravi pritisak. Ili spojiti manometar na ulaz goriva u pumpu i upaliti, pritisak treba da bude od minimalno nekih 0,3 do max oko 1,0 bar. Ovo je sve da bi bio apsolutno siguran, da ne skidas dzabe pumpu.

Nazad
Vrh