IMT

Milsiš da spojim manometar na kraj creveta kojim se bosch pumpa napaja gorivom ? Kako da ga spojim ? Muf neki da stavim na šaf kojim se zavija na bosch pumpu pa na njega manometar ?

Da, tu. Ili na drugi kraj creva kod filtera, ako nije zapuseno crevo svejedno je. Imas produzene duple suplje vijke M14x1.5 i onda jednostavno stavise jedno preko drugog crevo dovoda i crevo manometra.
doublebanjoonbike.jpg

ovako nesto

Jutros sam palio 65icu da tanjiram. Iskrin alnaser cuje se kao neko krcanje kad vergla sta moze da bude doduse pali vergla al kao nesto cese ne znam krčanje neko. Da znam ako je neki kvar tezi da ne verglam vise.

Može li mala konsultacija
Na 540 sredjujem korpu kvačila i menjam lamele pa vidim da su mi lamele i druk ležaj jako zamašćeni. Zamajac je suv dakle mislim da nije semering radilice a i ulje nije tamno. Može li se semering na spojnički menjati a da se nerasklapa menjač već samo da skinem onu trubu odakle izlazi spojnička.

Ne moze...
Mora sve redno, jebo ga konstruktor

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Koje ulje nasuti u hidraulik i menjač IMT577? Majstor mi kaže SAE90, komšija kaže 80w90. Na početku teme se pisalo o transhidrolu, Traktol 85 i slično

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Traktol 80 ide u njega.Ako mešaš priključke sa M.F sipaj ono koje sipaš u njega, neće ništa da mu smeta, bolja varijanta od mešanja ulja.Ja sam kod mene u 577 sipao UTTO baš iz tog razloga.

O tome sam i razmišljao, baš sad gledam specifikacije Traktol 80 i UTTO, upoređujem. UTTO je malo ređe ulje od Traktol 80.
Mešao bih ulje samo preko prikolica, bilo bi mi zgodnije za kipovanje po dvorištu.
Cena im je slična

I ja sam u Rajnu nasuo traktol zbog mesanja.
To sto je malo redje mislim da se nece osetiti nista u radu.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Na koliko mm da naštelujem kardansku lamelu na imt540, ubacio sam novu korpu i lamele pa da to bude po ps.

@p4vle Baš zbog prikolica sam i sipao zajedničko ulje+što je tokom zime i hladnog vremena hidraulik mnogo bolje reagovao.Sa Traktolom mu je trebalo dosta vremena da zagreje ulje i brate sporo kao puž, nije to strašno ali meni je dosta smetalo pošto sam imao prednji utovarivač koji je korišćen stalno tokom svih vremenskih uslova.

Hidrauličar koji je remontovao pumpu kaže da naspem gušće ulje, idealno stotku :D
Mislim da ću ja nasuti Valvoline Utto 10w30, kao što je u MF, i da će to sve raditi kako treba.
U starom ulju nema opiljaka, mogu vratiti i staro ulje jer je promenjeno pre 4 godine, ali kad je sve urađeno, red je da dobije i novo ulje :D

Gledam sada specifikacije ulja, viskoznost Valvoline UTTO(10w30) na 100°C je identična Nisotec Traktol 80 ulju, koje je takođe UTTO ulje. Kao i ostale specifikacije, koje su u 10% razlike.
80w90 koje je komšija preporučio je hipoidno ulje, to sipam u prednji most. To mi je previše gusto za pumpu.

Poslednja izmena:
Pogledao sam u uputstvu za IMT 539 kojom brzinom se traktor kreće u kom stepenu prenosa pri 1300 obrtaja ali to se odnosi na gume 11. Ja imam gume 12, po kojoj formuli se onda racuna? Predpostavljam da nije velika razlika ali bih da znam zbog prskanja da bude sto tacnije.

Nazad
Vrh