IMT

Pre nekoliko godina delovi bili oko 5000 za pumpu, ne znam sada koliko su, sam sam odradio.... uglavnom ulje, klip, set za pumpu bilo oko 150e tada cini mi se....

Generalno je skupo odrzavanje mehanizacije ali jbg, ko izdrzi pricace.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nova pumpa oko 18 crvenih, a set za remont pumpe u oglasima 15 crvenih.
A gde je majstor?
Biće nova pumpa.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Pozdrav svima, skinuo motor sa 533 zbog zamjene lamele i semeringa radilice, Kad sam vec rastavio skinut je i karter i glava da se promjene karike i leteci lezajevi jer je po malo duvao a jos je fino imao snage, e sad pitanje, na letecim pise 0,25, jel to specijala i ako jeste koja je, cilindri su dobri i oni su standard 88,9. karike su bile lisnate i sad ne znam koje da kupim, ako neko moze pomoci bio bi zahvalan

Treba mi savet,bio sam da sejem sa 533 i zadnji prohod zavrsio kao traktor nece da digne masinu,kad dam maksimalni gas vidi se da krece da dize al slabo sta bi to moglo biti?

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Pusta mi ulje na lijevoj strani vratila hidraulike, kod ramena, zanima me mogu li se promijeniti one O ring gumice na vratilu, a da se ne skida poklopac i cupa osovina. Koliko se sjecam gumica je izmedju dvije caure, kako njih iscupati, a osovina niti moze izaci napolje od krila kabine, niti se smije cupati zbog one caure sa krakom. U pitanj je 560.

Treba mi savet,bio sam da sejem sa 533 i zadnji prohod zavrsio kao traktor nece da digne masinu,kad dam maksimalni gas vidi se da krece da dize al slabo sta bi to moglo biti?

Ja mislim da bi prvo trebao proveriti gumice na onoj vertikalnoj cevi od pumpe do ploče pa tek posle dalje tražiti uzrok ako nije to.

Ujutro podigao sejacicu na leru,ali ipak zamenio sam gumice na poklopcu i cevcici i dosuo ulja,otisao na njivu uradio 6kj i kernjo na drugu njivu i osetio da mu treba dosta veci gas da drzi masinu. Kao da se ugrejalo ulje pa propusta a stavio nove gumice. Eventualno da su neke kineske jer mi delovale nesto tanke

Prokuvala mi voda prilikom spremanja na imt 539,odmah ga ugasio a posle sat dosuo 2lit vode i krenuo kuci (falilo mozda jos 1lit do cepa) .Kad sam stigao kuci krenuo da rasklapam (sumnja na vodenu pumpu) i kad sam ispustao vodu sa bloka motora je isla "polako voda ,bas slab mlaz , a na povratnom crevu ka hladnjaku hladna voda .Da nije zapusen kanal u bloku i kako to resiti ?

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Drugari šta bi moglo biti na 558, ujutru dok je gusto ulje diže sejalicu normalno, čim se razredi tek na pola gasa hoće da je podigne, a na leru je spušta polako dole,
Menjane gumice na onoj štangli od pumpe do klipa isto se ponaša, dal je pumpa ili karike klipa?

Meni isto to se desava na 533 dok je hladan bez problema dize na leru a posle par kj treba mu vise obrtaja da digne a na leru spusta,a posle 6-7 kj nema sanse ni na 1400 obrtaja da digne sejacicu

Nazad
Vrh