IMT

@Rakin @geci као што је Крематор написао ремонт пумпе уља или нова. Ја сам је ремонтовао пре 3 године и још ради, као нова
пуј пуј пуј да не урекнем

Послато са M2012K11AG помоћу Тапатока

Slazem se sa kolegama, kompletan remont, ne mora se pominjati da se novo ulje podrazumeva...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Taman kisni dan a bas puno palo kise pa jedno 2-3 dana nema nista od posla na njivi,do tad cu resiti

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Zavrsena prepravka diferencijala, malopre spakovao, al da ga je.em opet ima malo lupkanja na leru, izgleda da ceo diferencijal unutra ima lufta izmedju truba, podbacio limce 0.16 ispod desnog nosaca lezaja, odnosno kandze, morace jos nesto....jel za proveru lufta celog diferencijala, poklopac hidraulike mora gore?

Da kazem ajd, ponosan sam na sebe sto sam ovo izveo :ppozdrav: , ali nisam zadovoljan do kraja ::sramota:: .

https://ibb.co/k9Prgbf]

IMG-20230420-175455.jpg
[/URL]

IMG-20230420-195311.jpg
[/URL]

IMG-20230424-184310-1.jpg
[/URL][/url]

@Kremator
Pa u mom slučaju biće da si upravu, jesu nešto serviseri radili u garanciji 80 ih, deda pričao ali posle nije dirano ništa, kakve su šanse da su samo karike otišle na podiznom klipu, i da li ubaciti klip sa tri karike i gumicom?

Krematore nisi valjda stvarno tu stavio ležajeve?:nono:
Pretpostavljam da znaš koliki je koeficijent toplotnog širenja čelika, i da ćeš od -20 do +50 stepeni imati delta 't' celih 70 stepeni.
Na dužini poluvratila od recimo 70cm, to ti je oko 0,6mm dilatacije. Fabrički se između poluvratila ostavlja zazor od 2-3 mm, a ti si ga sad anulirao.

@Kremator
Pa u mom slučaju biće da si upravu, jesu nešto serviseri radili u garanciji 80 ih, deda pričao ali posle nije dirano ništa, kakve su šanse da su samo karike otišle na podiznom klipu, i da li ubaciti klip sa tri karike i gumicom?

Treba samo staviti manzetnu umesto gumice, ja nisam stavio sam gumicu, ali sam kasnije cuo da je bolje tako.

Pogledao sam u uputstvu za IMT 539 kojom brzinom se traktor kreće u kom stepenu prenosa pri 1300 obrtaja ali to se odnosi na gume 11. Ja imam gume 12, po kojoj formuli se onda racuna? Predpostavljam da nije velika razlika ali bih da znam zbog prskanja da bude sto tacnije.
Zašto ti treba podatak o brzini ? Meni treba radni pritisak 4-4,5 bara i to postižem na 1200 obrtaja. Idem drugom i treba mi 4l po aru.

Krematore nisi valjda stvarno tu stavio ležajeve?:nono:
Pretpostavljam da znaš koliki je koeficijent toplotnog širenja čelika, i da ćeš od -20 do +50 stepeni imati delta 't' celih 70 stepeni.
Na dužini poluvratila od recimo 70cm, to ti je oko 0,6mm dilatacije. Fabrički se između poluvratila ostavlja zazor od 2-3 mm, a ti si ga sad anulirao.
Moram da ti jos dopisem, na temperaturi se "sire" poluosovine.... ali........ i celo kuciste se siri :osmeh: :ppozdrav:...

Nazad
Vrh