IMT

Jedno pitanje, imam 539 linijac iz 1992g, do sad je radio odlično, obično kosim, baliram i prevozim seno sa njim, pre par dana cepačem za drva peko kardana , ali onim malim što cepa panjiće od 30 cm i što ga kupuju za el. motore od 3kW oni koji nemaju traktor, a ne veliki cepač za metarske , znači nije neko opterećenje niti se po zvvuku traktora moglo reći da nešto zapinje, cepao neke panjiće oko 2 sata na 1500 o/min.
Kad sam završio video da na spoju izduvne grane i auspuha curi i sliva se ulje , poznavalo se i na travi ispod....
Pomislio da nije kondenzacija iz auspuha ili dizna procurila i ne sagorela nafta, ali nije, probao sutradan još jednom nekih sat vremena, Traktor radi da kažem normalno ali opet izlazi ulje, poznaje se na meraču da fali malo ulja u karteru.
Posumnjao na uljne karike, samo me buni ako ulje propušta pored cilindra i klipa, kako ga od kompresije ne sagori, već izbacuje nesagorelo, kolega mi reče da nisu otišle vođice izduvnih ventila možda....
Da li je imao neko sličan problem, hvala

IMG-20220924-143323.jpg

Evo kako izgleda izduvna grana kad skinem Auspuh i radi traktor na 1500 o/min nekih pola sata

IMG-20221002-123900-2.jpg

Jedno pitanje, imam 539 linijac iz 1992g, do sad je radio odlično, obično kosim, baliram i prevozim seno sa njim, pre par dana cepačem za drva peko kardana , ali onim malim što cepa panjiće od 30 cm i što ga kupuju za el. motore od 3kW oni koji nemaju traktor, a ne veliki cepač za metarske , znači nije neko opterećenje niti se po zvvuku traktora moglo reći da nešto zapinje, cepao neke panjiće oko 2 sata na 1500 o/min.
Kad sam završio video da na spoju izduvne grane i auspuha curi i sliva se ulje , poznavalo se i na travi ispod....
Pomislio da nije kondenzacija iz auspuha ili dizna procurila i ne sagorela nafta, ali nije, probao sutradan još jednom nekih sat vremena, Traktor radi da kažem normalno ali opet izlazi ulje, poznaje se na meraču da fali malo ulja u karteru.
Posumnjao na uljne karike, samo me buni ako ulje propušta pored cilindra i klipa, kako ga od kompresije ne sagori, već izbacuje nesagorelo, kolega mi reče da nisu otišle vođice izduvnih ventila možda....
Da li je imao neko sličan problem, hvala

IMG-20220924-143323.jpg

Evo kako izgleda izduvna grana kad skinem Auspuh i radi traktor na 1500 o/min nekih pola sata

IMG-20221002-123900-2.jpg
Kod mene na 560 ako radi duze u mestu sa cirkularom onda kaplje ulje na auspuhu dole na izduvnoj grani cim ga vozim i radim nema toga… pali dobro ne greje se i necu da ga diram ima snage mozda ne ful ali dok radi i ne diram.

Kad pocne na iberlauf curiti ulje.....onda se treba brinuti....i jos je isao, zavrsio proljetnu pripremu te godine.....prvi klip do ventilatora je otisao,popucale karike, a ni druge nisu bile u boljem stanju

Kolega koliko te izasao motor okvirno? Sa rukama majstora ili samo delovi?
Imamo 560 a mastan, trosi ulje, semerig curi na menjacu kod lamele, a verovatno i na radilici.
Nov kocioni cilindar, treba i jednu stranu zadnje kocnice srediti, nove zadnje gume, hidraulicni volan bi ugradili.
Cisto da vidim okvirno koliko izadje srediti ga full.
Zamislio sam neku cifru od 3000e da li je dovoljna? :-D
Za tu sumu plus njegova vrednost mislim da nema sta da se kupi da ga zamene.

Hvala unapred
Pa da, prosli put je izgoreo na sva 4 cilindra, a inace motor je radjen pre oko 500 sati ful generalna i samo problem sa gorenjem dihtunga

Mene 1800e......sve novo osim bloka,kartera i glave izvana......sve pumpe pa i pvp je nova,nova remenica radilice,pumpa volana
Stubline
Klipovi
Ventili
Ac pumpa
Pumpa ulja
Klackalica
Pumpa vode
Remen
Filteri
Radilica obradena na specijalu
Glavni i leteci lezajevi
Cahure na klipnjacama
Crijeva od goriva
Filter zraka
Crijeva vode

To je otprklike to

Kocnice,takoder sve novo osim potisnih ploca plus kratka poluosovina jer je otisao navoj......oko 700eura

Kvacilo reparirano,oko 180e....ako se dobro sjecam

Imamo 560 a mastan, trosi ulje, semerig curi na menjacu kod lamele, a verovatno i na radilici.
Nov kocioni cilindar, treba i jednu stranu zadnje kocnice srediti, nove zadnje gume, hidraulicni volan bi ugradili.

Hvala unapred
Nadji s44 iz tamica dobar, jeftije izadje a bude traktor bas kadar.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Hvala unapred
3000 i dodas jos koju stotku ako je kvacilo lose i ako je prednji trap potrosen/los

Prvo registrovati pa onda planinariti.
Imam jedan takav, a imam i prijatelje na teh pregledu pa cemo videti sta moze da se iskombinuje

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ima netko iskustva sa curenjem na ovom šrafu lajtunga? 539 je u pitanju rotaciona pumpa. Nisam našao vijak novi, ali sam promijenio podloške i opet isto, kolega mi kaže da curi na pumpi pa se slijeva po njemu i da ju treba prebrtviti...

Ako misliš na šraf koji se uvrće u glavu pumpe za izlaz visokog pritiska tu idu čelične podloške...
Inače kod nas su ranije bile da se uzmu garniture svih zaptivača,podloški i ostalog za sve rotacione pumpe,kakva je sad situacija ne znam...

Nazad
Vrh