IMT

Sto se lezajeva tice mislim da KYK lezajevi imaju neki kvalitet uz pristojnu cenu. Ja uglavnom njih koristim za razne stvari i ponekad SKF.

Pitanje za imt 549 1998 godiste.
Da li se prednji semering radilice vadi sa spoljne strane? U smislu da se odvoji prednji trap, skine remenica i onda se nekako izvuce, ili tu mora da se rasklopi i motor? I lezaj bi menjali, verovatno je on propao pa otisao i semering.

Где ти на радилици отишао лежај?
Иначе семеринг можеш извући и без скидања колевке, скинеш ременицу и извучеш га напоље и убациш нов.

Zar nema tu lezaj kod tog remena napred sto pogoni ventilator i ostalo? Ako moze tako super. Bitno mi je da znam d li to dugo traje, jer mi treba traktor sada. Ako je posao koji se uradi za nekoliko sati, dan, onda odlicno.

То ти је водена пумпа немаш ти на радилици пропелер на њој имаш само ременицу која покреће водену пумпу и алтернатор.

Indijska glava, mora da se pročiste navoji. Odlivak nekako grub.obrada loša.Ljudima skup antifriz, sad mu nije skupo varenje bloka, nova glava....rad.
9bed85aadd9d68ecdf61f81a1779d161.jpg

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

Mislim da ce rasprava dal sredit 560_577 ili uzeti rusa trajati vecno
Iskreno sve zavisi ko je na sta spreman?
Moj izbor sredit 560 ubacit S44 i kabinu prepraviti i ubaciti klimu, disk kocnice, pomocne klipove hidraulike i jos dosta stvari!!
Sta cu kad ga volim
Sad cu staviti kuke na poluge hidraulika 2 kategorija

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Bez veze hejtujes Sapatnice.
Postoje ljudi koji nesto vole i nije im tesko oko toga da cackaju.
Mi kad smo dovezli 542 izgledao je kao da je prezivao manji nuklearni napad.
Da zlo bude vece, dovezao sam njega i prikolicu na tockovima do kuce, 60km.
Ljudi se se usput snebivali verovatno misleci da nesto radim sa takvim traktorom kao sto jeste.
Dosta toga falilo sa mehanicke strane, a dosta stvari zaribalo od stajanja, struja morala komplet nova, sve je sredjeno i sad je u savim pristojnom stanju, ispravan 100%, do svake sijalice.
Instalaciju platio 100e komplet, ostalo sam sve sam radio i to svoje vreme ne racunam, nisam ga stedjivao za prodaju vec za kucu.
d5091260c9efde7479b3e7b87cc977b5.jpg
b7b6a10183726e7abedf41f9c104ae1d.jpg
f27b1e5b247baf1fc02352ece6030baf.jpg
c5adad04b5faf4f4215d7dbb09126311.jpg

Ostalo mi kabinu da sredim zimus kad budem imao vremena.
Inace i kabina je bila "usukana" pa vrata ni jedna nisu mogla da se zatvore...
To sam resio, samo ciscenje i farbanje.
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Nikad mi nece biti jasno vezivanje za neku nezivu stvar.
Kada smo 577 zamenili za 892, ni sekunde mi nije bilo zao kada sam video kolika je razlika u udobnosti. Sada, ako bih imao para, taj 892 bih zamenio za bilo koji noviji, opet bez ikakve emocije. J..o ti to, vezes se za traktor 30-40 godina star, otpadnu ti ledja, i izgubis sluh. Razumem kada uslovi ne dozvoljavaju, ali ovo je nesto drugo.

И ја имам машина које не бих продао а старе су. Онолико колико се користе ваљају. Воде не пије хлеба не једе, једино што заузима место. Али да се купује за наредних х година ипак било go west.

Јесте, само ти треба још пакистанац у радионици да дорађује делове за уградњу. Делови су нови само мало да се турпија и обруси. И буду као стари.
Salu na stranu jeste tako u vecini slucajeva
Nego mene opusta rad na mojim masinama van sezone tu bas nekako uzivam ono zima radionica polako lagano ekipica neki sac ili razanj i laganica
Pogotovo neke masine koju su mi prirasle srcu sto rece Montoja nemaju cenu!!!
Npr moj 539 ja napravio 8000h u njemu sa beracem i balirkom otplatio ga milion puta

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Nazad
Vrh