IMT

Posle generalke koliko bi trebalo da radi motor da se razradi? Posto sam radio na 533 generalku a trebalo bi da idem da bacam vestak

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Bacaj slobodno to mu nije teško neko govori 30 sati baš.
A neko govori da nema veze pa sam i sam dilemi mislim da ću s malima pripremati dok se ovaj razradi.

Stari je nekada radio te motore, mislim posle full gemeralne da je bilo 10 sati u mestu 30 sati vozanje, pa 30 laki radovi drljanje i sl.onda jos 30 sa kardanom i to je to. U svemu tome na 50 sati su menjali ulje… ali sada ne, radis lagano uvek da je brzina dve manje i kad prodje 100 sati miran si.

Stari je nekada radio te motore, mislim posle full gemeralne da je bilo 10 sati u mestu 30 sati vozanje, pa 30 laki radovi drljanje i sl.onda jos 30 sa kardanom i to je to. U svemu tome na 50 sati su menjali ulje… ali sada ne, radis lagano uvek da je brzina dve manje i kad prodje 100 sati miran si.
2sata i gas nema tu šta čekati!!!!!
Ja to nikad nisam razradjivao odradi sat dva i gas što je mislio pokazati pokazao je!!
Šta tu ima da se razradi?
Ok hilzne klipovi karike ležajevi vodjice, nego jeste ikad čuli ili videli da je nekom zaribao ili prolupao posle generalne???
Niste zato što je obrada motora dovedena gotovo do savršenstva i nema tu više šta gledati i mudrovati!!!!!!!
Ta karika ili valja ili ne valja kao i ležaj i klip i hilzna!!! Posle sat dva VATRA i biće super!!

Jedino se slažem da se ulje menja na 30_50h jel uvek nešto smeća ostane u motoru pa da ga dobro ispere!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Ako lepo vidim u pitanju je m34 motor?Ako ti kapa tu tecnost,vrlo lako moguce da je pukla glava,hoce tako da se manifestuje.Gledaj prilikom prvog verglanja dali izbacuje sitne kapi ili mozda vlazi dole na kolenu auspuha gde je rupa.Proveri nivo ulja.Ako propusta u karter ulje bude sivkaste boje.Najbolja solucija je da je upitanju dihtung glave ali je verovatnije ovo drugo.Mozes proveriti i dali gura kompresiju u rashladni sistem,otvoris cep hlanjaka i pazljivo posmatraj dali ima sitnih mehurica.Takodje oseca se miris gasova u hladnjaku.

Nepristupacno da bih video, moguce da je nesto u vezi glave( pukla ili dihtung) na spoju grane auspuha i glave odma ispod toga gde su srafovi sto drze granu pa zato ne znam da li je dihtung glave ili glava.
Posle gasenja traktora vidim par kapljica sliju se na motor nakon izvesnog vremena a na rupicu auspuha na grani je suvo, takodje ulje je normalno crne boje nista drugo.
Da li se sme ovako jedno vreme radit sa traktorom?

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Problem moze biti ako glava propusta i unutra,tj u kompresioni prostor.Vremenom hoce da se okruni klip.Sve zavisi dali propusta unutra i koliko.Minimalna kolicina tecnosti kratkorocno ne moze da napravi neku ozbiljnu stetu.Proveri dali ti opada nivo tecnosti u hladnjaku.Ukoliko ti deluje da je tecnost uglavnom na istom nivou,mozes tako odraditi za nuzdu 20-30rh.

Nepristupacno da bih video, moguce da je nesto u vezi glave( pukla ili dihtung) na spoju grane auspuha i glave odma ispod toga gde su srafovi sto drze granu pa zato ne znam da li je dihtung glave ili glava.
Posle gasenja traktora vidim par kapljica sliju se na motor nakon izvesnog vremena a na rupicu auspuha na grani je suvo, takodje ulje je normalno crne boje nista drugo.
Da li se sme ovako jedno vreme radit sa traktorom?

Када га потераш пун гас како ради има ли неки чудан звук као да пробија? Мени је 542 када је пукла глава имао, на пуном гасу као да пробија некако чудан звук и што је најгоре сјебао је клип.

Pozdrav druze, svaka cast na uradjenom, motor samo prede. Kako si resio otvor i sraf za pogon pinjona?
Otvor sam nabavio orginal dio s otpada tu iz Srbije mi poslao čovjek.
Šaraf nisam imao pa smo zavrnuli dugački šaraf u bregastu do kraja odrezali ga navili dugačku maticu i samo ju skratili i razrezali.
Stavili ljepilo za navoje i to je to.
I eco ga jedan radni sat i Turski dio izda.
Curi ulje 3 brtve zamjenim i ništa.
Moram drugo kućište filtera nabaviti smeće od Turskih dijelova.
To što god kupiš njihovo krama.
https://postimg.cc/67D28jF6][/url]

Problem moze biti ako glava propusta i unutra,tj u kompresioni prostor.Vremenom hoce da se okruni klip.Sve zavisi dali propusta unutra i koliko.Minimalna kolicina tecnosti kratkorocno ne moze da napravi neku ozbiljnu stetu.Proveri dali ti opada nivo tecnosti u hladnjaku.Ukoliko ti deluje da je tecnost uglavnom na istom nivou,mozes tako odraditi za nuzdu 20-30rh.

87e2968e808cd7b0c5fa5943db794c48.jpg

Ovo gde je linija gore tu se odnekle stvori antifriz i onda se slijeva dole i kap po kap pusta
Jelda da nije moguce gore gde sam oznacio da zbog puknutog bloka odnekle dospjeva tecnost, to je odma cini mi se pored dihtunga glave koliko sam mogao zapazit

Tebi je glava pukla
Koliko vidim označio si kod poklopca komore ru je voda oko komore i tu hoće da pukne!!
Ja bi ispustio vodu i naduvao sistem kompresorom i nabacio sapunicu gde sumnjam da curi
A sistem smeš duvati do 1 bar!!

Poslednja izmena:
Resenje je onda nova glava, jel da?
Da li je dobar izbor Indijska ili neka druga, koja??

Ја сам узео индијску пуну и само је набацио на трактор. У том моменту нисам могао другу наћи да ми је исти дан доступна.

Vidim na oglasima i nema neki izbor samo indijske dok za m34 ima da se bira
Ne znam sta je bolje zato pitam ovde

A u pitanju je imt 565 dm34 motor

Poslednja izmena:
Nemoj nista kupovati dok se ne uspostavi dijagnoza, pare ces lako baciti, sad mozes da kibicujes samo.
Imr naravno ako se vec moze naci.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Indijska i turska lično nisam zadovoljan!!
Imao sam problema
Ja bi polovnu uradjenu!!
Ili bi tu istu sredio ako može da se sredi!!!!

Grejac na IMT 539 prestao da radi, radio do jesenas.. Juce ga odvrnem i probam van nista se ne desava, uzmem nov namestim (iskra) probam jednom nista, probam drugi put on greje, probam treci put opet nista. Ima neko ideju sta se tu desava ? Naftu sam uspevao da povucem kroz cevcicu od filtera znaci to je ok, okretanjem kljuca mi se uvek pojavljuje napon na zici na grejacu znaci da je instalacija ok. Jednostavno se desi da jednom samo dodje napon i stoji na 12.4 a drugi put dodje napon ali onda vidim 10.4 i tada grejac radi jer kad se on aktivira on odvuce oko 2V na sebe.. Stari nije ni jednom proradio a ovaj novi cas radi cas ne, da li da samo ostavim taj nov i da se nadam da ce da radi ili mozda postoji neki drugi problem koji ne vidim ?

Nazad
Vrh