IMT

Zasto ? Dobijas losiju vucu i losije hladno paljenje. Ako mislis da ces smanjiti potrosnju goriva varas se, u nekim situacijama bude cak i obrnuto. Jedino ako se neko igrao i povecao pre tebe pa sad dimi crno.
Inace se steluje tako sto se otvori sa strane, olabave dva srafa 8mm na hidro glavi i limic granicnik se zakrene malo. Vrlo pipav posao

Zaboravih napisat blok jeste pucao (tako kupljen) ali je to uradjeno tecnim metalom vidi se na slici ono sto je u crnoj boji tu je puknuo ali problem je sto se meni stvorila kap ( obiljezio sam krugom) koja se slila cini mi se sa mjesta gde je grana auspuha?
Jel moze i u tom delu gore da pukne?
Antifriz se stvorio ondje gde se spaja glava sa blokom odma ispod srafa koji drzi granu, kao da na dihtung glave propusta

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ako lepo vidim u pitanju je m34 motor?Ako ti kapa tu tecnost,vrlo lako moguce da je pukla glava,hoce tako da se manifestuje.Gledaj prilikom prvog verglanja dali izbacuje sitne kapi ili mozda vlazi dole na kolenu auspuha gde je rupa.Proveri nivo ulja.Ako propusta u karter ulje bude sivkaste boje.Najbolja solucija je da je upitanju dihtung glave ali je verovatnije ovo drugo.Mozes proveriti i dali gura kompresiju u rashladni sistem,otvoris cep hlanjaka i pazljivo posmatraj dali ima sitnih mehurica.Takodje oseca se miris gasova u hladnjaku.

Zasto ? Dobijas losiju vucu i losije hladno paljenje. Ako mislis da ces smanjiti potrosnju goriva varas se, u nekim situacijama bude cak i obrnuto. Jedino ako se neko igrao i povecao pre tebe pa sad dimi crno.
Inace se steluje tako sto se otvori sa strane, olabave dva srafa 8mm na hidro glavi i limic granicnik se zakrene malo. Vrlo pipav posao
Povecano je pa bas dimi, cim se malo optereti, najlaksi poslovi i odma dimi crno. A probao bi sam smanjit da ne skidam pvp

Gledaj ako dimi i pod malim opterecenjem pod konstantnim obrtajima sigurno nije do punjenja. Da je do punjenja dimio bi u par situacija:
1) kad mu dodas gas, dok ne postigne obrtaje
2) kad je veliko opterecenje
3)ili npr kreces iz mesta, dao si gas na npr 1200 obrtaja i pustas kvacilo, dok ne krene bacio bi malo dima i odmah bi se smirio cim postigne brzinu

Bolje pregledaj stanje dizni i sto rece Sremac da ti nije paljenje rastelovano. Ako neko nije cackao pre tebe - punjenje nikako ne moze samo od sebe da se poveca, moze samo da se smanji ako se pumpa pohaba.

Nisam pristalica igre na traktoru, zna se test lista te pumpe i to se proba na stolu!!!!
Jedino IM motori lančare njima se šteluje smeša na motoru dok radi!! I to mora iskusan mehaničar da radi!!
I to prvo pred paljenje 8,63mm od smt i 15mm izduvni ventil da zatvori pre smt i tad znaš da je razvoj d dobar i krećeš u podešavanje smeše VEĆ NA ASTALU PODEŠENE pumpe!!!!!!!
Znam mnoge koji su se igrali pa usrali stvar!!
A to komšija i njegov kolega i te priče su super posle 4 piva u kafani!!
A u teoriji može da skrati vek motoru

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Аааха, нисам у материји, ја знам за ГМТ и ДМТ. А како се одређује СМТ јели има неки репери (обележја) или неки други начин?

Da mi je toga vidit kako štela pumpu bez stroja.
Ta kod nas neznaju ni na stroju naštelati.
Pa sam slao prijatelju u Srbiju.
Sad ću još jednu poslat jednu po jednu.

Аааха, нисам у материји, ја знам за ГМТ и ДМТ. А како се одређује СМТ јели има неки репери (обележја) или неки други начин?
Ima unutrašnja i spoljna!!
Ako je boxer motor šta je gornja?
Ako je polegnut linijski motor šta je gornja?

Pred paljenje se meri i to mora da se meri ako nisi siguran u razvod!!!
Postoje i druge šeme za to
U zavisnosti od tipa pumpe i samog motora

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Je.. me fergo 533 samo tako...prvo paljenje nikako da sastavi...vuce ko lud.temperaturu drzi ispod 80 a citav dan frezam..dim se vidi bas kad se pocne tusit a ovako ne.....jedino sto sam primijetio je..dadnes gas na 18 a on bez opterećenja spadne na 16.....da nije membrana na pumpi

Rađen motor u fulu pre dve godine i cak smo ponovo provjeravali lanac...mijenjao i ac pumpu...mislio da vrati gorivo.....kad to spomenik.sutra cu prvo to provjerit

Nazad
Vrh