IMT

Jednom kad bude hteo tapatolk da lepo radi okačiću slike kako se KVALITETNO razvuče struja!!!!!!
Nego jel neko uzimao skoro obradjene cilindre hilzne za M motore?
Jedan mi 539 muke zadaje!!!!!!!
(Neće dugo)

Sent from my moto e5 using Tapatalk
Više ne zadaje!!!!
Otišao na prvi takt
Merio kompresiju
Prvi 16
Drugi 28
Treći 22
Izmerio hilzne 25 stotih pojedene
Prvi klip pukao izmedju 1_2 karike
Glava upali ventili, kriva nije pukla
Radilica OK ali nek je odrade!!!!
Izgleda je taj duuuugo trošio vodu!!!

Kod osuguraca je problem sto se prave od plastike i vremenom se istope pogotovo koji je malo vise opterecen.
Tesko naci keramicke kao pre sto su bili.
I ja sam za kutiju sa ubodnim osiguracima kao na kolima

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Kod osuguraca je problem sto se prave od plastike i vremenom se istope pogotovo koji je malo vise opterecen.

Ne mogu sada da slikam... na 558, vracena hauba, covek stavio licne kao na starim osiguracima za kucu za struju :haha: ....

Ja vise imam problem sa kutijama i sa spojevima, osiguraci mi se ne tope (kineski koji budu po radnjama mi odradjivaju posao). Kutije na traktoru su mi mijenjane i one zabice za osigurace mi se razvlace(kinesko smece), dok su na kombajnu fabricke i nemam problema. Ali i na traktoru i na kombajnu imam problem sa spojem, potrebno je nekad promrdati osigurac ili izvaditi ga i protrljati po trenerci da se bakar cakli. Nekad cak treba i zabice ocistiti, i onda sam miran..

Kineska roba ili mala privreda, sve jedan djavo.
Isto problem sa novim stop lampama, pozicionim...
Nego jel neko ugradjivao u prednju masku farove na 540-542 ako budem stavljao utovarivac ovi fabricki smetaju?

Nema majstora,nece niko da se potrudi...
Kod ovog momka dovoze auta iz Bosne radi resavanja problema.
Bas kvalitetno radi, sve lemi i stavlja termo buzir.

Lemljenje i termo burzir. Pozdravljam. Ja krajeve provodnika sto idu pod sraf prvo stavljam u hilznu i presujem. Kablove kad moram da nastavljam isto hilzna, presa i termo burzir. Slabije letujem. Izolir traku koristim uglavnom kad treba da izolujem snop kablova.
Tursko/indijske kutije sa onim okruglim osiguracima ne treba spominjati a kamo li ugradjivati. Smece neopevano kao i stop lampe iz male privrede. 21. Oktobar donekle i valja, mada je poprilicno skup. Primetio sam da pojedine turske i italijanske lampe nisu lose. Solidan kvalitet a nisu previse skupe.

Ne mogu sada da slikam... na 558, vracena hauba, covek stavio licne kao na starim osiguracima za kucu za struju :haha: ....
Jesi ikad video osigurače na kineskim traktorima i drugim radnim mašinama?
Namotana licna oko plasike i predvidjeno da kad crkne sam zameniš licnu, ima i rezervne žive isto na svakom osiguraču!!!
Uopšte nije loše rešenje!!!
Na 560 još uvek imam original apsolutno sve i sve dan danas radi!!!!!
A na 539 sam izmeštao osigurače, i morao njakati svašta

Ima li da se kupe segmenti za volan 539 da valjaju
Ja sam menjao biksne, semerigne i puz sa vretenom. Bio je luft sacuvaj boze ali sada sam resio skoro 90% lufta. Ja zadovoljan za 4800 koliko me sve kostalo. Msm da je indijsko. Imam lufta u upoznim sponama, moram da skinem papucu i poturim tu nesto i to je to. Mota se lagano za sve pare.

Problem kod lemljenja je sto kabal pukne pored lema, i nisam vjerovao do skoro dok se nisam uvjerio svojim ocima. Mijenjao sam uticnicu za prikolicu, i kada sam skidao kablove vidio sam da su nalemljeni i mislio sam da je radio neko ko zna kako sta. Medjutim kad sam nalemljeni dio malo promrdao otpao je..
I od tada nista ne lemim na traktoru.
Lemljenje je ok. Problem nastaje sa tinol zicom jer je punjena hemijom koja cisti e ta hemija na kraju pojede i zicu jer joj je to i posao, da nagriza necistoce a i okside bakra pride. Sve zavrsetke radim hilznama i nema da mrda a spoj je potpun, nema kidanja i razdvajanja licni. Svuda dodatna masa na ociscen metal i namazem bakarnom mascu. Izolir traka mi ne treba. Svuda termo buzir.
Ako ima gde da se poveze vise zica, ili plasticne vezice ili mekane trake koje su bas za to. Dobijam od par poznanika iz lear-a ili aptiva. Na mestima gde se razdvaja stavljam konektore, musko-zenske. Skidam sa starih zastavinih vozila i nove papucice presujem i ugradjujem u njih.

A kakva klešta koristiš za papučice,gledao sam Unior 425/4AB ,a sada ih trenutno nešto nema u našoj okolini ?

Vec sam pre nekog vremena davao preporuku. Kod klesta za presovanje, celjusti su najbitnije. Moraju da utiskuju papucicu u zicu. Ta 425/4ab 240 su bas ta. Za hilzne postoje prese sa 4-5 celjusti pa pravi sestougao. Deluje fensi ali slabo stezu.

Ok,znači tražim ta Unior,poodavno imam neka žuta pijačarska ali nisu nizašta,niti stežu niti prave oblik na papučici koji bi trebao,papučica izgleda kao da je stegnuta običnim kleštima,hvala na odgovoru.

Imam problem na 565 nikako da zaustavim curenje nafte na jedan sraf (holender) koji ide na ono mjesto gde su dizne.
Na ostala tri mjesta ni kap da pusti a na ovom koliko god da stegnem curka pomalo.
Menjao sam i podloske i bakrene i aluminijumske ne vredi, sam holender kad stezem jedan krug na pocetku ide rukom posle ide tesko kad kljucem privrcem, toliko jako stegnem da se plasim da ne pukne a tad bi tek bilo veselja.
Ne znam zbog cega je tako i da li postoji kakvo resenje?
3c56a6fe363b00039083dcd2592f0b65.jpg

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Postoji zamjeniš vijak i komplet cjev povrata, vjerovatno je oboje oštećeno a podloške moraju ići deblje nove bakarne. Ne vrijedi jako stezati pokidaćeš unutra navoj na dizni.

Lemljenje je ok. Problem nastaje sa tinol zicom jer je punjena hemijom koja cisti e ta hemija na kraju pojede i zicu jer joj je to i posao, da nagriza necistoce a i okside bakra pride. Sve zavrsetke radim hilznama i nema da mrda a spoj je potpun, nema kidanja i razdvajanja licni. Svuda dodatna masa na ociscen metal i namazem bakarnom mascu. Izolir traka mi ne treba. Svuda termo buzir.
Ako ima gde da se poveze vise zica, ili plasticne vezice ili mekane trake koje su bas za to. Dobijam od par poznanika iz lear-a ili aptiva. Na mestima gde se razdvaja stavljam konektore, musko-zenske. Skidam sa starih zastavinih vozila i nove papucice presujem i ugradjujem u njih.
Kolega de mi reci koja je uloga te bakarne masti? Cuo sam da ne da da se slijepe dva metala..
Mozes li mi malo pojasniti kako nastavljas ili racvas kabal iz jednog u dva (kada se provodi kabal za radne farove recimo). Ja sam to do sada radio sa musko zenskim stopicama, ali gledam da predjem na nesto "profesionalnije"..

Ako nije problem da moderatori prebace poruke u temu elektro instalacije, da ne punimo ovu temu bespotrebno..

Uh mislio sam nesto drugo da moze pomoci, ne znam da li bi pomoglo eventualno grejanje same podloske

Moja poruka je vezana za post od Miše ne stigoh da kopiram

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Nazad
Vrh