IMT

533/539 ne kida kad se ugradi od nekog terenca. Ima jos bolji primer sa fabrickim
prednjim vucama recimo R65 sa rumunskom bez planetaraca nema problema, a sa mostarskom koja ima planetarce ima problema. Sto znaci da planetarci sami po sebi nisu garancija izdrzljivosti i dugotrajnosti.

Jeste, a koliki su zglobovi i osovine na toj bez planetaraca, kao "kuca" verovatno, zato i nosi... nista ti ne protivrecim, ali vidis kod imt-a je obrnuto, ali i dalje meni se od terenca ne svidja, jbm ga svi ozbiljniji i jaci prenosi idu preko planetaraca... bas me zanima koliki je precnik osovina kod terenaca, kada mirko ovako najebava , nesto tu jos fali, jos su gume manje nego sto stavljaju na terensku dv....

Ako ne gresim, mislim i da torpedo 75-90dv nema planetarce napred...
Ima u oglasima jedan 577dv, a na njemu je pripasao krajeve-planetarce od 5106, mozda bi moglo i od 577 na vucu od 549, samo sto od svega toga boli glava

Poslednja izmena:
Treci traktor imamo sa mostarskom vucom i hvala Bogu nije bilo problema nikad za ovih 20god u nazad.
Vuca je odlicna za traktore do 60ks, za Rakovicu 76 je ona vec potanka!
Slazem se, rumunska nema problema na utb 445 ali na R76....
Nisam nikad video uzivo njenu poluosovinu, verujem da je momacka.
Sto kremator rekao, svaki krsten stroj ima planetarni sistem sa strane tako da ja ne bih tu mnogo eksperimentisao!
A te vuce sa Ruskih vozila ugradjuju obicno ljudi koji se ne bave ozbiljno poljoprivredom i ne rade mnogo sati pa ce ta vuca jos i trajati...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Krematore zglobovi su sasvim normalne velicine, da ne kazem kompaktni, a i poluosovine. Zagledao si valjda nekog terenca? Precnik poluosovina kod terenaca sto ja znam ide od nekih 25 mm pa do skoro 40 mm. Koliki je precnik kod Mirka ne znam, ali je problem kvalitet materijala jer se vidi da se ponasa kao plastelin.
Deks, nek te sluze te vuce jos 20 godina, ali sigurno si cuo da su problematicne. Pisao sam vec da je komsija na td 55 imao problema sa tom vucom, a i mali i pero lagan STORE 404 sam gledao da je uspeo da je skrlja. Ja ovo sto pisem ne pisem neka moja razmisljanja kako bi ja nesto eksperimentisao vec proverene stvari koje rade. Na kraju nisam ni mislio da vuca mora da bude sa ruskih vozila, jer postoje kvalitetnije i bolje. Mozete da vidite slike i snimke naseg kolege Borislava i njegovog C 360 4x4 sta mu radi i koliko s njim radi pa ga pitajte da li je nekad imao problema.

Mislim da borislav ima vucu od kamiona 'dajca' a to je jako kao crna zemlja....a recimo ima u selu store 404, to je prevuklo preko 8000 metara iz sume do grada, plus poljoprivreda, bez preterivanja, nikad problem... ima jos i kako se odrzava sve, nekad treba i zameniti ulje u prenosu :osmeh: , pa ako izadje neki spon uz staro ulje da se rasturi i vidi sta se desava na vreme itd...

Ima od kamiona GMC. Glavcine kompaktne, poluosovina fi 40, ali opasan kvalitet. Taj dajc takodje nema planetarce, samo su glavcine masivnije i poluosovine deblje. Store 404 je slabasan i lagan, svega 1700-1800 kg, tako da mu je jako tesko da skrlja, ali se desi. Dok je 539 isto lagan, tockici prednji smesni, gume 6.00-16 ko moj komsija sto ima na kultivator i opet skrlja svaki cas.

Video sam i da za "ferkica" dv kombinuju dif. od male zastave, a krajevi od gaz63, i to bi trebalo da je dosta izdrzljivo.
Ишао сам код човека у Краљево који ради такве вуче, то нема смрти, полуосовине ф45, код мене је ф32мм,на ожљебљење је стањено на 28 мм и још укопано до 22мм. Код овог мајстора сам оставио две полуосовине да ми уради на ф32 и нове прирубнице, али човек се разболео и више се не јавља. био сам спреман да ми уради цео предњи крај али ајде да прво пробамо са појачаним полуосовинама. Све комлет је радио за 2500е(хидро волан).

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

Mirko pisao sam vec da je jedan ovde kod mene prepravljao nekako te poluosovine i to je posle mnogo duze teralo, ali ipak se opet desi da strada.
Bio sam pre godinu dve kod nekih ljudi i tad sam video po meni jednu od najboljih naknadno ugradjenih prednjih vuca. To je neka vuca od nekog manjeg kombajna, slicna kao ZF, ali ne mogu sad da se setim koji bese proizvodjac. Uglavnom ima planetarce, ugao zaokretanja tockova ogroman i kad smota tockove zakrivi ih onako kao stari mercedesi. To je ugradjeno na 542 ili 549 i okretnost mu je mozda i veca nego sa onim njegovim obicnim prednjim mostom. Gume mu nabacili 9.5-20, a mogli su i 11,2-20, svakako mocno izgleda i bolje nego takav fabricki duplak. Kaze covek sluzi odlicno, nikakvih problema, a stvarno odlicno izgleda.

Skupe su to igranke.Kod mene na fabričkoj prednjoj vuči na 577 nemaš kvara ispod 100 evra a sreća je što ima delova pa se problemi brzo reše pa koliko god da koštaju.Kod tih budženih ako dođe do nekog kvara problem su delovi a ako voziš traktor sa neispravnom prednjom vučom u čemu je onda poenta iste?!

Како није скупо, ове полуосовине коштају 38000 дин, а нема само кратка виљушка само комплет. Човек има 549 ради дест пута више од мене, вуче драва, расчепио га (попуцале му задње фелне) а предња вуча наем проблема.

Како није скупо, ове полуосовине коштају 38000 дин, а нема само кратка виљушка само комплет. Човек има 549 ради дест пута више од мене, вуче драва, расчепио га (попуцале му задње фелне) а предња вуча наем проблема.

Planetarci ;)

U nasoj okolini ima dosta traktora sa Mostarskom vucom i jos niko nije imao problem, te Storce bas u sumi koriste, kidaju ih i svasta, zadnje trube pucaju ali prednju vucu niko nije dirao.
Za R 76 znam da moze da je slomi ali u nasoj okolini ni na njoj to jos niko nije uspeo.
Na rikverc sam gurao prikolicu na silo trenc uz brdo silaze X puta, odlican trenutak da odane negde nesto...
Ove poluosovine od kolege ja bih nosio u ozbiljnu radionicu da se vidi sta moze da se uradi, mislim da se moze naci pametno resenje, bar dugotrajnije.
Te Ruske ne tvrdim da ne mogu biti dugotrajne ali deo za nju moras praviti i radius zakretanja tockova je po meni mali.
Za mostarsku jeste poluosovina 250e ali ima da se kupi.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

...Dok je 539 isto lagan, tockici prednji smesni, gume 6.00-16 ko moj komsija sto ima na kultivator i opet skrlja svaki cas.
Kolko ima na prednjem mostu tereta, 700-800kg ? I jos po klizavom blatu itd, gume 16, mogu da se kladim da u većini slučajeva prenosi manje sile nego neki omanji kombi, mozda cak i putnicki auto. Tako da mi je neverovatno da ne mogu da izdrze bez bocnih reduktora, i ubedjen sam da je samo kvalitet los.
Jedino prilikom vraćanja u rikverc je opterećenje vece

Fiat Dukato, Pežo Bokser, VW Transporter.
Njihova pogonska poluvratila bi trebala da su više nego dovoljna za 539.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Зар се не би могао искористити диференцијал од других возила и направити ослањање са раменима као код џондира? Све би било на шраф па и ако пукне шраф нема веће штете.

Meni padalo na pamet i od 577 da stavim, samo sa manjim tockovima, nisam nesto precizno odmereavao ali mislim da bi moglo da se odradi :osmeh: , samo treba da ima ::novac:: za "bacanje"....

Искористи се оригинално ослањање као носач а ослонац за доња рамена колевка. Могу главчине од комбија које сте набројали због хомокинетичких зглобова остаје да се углави диференцијал и ко да буде спој на шраф. Овако је код појединих тркачких аутомобила урађено.

Nazad
Vrh