IMT

Ma radio sa traktorom vise od 3 sata pripremu za sjetvu jesenas, nisam od tad ni radio nista sa traktorom.
Nego nesto razmisljam ona sonda sto se uvrce u redukciju ta sonda nema dodir sa vodom uopste a kad sam je kontroliso ja sam je uronio u vrelu vodu bez te redukcije, redukcija je zatvorenog tipa vjerovatno treba temperaturu da prenosi na sondu,
Kad bi samu ampulu mogao uvrnut u granu i da voda kruzi preko nje direktno onda bi sat reagovao ali to je samo moje misljenje i mislim da je ona redukcija sa razlogom tu

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ampula mora dodirivati tu redukciju na dnu, da bi se temp. prrenijela.

Ili da bude probusena, da voda bude u kontaktu sa sondom. Ovako okolni metal hladi sondu
Још једна полуосовина цркла. Издрже око 200 радних сати.
096121212c966734ac6d4df28ae66bca.jpg

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока
Se uopšte isplati popravljati ? Ispada da treba menjati poluosovinu sa svakom zamenom ulja

Неисплати се, сад сам их сам правио па ме није коштало ништа осим нервирања и рада.

Jeste, to ti je plivajuca prednja vuca.

Od kog materijala su pravljene? ovo kako se uvrnulo deluje da je nesto dosta meko... I jel puca ka tocku ili ka diferencijalu kraj?

Da ne ispadne da se zezam, ali mozda nije lose staviti kardan sa lamelom od izvoda do diferencijala, nastelovati ga da vrsi poso i prokliza kad treba, nije nikakvo resenje, ali moze da spasi zivce...

Jos jedan savet, bilo bi plus da se odradi i sitan nut , samo ako moze i na kontra delu da se preradi ili napravi nov deo.

Poslednja izmena:
Plivajuci zamajac, plivajuca remenica, plivajuce kugle, a sad i plivajuca prednja vuca ? :osmeh: Horor rec

Kardan sa lamelom +1 za ideju, jeste da bi ponekad zasmetalo ali bi bar spasilo poluosovine u tim kriticnim trenucima.

Mirko od cega i kako pravis nove poluosovine ?

То сам и ја мислио, нема места. ламеле су већег пречника, уградио сам спојницу са сигурносним шафом и мало сам добио. како ћеш да је намуњиш, имам ја сто идеја, подели идеју дс нама.

Од 549 све је исто, мора и пар зупчаника у централном кућишту да се мења. Нема комплет, нисам ни тражио у скорије време.

Ampula mora dodirivati tu redukciju na dnu, da bi se temp. prrenijela.

Pa nije mi jasno kako je ne dodiruje kad je uvrnuta do kraja, nema vise kud dalje da se uvrne.
Busenje redukcije mislim da nece uspjet jer bojim se da ce posle pustat ondje gde se ampula uvrce u tzv. redukciju a i neznam da je to ko radio.
Morat cu sutra testirat u posudi ali ovaj put zajedno sa redukcijom

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Možda se ja ne razumem u traktore ali ako se promeni neki vitalan deo i stavi neki koje veze nema sa originalom, kako to može onda biti taj traktor, zato sam i stavio Trigera sa metlom kojom je radio 20 godina, samo je menjao dršku ( 14 puta ) i četku (17)...

Koji traktor ih ne kida bez bocnih?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh