Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zbog težine samog pluga. Primer: ako je ravnjak težak 500KG a obrtač 900KG samim tim opterećuješ više traktor, treba veća snaga da radi snjim. Nije isto ako zemlja radi odpor na plug težine 500KG i na 900KG.Peter je napisao(la):Za vucu u njivi nema razlike dali je obrtac ili ravnjak, pa zato i nerazumem cemu razlike u potrebnoj konjazi (ako se misli na 4-brazni obrtac istih karakteristika sto se tice zahvata, tipa pluznog tela i sl.). Za to dali ce moci da radi sa 4 braznim obrtacem, ako moze vec sa 4-braznim ravnjacem, je pitanje dali ce moci da ga nosi. Ima traktora od 120 ks koji su po gabaritima i podiznoj moci hidraulika u istom rangu sa nekim traktorima od 160ks. Nezalazim u diskusiju konkretnog IMT 5136 vec uopsteno. Drugar iz sela sa Fiatom 1380 vuce lemkena od cetiri brazde, i koliko sam upoznat sirinu vecu od traktora, tj. zahvata vise od vanjske strane traktora, a ima i teze i lakse zemlje.Bale je napisao(la):Zavisi kakvu zemlju obrađuje, za laku i srednju zemlju bi mogao da ore sa četiri brazde.
Za obrtač 4 brazde treba traktor 130-170 KS
Za Ravnjače 4 brazde 120-160 KS
Ali i to sve zavisi od puno togo (uslovi vremena, kakva se zemlja obrađuje, zahvat 30cm,35cm,40cm, dubina...)
Sila dizanja Hidraulike bi trebala da je 38 kN odnosno 3875 KG
Skupi za održavanjeb_a_t_a je napisao(la):Samo polako sa tim IMT-ovima.Skupi su za odrzavanje.I kad god ti treba neki deo,njega naravno nigde nema.Kao da se proizvodi u Tunguziji,a ne u Srbiji.Ja ih zato ne volim bas mnogo.
Tako je.Lala iz Banata je napisao(la):Ili Ruske.
ne možeš tako računati brzinu kretanjaBubu je napisao(la):MONTOYA je napisao(la):bubu
577 može ići prvom 8 km/h samo po asvaltu i to na 2000o/min
neka realna brzina oranja u prvoj je oko6 km/h zavisno od uslova
a zašto ne bih išao drugom kad traktor lako odrađuje i brže dosta uradim
merio sam jednom jesenas kada sam orao za ječam,hektar za sat i 15 min
To ti je teoretska brzina kod obicnog 577 sa proklizavanjem. Kod nas nece da moze 2. brza sa 757.20 pogotovo DV jer nema takvog proklizavanja!
Evo ti matematika:
obican 577, pomenuti plug i ja za volanom uzoremo 1kj za 1.5h ili 90 minuta
577 DV, isti plug i ja uzoremo isto to 'jutro' za 1h 10min sto dodje 70 minuta
Kod nas je prosecna duzina redovne parcele oko 400 metara sto dodje da je njiva siroka relativnih 14 metara tj. nesto malo vise ali da zaokruzimo zato sto je prohod traktora ceo broj. U 14 metara zahvata ima 20 prohoda traktorom i plugom * 70cm. U tih 20 prohoda po 400m duzine ima 8km. Oduzmimo nekih 5 minuta od onih 70 na manevrisanje sto dodje 65 min ili 1.08h i kada 8km podelimo sa 1.08h dobijemo 7.4km/h !?
Sto se punjenja tice-S44 motor moze da ide do nekih 80KS u traktorskoj varijanti kada se punjenje i paljenje podese kako treba. Pitanje je samo kakav je majstor za pumpe i onaj sto sklapa i steluje...
jeste razumeo si,prošle godinemladen87 je napisao(la):ako sam dobro razumeo,Montoya ti ores sa trobraznim plugom i 577 bez prednje vuce 2 direktnom?!