IMT

dali ste culi za imt 588? 3 brzine menjac ko izmisljen u 1 za oranje,tanjiranje pripremu. ali za berbu kukuruza nije dobar. 1spora mu je spora a 2 je brza ako su iole malo bolji kukuruzi.

sinisa1979 je napisao(la):
dali ste culi za imt 588? 3 brzine menjac ko izmisljen u 1 za oranje,tanjiranje pripremu. ali za berbu kukuruza nije dobar. 1spora mu je spora a 2 je brza ako su iole malo bolji kukuruzi.
MONTOYA je napisao(la):
takav menjač ima i 579,585 i 589
isto je i sa mojim 578! 3 brzine, i vidi se da je malo brzi od 577 u oranju prvom brzinom... ne puno mozda kilometar na sat brzi al' i to je nesto, zar ne? :D :cao:

Kojom prvom,kojom drugom ?? :sta:
Prvom brzom ti malo...ili ne moze drugom sporom da ide ?? :cao:

Bale je napisao(la):
Peter je napisao(la):
Bale je napisao(la):
Zavisi kakvu zemlju obrađuje, za laku i srednju zemlju bi mogao da ore sa četiri brazde.
Za obrtač 4 brazde treba traktor 130-170 KS
Za Ravnjače 4 brazde 120-160 KS

Ali i to sve zavisi od puno togo (uslovi vremena, kakva se zemlja obrađuje, zahvat 30cm,35cm,40cm, dubina...)
Sila dizanja Hidraulike bi trebala da je 38 kN odnosno 3875 KG
Za vucu u njivi nema razlike dali je obrtac ili ravnjak, pa zato i nerazumem cemu razlike u potrebnoj konjazi (ako se misli na 4-brazni obrtac istih karakteristika sto se tice zahvata, tipa pluznog tela i sl.). Za to dali ce moci da radi sa 4 braznim obrtacem, ako moze vec sa 4-braznim ravnjacem, je pitanje dali ce moci da ga nosi. Ima traktora od 120 ks koji su po gabaritima i podiznoj moci hidraulika u istom rangu sa nekim traktorima od 160ks. Nezalazim u diskusiju konkretnog IMT 5136 vec uopsteno. Drugar iz sela sa Fiatom 1380 vuce lemkena od cetiri brazde, i koliko sam upoznat sirinu vecu od traktora, tj. zahvata vise od vanjske strane traktora, a ima i teze i lakse zemlje.
Zbog težine samog pluga. Primer: ako je ravnjak težak 500KG a obrtač 900KG samim tim opterećuješ više traktor, treba veća snaga da radi snjim. Nije isto ako zemlja radi odpor na plug težine 500KG i na 900KG.
Daću još jedan primer (izvinjavam se za OFFtop): Ako imaš dve prikolice u koje staje po 8T tereta a jedna prazna ima 2T a druga 3T normalno je da ćeš lakše vući tu koja ima prazna 2T, pošto imaš manji teret isto to je i sa Plugom koji ima 500KG i 900KG (da nebude sada koji plugovi koliko imaju KG, naveo sam sve težine kao primer).
A odkud sad to da zemlja neradi isti odpor na plug tezine 500 kg i na plug 900 kg tezine sa istim brojem brazdi ,zahvata :sta: I nemozes porediti prikolice koje sedaju u zemlju koliko hoce i plug koji se nosi na hidrauliku i zadajes mu dubinu! :nono:

Matić je napisao(la):
Sve u svemu bolje se okani tog cilja i naciljaj nešto zapadne proizvodnje :cao:
Ovo mi mnogi kažu :kisa:

Traktor bi orao oko 50ha godišnje,isto toliko i pripeme zemljišta bi imao..
Imam 2 nova traktora za ostale poslove,oranje mi dugo traje pošto imam samo 2br plug,a moram čim prije izorat jer imam i drugih poslova,tako da mi nešto drugo nije isplativije..Ali vidjet čemo još.. :cao:

Rusa nikako ne želim :D

paorpaor je napisao(la):
Mozda bi i prodao ako se ispostavi da mi je problem setva sa sestorednom.

Jurković iz bača već 7-8 godina sije po 250-300 jutara godišnje sa 542 i 6rednom majom sa dikosnim ulagačima,bez problema pa nebi nitvom 549 trebalo da bude teško.

sory north stvarno sam bio malo nejasan. 1brzom ore i sl. a 1 ili 2 sporom bere kukuruze. kilometar na sat!? mzupunski a 2-3? nisam merio ali ako imao prilike hocu sigurno. ne zaboravi i da 588 ima max 2480 obrtaja i sa njim nema sanse da ides pun gas kad ores a 577 2160 i njega peglaj kako hoces .

sory north stvarno sam bio malo nejasan. 1brzom ore i sl. a 1 ili 2 sporom bere kukuruze. kilometar na sat!? mzupunski a 2-3? nisam merio ali ako imao prilike hocu sigurno. ne zaboravi i da 588 ima max 2480 obrtaja i sa njim nema sanse da ides pun gas kad ores a 577 2160 i njega peglaj kako hoces .
sad tacno dal je km ili 2,3 ne znam al' mi se cini brzi kad ga teram... a ljudi kad vide kako orem pitaju kako sta, vide i oni da ide brze...

Stiglo pojacanje. IMT 585.
2qtelaq.jpg

30ww4s1.jpg

Fino izgleda, a kako radi javit ćeš nam kad ga upiriš u posao.

Ja bi još ugradio stalak u kabini, za antifone da nebude zabune. :D

Nazad
Vrh