sinisa1979
Član
dali ste culi za imt 588? 3 brzine menjac ko izmisljen u 1 za oranje,tanjiranje pripremu. ali za berbu kukuruza nije dobar. 1spora mu je spora a 2 je brza ako su iole malo bolji kukuruzi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
sinisa1979 je napisao(la):dali ste culi za imt 588? 3 brzine menjac ko izmisljen u 1 za oranje,tanjiranje pripremu. ali za berbu kukuruza nije dobar. 1spora mu je spora a 2 je brza ako su iole malo bolji kukuruzi.
isto je i sa mojim 578! 3 brzine, i vidi se da je malo brzi od 577 u oranju prvom brzinom... ne puno mozda kilometar na sat brzi al' i to je nesto, zar ne?MONTOYA je napisao(la):takav menjač ima i 579,585 i 589
Kojom prvom,kojom drugom ??sinisa1979 je napisao(la):dali ste culi za imt 588? 3 brzine menjac ko izmisljen u 1 za oranje,tanjiranje pripremu. ali za berbu kukuruza nije dobar. 1spora mu je spora a 2 je brza ako su iole malo bolji kukuruzi.
A odkud sad to da zemlja neradi isti odpor na plug tezine 500 kg i na plug 900 kg tezine sa istim brojem brazdi ,zahvata I nemozes porediti prikolice koje sedaju u zemlju koliko hoce i plug koji se nosi na hidrauliku i zadajes mu dubinu!Bale je napisao(la):Zbog težine samog pluga. Primer: ako je ravnjak težak 500KG a obrtač 900KG samim tim opterećuješ više traktor, treba veća snaga da radi snjim. Nije isto ako zemlja radi odpor na plug težine 500KG i na 900KG.Peter je napisao(la):Za vucu u njivi nema razlike dali je obrtac ili ravnjak, pa zato i nerazumem cemu razlike u potrebnoj konjazi (ako se misli na 4-brazni obrtac istih karakteristika sto se tice zahvata, tipa pluznog tela i sl.). Za to dali ce moci da radi sa 4 braznim obrtacem, ako moze vec sa 4-braznim ravnjacem, je pitanje dali ce moci da ga nosi. Ima traktora od 120 ks koji su po gabaritima i podiznoj moci hidraulika u istom rangu sa nekim traktorima od 160ks. Nezalazim u diskusiju konkretnog IMT 5136 vec uopsteno. Drugar iz sela sa Fiatom 1380 vuce lemkena od cetiri brazde, i koliko sam upoznat sirinu vecu od traktora, tj. zahvata vise od vanjske strane traktora, a ima i teze i lakse zemlje.Bale je napisao(la):Zavisi kakvu zemlju obrađuje, za laku i srednju zemlju bi mogao da ore sa četiri brazde.
Za obrtač 4 brazde treba traktor 130-170 KS
Za Ravnjače 4 brazde 120-160 KS
Ali i to sve zavisi od puno togo (uslovi vremena, kakva se zemlja obrađuje, zahvat 30cm,35cm,40cm, dubina...)
Sila dizanja Hidraulike bi trebala da je 38 kN odnosno 3875 KG
Daću još jedan primer (izvinjavam se za OFFtop): Ako imaš dve prikolice u koje staje po 8T tereta a jedna prazna ima 2T a druga 3T normalno je da ćeš lakše vući tu koja ima prazna 2T, pošto imaš manji teret isto to je i sa Plugom koji ima 500KG i 900KG (da nebude sada koji plugovi koliko imaju KG, naveo sam sve težine kao primer).
paorpaor je napisao(la):Ima li ko pojma koliko se krecu 542 iz 89 u odlicnom stanju.
paorpaor je napisao(la):Ima li ko pojma koliko se krecu 542 iz 89 u odlicnom stanju.
[/quote
jel prodajes?
Ovo mi mnogi kažuMatić je napisao(la):Sve u svemu bolje se okani tog cilja i naciljaj nešto zapadne proizvodnje
I ja planiram mog da prodam, moj je 88 god... Za cenu sam i ja cuo da do oko 4000 evra...paorpaor je napisao(la):Ima li ko pojma koliko se krecu 542 iz 89 u odlicnom stanju.
paorpaor je napisao(la):Mozda bi i prodao ako se ispostavi da mi je problem setva sa sestorednom.
sad tacno dal je km ili 2,3 ne znam al' mi se cini brzi kad ga teram... a ljudi kad vide kako orem pitaju kako sta, vide i oni da ide brze...sinisa1979 je napisao(la):sory north stvarno sam bio malo nejasan. 1brzom ore i sl. a 1 ili 2 sporom bere kukuruze. kilometar na sat!? mzupunski a 2-3? nisam merio ali ako imao prilike hocu sigurno. ne zaboravi i da 588 ima max 2480 obrtaja i sa njim nema sanse da ides pun gas kad ores a 577 2160 i njega peglaj kako hoces .
jesu, neobicno im je valjda...sinisa1979 je napisao(la):itekako brze! znaci i tebe su zaustavljali da pitaju kojom brzinom ides?