IMT

evo i od mog starog 539 svega 550rh,ima a 87god.

90reop.jpg

Ne razumem zasto je nekim ljudima spora 1. brza na 577 kad on ide oko 8 km/h sto je otprilike idealna brzina oranja. 560 je traktor koji ide posteno brzo 1. brzom ali se ukaki kad vidi tezu zemlju sa recimo 757.20 plugom i onda mora da ide 3. sporom a 577 ide 1. brzom bez problema...

@bewisa

Obrtaji nisu dirani, samo je promenjena hidro glava na pumpi i punjenje je navodno dostelovano. Videcu kako se ponasa kada ga upregnem, sada sam ga ostavio na malo ranijem paljenju da bude besniji ali mi se ne svidja kako pali kada je hladan-mozda bas iz tog razloga stavim paljenje na malko kasnije. Ako bude falilo jos goriva, punjenje cemo lako naknadno nastelovati na letvici... :D

Kada sam radio PVP na 577,pitao sam majstora o punjenju...kaze on da to ne menja bitno snagu motora...jedino sto se bitno menja,to je potrosnja.E sad....

Možeš ti njega napucati da bude kao formula što se tiče odziva na gas i ostalih stvari ali on ne može to izdržati i samo će trošiti kao krokodil a to ne vodi nigde i ničemu. :cao:

bubu
577 može ići prvom 8 km/h samo po asvaltu i to na 2000o/min
neka realna brzina oranja u prvoj je oko6 km/h zavisno od uslova
a zašto ne bih išao drugom kad traktor lako odrađuje i brže dosta uradim
merio sam jednom jesenas kada sam orao za ječam,hektar za sat i 15 min

hurli xa86 je napisao(la):
Čestitam na kupnji tvome kolegi,neka ga 5136 dobro služi :D
Koja cena je u pitanju,i s kojim vogelom je orano?
Cestitacu hvala pa cena je oko sedmice a vogel je isti kao sto ima i oglasima u ponudi. samo sto je taj dvobrazni u oglasima a ovaj trobrazni.
28buyk2.jpg
. ovakav samo trobrazdni.

MONTOYA je napisao(la):
bubu

To ti je teoretska brzina kod obicnog 577 sa proklizavanjem. Kod nas nece da moze 2. brza sa 757.20 pogotovo DV jer nema takvog proklizavanja!

Evo ti matematika:

obican 577, pomenuti plug i ja za volanom uzoremo 1kj za 1.5h ili 90 minuta
577 DV, isti plug i ja uzoremo isto to 'jutro' za 1h 10min sto dodje 70 minuta

Kod nas je prosecna duzina redovne parcele oko 400 metara sto dodje da je njiva siroka relativnih 14 metara tj. nesto malo vise ali da zaokruzimo zato sto je prohod traktora ceo broj. U 14 metara zahvata ima 20 prohoda traktorom i plugom * 70cm. U tih 20 prohoda po 400m duzine ima 8km. Oduzmimo nekih 5 minuta od onih 70 na manevrisanje sto dodje 65 min ili 1.08h i kada 8km podelimo sa 1.08h dobijemo 7.4km/h !?

Sto se punjenja tice-S44 motor moze da ide do nekih 80KS u traktorskoj varijanti kada se punjenje i paljenje podese kako treba. Pitanje je samo kakav je majstor za pumpe i onaj sto sklapa i steluje...

Zavisi kakvu zemlju obrađuje, za laku i srednju zemlju bi mogao da ore sa četiri brazde.
Za obrtač 4 brazde treba traktor 130-170 KS
Za Ravnjače 4 brazde 120-160 KS
Ali i to sve zavisi od puno togo (uslovi vremena, kakva se zemlja obrađuje, zahvat 30cm,35cm,40cm, dubina...)
Sila dizanja Hidraulike bi trebala da je 38 kN odnosno 3875 KG

Pazi moze on i 4 i5 ako su manje glave i ako je recimo za ugar. Kada kazem 3 brazde mislim da traktor vuce taj plug u zimsko oranje sa 40 cm zahvata i dubini 30-35 u bilo kakvoj zemlji, tada je sve preko tri glave za taj traktor mnogo. Znam da moze vuci tanjiracu od 36 diskova, to sam video.

Može i 4 ako je sve idealno za oranje.
Najidealnije je plug zahvata 35 cm ( u oranju gde imaš primer kukuruz i redove na 70 cm, kako bi 2 brazde uvek jednako zaoravale ostatke 1 reda ) dubina 30 cm. dublje po meni netreba za zimsko jedino ako hoćeš repu onda 35 cm.

A ako nije idealno za oranje? imam ja neki rit gde se i rusi rastavljaju sa dusom i mile po njivi. Jedino da imas plug sa 3+1 brazdom pa da skidas po potrebi kad je 4 mnogo, jer za ugar sada svi koriste tanjiracu.

Nebi da se raspravljam da nebi bilo sad Off-Topica.
@hurli xa86 - zna dali ima laku zemlju za obradu ili nema.
A da mu obećavam da će imati stalno idealno vreme ili ga uopšte neće imati... nemogu. Ja sam njemu napisao neke detalje koje znam i to je to, neka sam odluči ili da sačeka nekog ko ima više iskustva sa Traktorom od 135 KS dali može sa 4 brazde obrtačem ili ne.

MONTOYA je napisao(la):
bubu
Ako je ovo podebljano tacno, interesuje me sa kojim plugom :sta: IMT 577 smatram za izuzetnog oraca ali to bi doslo manje od 45 minuta jutro. Dok sam orao sa zetorom 7211 i dvobrazni leopard sa predpluznjacima, drugom, nije bilo sporo, ali kad se izracunalo uvek je izlazilo tu negde nesto manje od 2 sata jutro, znaci i krajeve i sve. Znam da je 577 bolji orac ali da jutro uzore za manje od 45 minuta :sta:

Bale je napisao(la):
Zavisi kakvu zemlju obrađuje, za laku i srednju zemlju bi mogao da ore sa četiri brazde.
Za obrtač 4 brazde treba traktor 130-170 KS
Za Ravnjače 4 brazde 120-160 KS

Ali i to sve zavisi od puno togo (uslovi vremena, kakva se zemlja obrađuje, zahvat 30cm,35cm,40cm, dubina...)
Sila dizanja Hidraulike bi trebala da je 38 kN odnosno 3875 KG
Za vucu u njivi nema razlike dali je obrtac ili ravnjak, pa zato i nerazumem cemu razlike u potrebnoj konjazi (ako se misli na 4-brazni obrtac istih karakteristika sto se tice zahvata, tipa pluznog tela i sl.). Za to dali ce moci da radi sa 4 braznim obrtacem, ako moze vec sa 4-braznim ravnjacem, je pitanje dali ce moci da ga nosi. Ima traktora od 120 ks koji su po gabaritima i podiznoj moci hidraulika u istom rangu sa nekim traktorima od 160ks. Nezalazim u diskusiju konkretnog IMT 5136 vec uopsteno. Drugar iz sela sa Fiatom 1380 vuce lemkena od cetiri brazde, i koliko sam upoznat sirinu vecu od traktora, tj. zahvata vise od vanjske strane traktora, a ima i teze i lakse zemlje.

Prijatelj vuce brenom 3 brazni obrtac kuhn resetkaste daske i ide odlicno,ne znam na kom zahvatu.
Pre toga je vukao imt 3*18 ne znam koji tacno mislim 758 ili je neki fop...
Uzmite za primer da u istom ataru radi jedan clan foruma sa 2 rusa 82-jke leopardima krivi gredelj 3*14.
Covek jednostavno nije ni pomislio na 4 brazni.

Nazad
Vrh