vedran R.srpska
Član
evo i od mog starog 539 svega 550rh,ima a 87god.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Cestitacu hvala pa cena je oko sedmice a vogel je isti kao sto ima i oglasima u ponudi. samo sto je taj dvobrazni u oglasima a ovaj trobrazni.hurli xa86 je napisao(la):Čestitam na kupnji tvome kolegi,neka ga 5136 dobro služi
Koja cena je u pitanju,i s kojim vogelom je orano?
MONTOYA je napisao(la):bubu
577 može ići prvom 8 km/h samo po asvaltu i to na 2000o/min
neka realna brzina oranja u prvoj je oko6 km/h zavisno od uslova
a zašto ne bih išao drugom kad traktor lako odrađuje i brže dosta uradim
merio sam jednom jesenas kada sam orao za ječam,hektar za sat i 15 min
Ako je ovo podebljano tacno, interesuje me sa kojim plugom IMT 577 smatram za izuzetnog oraca ali to bi doslo manje od 45 minuta jutro. Dok sam orao sa zetorom 7211 i dvobrazni leopard sa predpluznjacima, drugom, nije bilo sporo, ali kad se izracunalo uvek je izlazilo tu negde nesto manje od 2 sata jutro, znaci i krajeve i sve. Znam da je 577 bolji orac ali da jutro uzore za manje od 45 minutaMONTOYA je napisao(la):bubu
577 može ići prvom 8 km/h samo po asvaltu i to na 2000o/min
neka realna brzina oranja u prvoj je oko6 km/h zavisno od uslova
a zašto ne bih išao drugom kad traktor lako odrađuje i brže dosta uradim
merio sam jednom jesenas kada sam orao za ječam,hektar za sat i 15 min
Za vucu u njivi nema razlike dali je obrtac ili ravnjak, pa zato i nerazumem cemu razlike u potrebnoj konjazi (ako se misli na 4-brazni obrtac istih karakteristika sto se tice zahvata, tipa pluznog tela i sl.). Za to dali ce moci da radi sa 4 braznim obrtacem, ako moze vec sa 4-braznim ravnjacem, je pitanje dali ce moci da ga nosi. Ima traktora od 120 ks koji su po gabaritima i podiznoj moci hidraulika u istom rangu sa nekim traktorima od 160ks. Nezalazim u diskusiju konkretnog IMT 5136 vec uopsteno. Drugar iz sela sa Fiatom 1380 vuce lemkena od cetiri brazde, i koliko sam upoznat sirinu vecu od traktora, tj. zahvata vise od vanjske strane traktora, a ima i teze i lakse zemlje.Bale je napisao(la):Zavisi kakvu zemlju obrađuje, za laku i srednju zemlju bi mogao da ore sa četiri brazde.
Za obrtač 4 brazde treba traktor 130-170 KS
Za Ravnjače 4 brazde 120-160 KS
Ali i to sve zavisi od puno togo (uslovi vremena, kakva se zemlja obrađuje, zahvat 30cm,35cm,40cm, dubina...)
Sila dizanja Hidraulike bi trebala da je 38 kN odnosno 3875 KG