vedran R.srpska
Član
evo i od mog starog 539 svega 550rh,ima a 87god.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Cestitacu hvala pa cena je oko sedmice a vogel je isti kao sto ima i oglasima u ponudi. samo sto je taj dvobrazni u oglasima a ovaj trobrazni.hurli xa86 je napisao(la):Čestitam na kupnji tvome kolegi,neka ga 5136 dobro služi
Koja cena je u pitanju,i s kojim vogelom je orano?
MONTOYA je napisao(la):bubu
577 može ići prvom 8 km/h samo po asvaltu i to na 2000o/min
neka realna brzina oranja u prvoj je oko6 km/h zavisno od uslova
a zašto ne bih išao drugom kad traktor lako odrađuje i brže dosta uradim
merio sam jednom jesenas kada sam orao za ječam,hektar za sat i 15 min
Ako je ovo podebljano tacno, interesuje me sa kojim plugomMONTOYA je napisao(la):bubu
577 može ići prvom 8 km/h samo po asvaltu i to na 2000o/min
neka realna brzina oranja u prvoj je oko6 km/h zavisno od uslova
a zašto ne bih išao drugom kad traktor lako odrađuje i brže dosta uradim
merio sam jednom jesenas kada sam orao za ječam,hektar za sat i 15 min
Za vucu u njivi nema razlike dali je obrtac ili ravnjak, pa zato i nerazumem cemu razlike u potrebnoj konjazi (ako se misli na 4-brazni obrtac istih karakteristika sto se tice zahvata, tipa pluznog tela i sl.). Za to dali ce moci da radi sa 4 braznim obrtacem, ako moze vec sa 4-braznim ravnjacem, je pitanje dali ce moci da ga nosi. Ima traktora od 120 ks koji su po gabaritima i podiznoj moci hidraulika u istom rangu sa nekim traktorima od 160ks. Nezalazim u diskusiju konkretnog IMT 5136 vec uopsteno. Drugar iz sela sa Fiatom 1380 vuce lemkena od cetiri brazde, i koliko sam upoznat sirinu vecu od traktora, tj. zahvata vise od vanjske strane traktora, a ima i teze i lakse zemlje.Bale je napisao(la):Zavisi kakvu zemlju obrađuje, za laku i srednju zemlju bi mogao da ore sa četiri brazde.
Za obrtač 4 brazde treba traktor 130-170 KS
Za Ravnjače 4 brazde 120-160 KS
Ali i to sve zavisi od puno togo (uslovi vremena, kakva se zemlja obrađuje, zahvat 30cm,35cm,40cm, dubina...)
Sila dizanja Hidraulike bi trebala da je 38 kN odnosno 3875 KG