IMT

Turbina na traktoru je osetljiva stvar međutim kod ovakvih traktora tj. motora nije od presudnog značaja i ja sam imao problema na Rakovici 120 ali sa mercedes motorom i veruj mi staru sam dva puta nosio u Beograd i jednom direktno u Užice i dok nisam kupio od Ursusa nisam rešio problem. Kao predhodnik što kaže malo prepravke oko usisa i izduva nemogu koštati ni približno kao kad bih kupio original, samo se nemoj prevariti pa remontovati ili nabavljati polovnu "dobru" nema blage veze :zli: :udri: :udri: ::lose:: i da dodam za primer drugima za onu koju sam nosio u Užice dali su mi sa puknutim kućištem iznutra i da nisam bio bezobrazan reklamaciju nebi ni uvažili a vodenu pumpu što rade :zli: :udri: pravo čudo prirode ugrađeni ležaji od Sime što popodne u šupi pravi i kaže original SKF kada su je rasmlopili naravno predhodno remontovali :udri: bio sam prisutan i video da nema blage veze sa vezom ::lose:: ::lose:: ::lose:: malo nije letela u Nikodinova ogledala-stakla na zgradi neidite u Užice naravno da popravljate turbine. Nekad se škola mora platiti ali ne i vi a za vodenu pumpu u Simplex Temerin jest da je Turska ali je bila 20 ::novac:: jeftinija i avo još uvek trči bez ikakvih problema.

Na polovnim automobilima ima jedan imt 5136 iz odzaka ali vlasnik skinuo turbinu sa traktora, mozes pitati dal bi je prodao odvojeno.

dalibor79 je napisao(la):
a dali odgovaraju sto se tice kolicine vazduha koje pumpavaju tj izduvavaju mada sam cuo da je jedan sa motora ts46 ubacio bio na ursusa od 160 ks e sad ?i koja je cena tim ursusovim ili8 zetorovim novim

To su motori približno iste kubikaže i nije problem. Stavljali smo i na Volvo turbinu od Zetora jer je 3-4 puta jeftinija od originalne, i radi normalno.

Dava li konja koliko bi trebalo ili fali ustvari na koliko bari max.se dize.

Sve spomenute turbine su iste veličine, a motori su niskoturažni, boš pumpe se ne diraju, tako da nema razlike u snazi.

e ljudi tema o turbini je bila i neko je prebacio u IMT bez ljutnje otvorio sam novu i kokretizovao pitanje i obrazlozio tako da mislim da je realno da ostane u tehnickim diskusijama zato sto to nije konkretno pitanje za imt bilo je postavljeno za imr ali ti motori imaju malo siru primenu a da ja nebi duzio ako neko zna cenu broj telefona ili koja konkretno odgovara od cega serijski broj neka ostavi pozzzzzzz svima i urednicima

Ljudi,ovo pitanje sam vec postavio u drugacijem kontekstu...IMT577 ima bucan menjac(to znamo)ali ovaj moj ne da je bucan nego urla i to narocito u rikverc i druga brza...valjda su to najcesce koristeni stepeni kod predhodnog vlasnika...da li su to lezajevi u menjaci ili se to on raspada?

Jednostavno je takav menjač.Koji pišti,pišti koji ne taj se ne čuje.Ništa ne bi dobio zamenom ležajeva znam iz ličnog iskustva.

Tako nekako.To im je neko obeležje ali sam primetio barem ovde kod mene da svaki koji nema prednju vuču ne pišti i ne urla već se skoro i ne čuje e sada da li to ima neke veze ili nema. :sta:

NIDŽA je napisao(la):
Da li je moguce na 585 ugraditi kompresor od 577? Ne svidja mi se onaj patent kompresor preko alternatora a sve to preko kaisa i vodene pumpe... :sta:

Moze ako nabavis kompresor i poklopac razvoda od 577 a to ce posteno da te kosta..

Nema veze da li je 577 DV ili obican sto se tice zvuka menjaca. Zvuk stvara upareni zupcanicki par i ako je taj par ostecen ili jednostavno previse uraubovan on pravi buku. Kod mene na jednom traktor u V brzini na malim obrtajima krlja kao da ce da otpadne ceo menjac a ide i zupcanik je fizicki izgledao dobro kada smo radili menjac. Drugarov 577 DV je svirao u svakoj brzini ali totalno drugacije od mog i nije krljao a isto je sve bilo OK kada su ga rasklapali...

Nije rešenje jer ako zviždi menjač to nećeš dovoljno efikasno izolovati.... Problem je u zupčanicima koji nisu obrušeni kako treba..... Radio sam sa zupčanicima i znam o čemu se radi.... Jednostavno ako je mera preko više zuba veća od zadate on mora da pišti... E sad pitanje je dali je dobro proračunat zupčanik ali ako jedan raktor pišti a drugi ne onda je do obrade....
Post je spojen: [time]1287665915[/time]

mityoo je napisao(la):
Nije rešenje jer ako zviždi menjač to nećeš dovoljno efikasno izolovati.... Problem je u zupčanicima koji nisu obrušeni kako treba..... Radio sam sa zupčanicima i znam o čemu se radi.... Jednostavno ako je mera preko više zuba veća od zadate on mora da pišti... E sad pitanje je dali je dobro proračunat zupčanik ali ako jedan raktor pišti a drugi ne onda je do obrade....
Post je spojen: [time]1287640715[/time]

Upravo tako, potpisujem!

pozdrav drugari!prodao sam rakovicu,u planu je nabavka imt 577 ili imt 578.koje su razlike medju njima,koji je od njih bolji,recite nesto na tu temu...

Nazad
Vrh