IMT

Pa onda treba da se naplati recimo i WD sprej brake cleaner i ostali sprejevi koji se koriste.Mislim tako rade u ovlašćenim,baš skoro gledam komšija oterao tipa na servis kočnica uredno naplaćen brake cleaner.
Bas sam i postavio pitanje vezano za ove sate radne i sve ostalo jer ima i majstora svakakvih zanata ovde a i vlasnika koje cega ovde pa ima se uvid i u jednu stranu price a i drugu.
Eto primer wd, pa velika boca bez neki dinar 1000,klineri zavisi ko sta koristi od 300 pa na vise, silikoni ni malo mala stavka, obican crni k2 1000din, o nekom ozbiljnijem da ne pricamo, kad se uzme cena jednog klinera ili wd nije smak sveta al opet kad ja uzmem od svega po kutiju koja se verujte mi brzo isprazni bude to lep udarac po dzepu.

Ljudi svi kao navijeni pricate za dva sata je traktor opet na njivi. Nije Nebojsa ili neki drugi majstor na telefonu i da ceka da se vas traktor pokvari i da krene odmah iz Dobanovaca. Verujem da Nebojsa sa ocem to brzo zavrsi, ali isto tako ne verujem da ce doci isti dan da mi popravi traktor. Sam je pisao da u istom trenutku ima par generalnih motora, 5 pumpi hidraulike i na primer 3 menjaca da radi.
Hvala Bogu posla ima i previse tako da ste delimično u pravu al delimično i niste.
Ja sam od oca da kazemo naucio da se covek ne ostavlja u problemu u sezoni, mislim da kad bih mu rekao da necu nekome u zetvi da odem da uradim nesto i u pola noci da bi me istukao i ako nikad nije ruku digao na mene.
Znaci poslovi se rade cak i nocu ako je nekome stvarno i realno toliko hitno.
Jednom sam cak radio i tu nekom lokalnom "velikom" gazdi i ako sa njim nisam pricao dugo godina iz nekih privatnih razloga ne vezanih za posao, on nije imao obraza pa dosao da pita a ja oca nisam mogao da skinem sa vrata jer je bila stvarno zetva u punom jeku a njemu traktor stao.

Poslednja izmena:
A ovi lokalni drze otvorenu kapiju i cekaju samo nas ?
Rec je o meni i mom vremenu ako treba nek stoji koliko treba ali kad kaze da dolazi da tad i dodje.

Bas sam i postavio pitanje vezano za ove sate radne i sve ostalo jer ima i majstora svakakvih zanata ovde a i vlasnika koje cega ovde pa ima se uvid i u jednu stranu price a i drugu.
Eto primer wd, pa velika boca bez neki dinar 1000,klineri zavisi ko sta koristi od 300 pa na vise, silikoni ni malo mala stavka, obican crni k2 1000din, o nekom ozbiljnijem da ne pricamo, kad se uzme cena jednog klinera ili wd nije smak sveta al opet kad ja uzmem od svega po kutiju koja se verujte mi brzo isprazni bude to lep udarac po dzepu.
Pisao sam već nije mi mehanika primarni izvor zarade kad imam vremena prihvatim da odradim.A volim i pedantno,koristim K2 sprejeve i ostalo lepa cena u VP.

Nikad to nisam gledao kao nešto što treba da se naplati.Dakle ovlašćeni Fiatov servis napaltio stavku break cleaner 750ml,pa sve da se kupao njime ne može da potroši 750ml za jedan servis kočnica.

Imam i dijagnostiku doduše klasika Delphi ni to ne naplaćujem,a vidim kod nekih dijagnostika i brisanje grešaka 1500din :ROFLMAO:

Veliki kliner nije sigurno potrosio, to je vec malo bezobrazno al da i tu nakupi dosta troska nakupi se, malo klinera, malo wd, malo bakarne masti, malo celicna cetka za brusilicu, smirgla, daj pastu, daj koje kakve gluposti, kad odem u nabavku tih stvari svaki put se odusevim cenama.
Ja licno nikome to ne naplacujem, nekako mi glupo bas to da nekome naplatim kliner a potrosio sam 1/3 a opet kad za neki dan treba da kupis kutiju od 12 kom nije bas drago.

Ja recimo WD smatram jednom popriličnom svetskom prevarom. Koristim ga u retkim prilikama, jer sam sebi tu vrstu 'fluida' pre mnogo godina rešio sa usipanjem dizela u bocu sa pumpicom.
Čak imam i jednu sa ventilićem za uduvavanje pritiska..
Cleaner i ja kupujem, ali mi nije jasno što je toliko poskupljao. Nekada je čak i u virtu bio džabalesku..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ja recimo WD smatram jednom popriličnom svetskom prevarom. Koristim ga u retkim prilikama, jer sam sebi tu vrstu 'fluida' pre mnogo godina rešio sa usipanjem dizela u bocu sa pumpicom.
Čak imam i jednu sa ventilićem za uduvavanje pritiska..
Cleaner i ja kupujem, ali mi nije jasno što je toliko poskupljao. Nekada je čak i u virtu bio džabalesku..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Probao sam i naftu i pomesanu sa malo ulja pride, probao sam i odvijace razno raznih proizvodjaca al opet pravi wd mi nekako za nijansu uvek deluje bolje e sad dal je opravdana tolika cena mislim da je pod znakom pitanja.
Klinere trosimo kao da ih pijemo 😂.

Transport poskupelo pa mu digli cenu tako mi bar reče ovaj gde ja uzimam.Mislim da ga uvozi neka firma iz Dobanovaca zaboravih ime,mislim na ovaj K2.

Satnica može da bude zeznuta stvar skoro jedan Aj da mi zameniš grejače,rekoh ajde šta je pola sata života,kad oćeš zalomi se jedan.Pa pali auto na drugi kraj grada kod drugara da uzmem set za vadjenje,pa dok sam se vratio pa izvadio ode pola dana.

Neće ljudi da cene kvalitetno odradjen posao pa to ti je.Kad idem po auto preko ako ima goriva u rezervoaru vadim sve do rezerve i skidam cenu za to,prvo mi lakše ako nagazim negde vagu,drugo gorivo mora da se sipa.Al zato ima nekih koji osuše rezervoar i prave se ludi.I onda kažu svi ste isti.Uvek zovem pre tovarenja i pitam za sve što primetim dal zna da je oštećeno polomljeno,da ne bude posle ko je polomio.Jednom sam se cenkao ja sa Švabom zbog napuklog fara i spustim čoveku cenu,ja reko ok sad će da časti,kad on ništa pravi se lud.

A ovi lokalni drze otvorenu kapiju i cekaju samo nas ?
Rec je o meni i mom vremenu ako treba nek stoji koliko treba ali kad kaze da dolazi da tad i dodje.
Hoces da kazes da bi cekao Nebojsu npr. 4 dana iako lokalni majstor moze sutra da uradi? Mozda nece kao Nebojsa zavrsiti za 2 sata ali ce ipak biti gotov ranije. Kada je sezona, svaki dan je bitan da se ne lazemo, ipak vise volis sebe i svoje vreme nego majstora. Druga je stvar van sezone, onda bih cekao i ja, a verujem i ti i dva meseca ako treba da dodje majstor kojeg vise gotivimo zbog njegovih dobrih poslovnih osobina.

I taman prođu ta 4 dana, misliš stiže Nebojša, kad ono uhvatila ga zubobolja, nije mu do života, a kamoli do traktora. 🧑‍🦽

Uuuuu samo kad bih imao nekog da zaposlim a da imam dovoljno poverenja da ga posaljem negde u moje ime pa tacno bih slavio tri dana.
Verujem da postoji takav u koga bi ste imali dovoljno poverenja ne bi dugo radio kod vas vec bi se osamostalio. Standardna prica kod nas.
Nebojsa svaka cast za nocne rabote. Da li rad nocu naplacujete po posebnom cenovniku?

Verujem da postoji takav u koga bi ste imali dovoljno poverenja ne bi dugo radio kod vas vec bi se osamostalio. Standardna prica kod nas.
Nebojsa svaka cast za nocne rabote. Da li rad nocu naplacujete po posebnom cenovniku?
Nema nikakve posebne tarife, radi se najnormalnije kao i sve drugo, treba biti nekad i covek pa razumeti i tudje probleme.

Mislim da nema tog lokalnog majstora koji moze nesto da odradi sutra, a da ne bude malo sutra. Od te muke sam kupio strug jer sutra-prekosutra bude rastegljiv pojam do cak 15-20 dana.

Imam ja drugara popravlja kamione,sedimo u kafani zvoni telefon stao neko kod Paraćina,on pio reko ajde ja ću da te vozim.Ne bih ja taj posao radio nema para.7 stepeni napolju,u mrklom mraku popravljaš u zaustavnoj traci.Jeste dobro naplatio,ali muka ogromna.

Radi se traktor i ovde, odes na Taru a on pocne da veje kao lud u momentu a supe nema.
Radi se i u Banatskom Novom Selu kad malo zaveje na njivi.
Radi se i ovako na njivi kad se mora.
Nema posebnih tarifa, jednostavno negde bude bolje, negde gore i to je to.
1c713d5f5da8830c3a43bb7bf0012cc7.jpg
cffd04da6b1c95c7c9a1dc798d945357.jpg
8fc0385f16412edaea6291b370e561e3.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

I sta na kraju reko smo, jel pametnije raditi na sat ili od posla pa da se kad se nesto iskomplikuje od dva sata na 10 ceska majstor ili gazda.
Koliko bi trebao biti taj sat a da bude prihvatljiv za obe strane?

Nazad
Vrh