IMT

Naravno, farbanje i instalcija
Imate li nekog majstora u blizini bg, ja sam iz zeleznika

Ako radiš sam, polako, detaljno, mislim da možeš proći sa oko 1500€.
Ako sve plaćaš, zavisi kakvog majstora ćeš naći.
Teško ćeš od nekoga dobiti fabričko stanje, to može samo ako radiš 'k'o sebi,'.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Inace, koliko da trazim za skidanje trube radi sredjivanja blokade na fergusonu?... malo sam krenuo usluzno da sarafam, danas zavrsio prvu komplet generalnu na 558, sreca sve ispalo kako treba ..

Pa najbolje da formiraš neku cenu po satu.
Ako vredno radiš, to ti je najrealnije.

Uuuuu kako to ne volim, cena po satu mi je presela dva tri puta u zivotu i nikad vise.
Ima kolega kod kojih smo radili na forumu i znaju kako otac i ja radimo, kad dodjemo nema kafa, nema rakija, pocinje se sa poslom, dok radimo bukvalno ne pijemo i ne jedemo, radimo bukvalno bez pauze stajanja, cak kad zavrsimo retko ostanemo da nesto pojedemo ili popijemo jer smo obicno u frci sa vremenom.
Tri puta sam sa nekim malo vecim gazdama pogodio rad po satu i dva puta mi je preselo, 40 i kusur stepeni i ja operem ruke da bih presvukao majcu i popio bukvalno stojeci casu vode jer je vrucina bila ludacka kaze meni gazda "lako je tako pare zaradjivati" i sa drugim je slicna prica bila.
Nikad vise, moj posao kosta toliko i toliko, za koliko cu ga ja uraditi nije tvoja stvar.

I ja misli da nece moci da se uradi za te pare pa sve u sam da radi, ima tu dosta posla, nakupi se i sitnica lepo, naravno ako pricamo da to bude extra uradjeno i da traje godinama.

Ako neko zna cene delova neka napise
Motor cu ja skinuti, gde da nosim motor da se uradi skroz, ne da me zajebu da ga samo prikrpe
Cena guma?
Trap komplet sa sponama
Kocnice, semerinzi
Kvacilo
Svetla
Instalacija
Sve mogu sam uraditi, samo motor bi nosio
Diferencijal cu samo pregledati kao i menjac i hidrauliku, oni su dobri.
Pripremu i farbanje mogu sam
Nebojsa imas li ti proverenog majstora u bg koga mozes da preporucis da rasklopi sklopi motor i da ga uradi? Jos bi bolje bilo ako bi ti mogao da ga uradis, ja ga skinem doteram ga kod tebe ti uradis i ja ga vratim

Ako neko zna cene delova neka napise
Motor cu ja skinuti, gde da nosim motor da se uradi skroz, ne da me zajebu da ga samo prikrpe
Cena guma?
Trap komplet sa sponama
Kocnice, semerinzi
Kvacilo
Svetla
Instalacija
Sve mogu sam uraditi, samo motor bi nosio
Diferencijal cu samo pregledati kao i menjac i hidrauliku, oni su dobri.
Pripremu i farbanje mogu sam
Nebojsa imas li ti proverenog majstora u bg koga mozes da preporucis da rasklopi sklopi motor i da ga uradi? Jos bi bolje bilo ako bi ti mogao da ga uradis, ja ga skinem doteram ga kod tebe ti uradis i ja ga vratim
Nije nikakav problem uraditi jedan motor, imam i par kolega koje rade imt i to dobro a mozemo i mi draga uradimo, jedino sto moze biti problem je vreme tj koliko je hitno.

@nebojsa100
Što se tiče rada na sat, ja sam tu metodu preporučio kao način da se odredi vrednost posla. Zaista ne vidim drugi način za pošteniju procenu posla od toga.
I ta tvoja cena koju ste ti i otac formirali za pojedine poslove je sigurno bazirana na utrošenim satima, ali za normalan rad(sa fiziološkim potrebama).
Što se tiče tih 'gazda' koji nedaju popiti čašu vode da nebi platili 5 minuta više, ja bih lako sa njima izašao na kraj.

Moj stric radi kola i naplacuje radni sat. U tom radnom satu tih 5 minuta sto bi popio vodu ili presvuko majicu bukvalno nista ne znace jer on ne racuna minute. Jednostavno ako radi 2 sata i 5 ili 10 minuta on zaokruzi na 2 sata za naplatu, ali ako radi 2 sata i 30 minuta, zaokruzi na 3 sata za naplatu. Tako obrni okreni nekoliko minuta nista ne znace.

@nebojsa100
Što se tiče rada na sat, ja sam tu metodu preporučio kao način da se odredi vrednost posla. Zaista ne vidim drugi način za pošteniju procenu posla od toga.
I ta tvoja cena koju ste ti i otac formirali za pojedine poslove je sigurno bazirana na utrošenim satima, ali za normalan rad(sa fiziološkim potrebama).
Što se tiče tih 'gazda' koji nedaju popiti čašu vode da nebi platili 5 minuta više, ja bih lako sa njima izašao na kraj.

Shvatio sam ja kolega sta si mislio.
Ja sam cene formirao da budem tu negde sa drugim majstorima.
Kad se pogleda se jedne strane ja uglavnom dodjem skuplji a kad se pogleda sa druge dodjem sigurno jeftiniji od drugih majstora.
Evo i primer, kvacilo na rusima ljudi rade od 100 pa do 150 evrica zavisi od modela, bar oni za koje ja znam koje su im cene.
Otac i ja recimo kvacilo na 820 naplacujemo 100e ravno.
Neke kolege uzimaju neki dinar manje neki neki dinar vise.
Mi uradimo to kvacilo od sat i trideset min pa do dva sata,obicno se ljudi cude jer bude da kazemo brzo odradjeno,ako gledamo po satu satnica nam dodje kao u Svedskoj,opet ima majstora koji to isto kvacilo rade i po ceo dan, jednostavno nemaju rutinu i sav adekvatan alat pa se jednostavno oduzi jer ne rade bas ruse.
E sad ako bi oni naplatili po satu koliko bi njih izasao sat tj koliko bi gazdu izasla popravka ako bi racunali sat kao koliko meni ispadne satnica.
Ovako ja dodjem, donesem sve potrebno od delova pa do alata, vlasnik mi pokaze traktor i skloni se sa strane da ne smeta i kad bude gotovo proba svoj traktor ako je dobro plati i svima dobro, ne gleda me popreko sto sam seo ako sam seo ili sto jedem ako sam gladan, jednostavno ga nije briga.
A da sa takvim koji gledaju belo kad vodu hoces da popijes sa njima obicno samo jednom saradjujem.

Fino je to kad mozes cepnit traktor i vratit sve za sat i po. Mada ja znam da obicno bude otiso navoj na reduciru na crevu ovom, ovde sitnica tamo sitnica, i onda se to oduzi i po pola dana, jer kako ces to tako vratit neispravno ljudima.. i onda se ziv pojedes sto naplacujes samo jedno, a resis jos stosta sto je moglo da ide i islo je dok ga nisi pipnio.

Fino je to kad mozes cepnit traktor i vratit sve za sat i po. Mada ja znam da obicno bude otiso navoj na reduciru na crevu ovom, ovde sitnica tamo sitnica, i onda se to oduzi i po pola dana, jer kako ces to tako vratit neispravno ljudima.. i onda se ziv pojedes sto naplacujes samo jedno, a resis jos stosta sto je moglo da ide i islo je dok ga nisi pipnio.
Bilo je komplikacija na terenu naravno ali obicno nista sto ne mozemo da resimo relativno brzo, kad se recimo radi kvacilo kad je vec dato kao primer, nosi se sve znaci bukvalno sve, od svakog potrebnog dela po dva komada, dve korpe, dve lamele, dva Druk lezaja, dva tri i vise semeringa, zamajac uvak jedan nov jedan obardjen da vlasnik moze da bira ako ima potrebe za tim, svi srafori za zamajac, za korpu, sitnica poput creva i holendera ima pun kombi tako da retko sta moze da nas iznenadi a da nemamo resenje za to.

Jeste pa kad je neko strucan cacko po svemu onda to vise nije sat i po. Bude nekad i ceo dan… kd naletis na polomljen saraf u radilici ili iskidan navoj… lako moze svasta da se vidi.. mi smo ba jednom tanjirastom zupcaniku nisli da su sve rupe vece za koju desetu od sarafa i da je sve rasklimano bilo, pola istih slomljeno, pa razbusuj rupe da budu okrugle, pa pravi sve na novu meru. I onda koliko to naplatiti.

Ja kad sam video Nebojsu kod Radslava kako leti oko traktora malo je reci da sam bio iznenadjen, bez uvrede ostalim majstorima. Isto kad detetu das igracku pa on leta sa njom, e tako on leti oko traktora. I nema onog da se zapali koji cigar pa da se odmori, ili da se kuka kako je slabo placen. I nema da rovi po kutiji od alata i isprobava koji kljuc moze da odvrne odredjeni dio.
@diesel d-60 Ja koliko znam vecina majstora ti kaze okvirnu cijenu na pocetku, na satnicu rijetko ko radi. Ako bude koji problem koji oteza posao neko dodatno naplati...

Poslednja izmena:
Jeste pa kad je neko strucan cacko po svemu onda to vise nije sat i po. Bude nekad i ceo dan… kd naletis na polomljen saraf u radilici ili iskidan navoj… lako moze svasta da se vidi.. mi smo ba jednom tanjirastom zupcaniku nisli da su sve rupe vece za koju desetu od sarafa i da je sve rasklimano bilo, pola istih slomljeno, pa razbusuj rupe da budu okrugle, pa pravi sve na novu meru. I onda koliko to naplatiti.
Bude svega, nailazi se na svasta.
Aj jedno pitanje kad smo vec kod tih naplata, sta mislite koliko bi bilo taj radni sat realno naplatiti?

Evo na kakvu genijalnost sam naisao radeci generalnu na 558, korpa kvacila.. menjan je sada motor , stavljen generalisan koji sam uradio, a korpa i zamajac sa originalnog, lik koji je radio taj motor pre, mrzelo ga da rastura korpu, a da bi nadoknadio luft koji je nastao u prackama i osovinicama, zbog cega su pale nisko i kacile kardansku lamelu, podbacio je limcice za 2mm ispod poklopca korpe kako bi podigao pracke, sto je ujedno i smanjilo pritisak u oprugama i lamela je malo proklizavala, iako je u pitanju 558 sa sporijim menjacem...

Nazad
Vrh