IMT

Ajde i to sto kazete.. ja znam po sebi muka mi je kad trebam naplatit nilo sta znam koliko mi je tesko, a znam kako je i drugoj strani…

Ja naplacujem sitnije kvarove na masinama 20,25 eur sat po covek, uvek idemo ja i cale, racunam od kad sednem u kombi dok se ne vratim, plus put 0,3 eur po km.
Primer od neki dan, procureo Razvodnik na nekoj presi u ns. Put 200km puta 0,3 eur, put 60 eur, sat tamo sat nazad plus 2 sata rada ukupno 4 radna sata za jednog majstora puta 2 8 radnih sati ukupno. 8 x25 eur 200 eur plus put 60 eur. Kvar je za nas glupost nekih 6 gumica ali znam mere i imam u kombiju. Meni je tu izgubljeno pola dana, za manje od 200 eur ne bi isao

Cena radnog sata je ona koju tržište guta.
Ne vredi odrediti cenu radnog sata ako je tržište neće prihvatiti.
Meni bi, recimo, cena radnog sata limara od 3000 bila visoka, ali to ništa ne znači dok god on ima klijente koji to hoće platiti.
Ja smatram da je Nebojšinih 100€ realna cena za zamenu rusove lamele, ali to opet nekome može biti puno pa će probati uraditi sam i ostaviti 2-3 dana i uraditi loše.. Posle će morati platiti pravog majstora i krajnji trošak će biti dvostruko..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ne radim svaki posao na sat, nego takve gluposti. Dosta ide djuture, a nekad ne mozes naplatiti po satu kad se nesto iskomplikuje pa se drndas 2 dana sa necim sto se uradi za 3 sata.
Podrzavam te za aplacivanje dolaska, treba kombi i odrzavati, sto su mi neki komentarisala sta racunas amortizaciju kad si kupio nov kombi, burazeru ako mislis da je lako kupi ga i ti pa nemoj da racunas.
Mene na novom kombiju 15 000 km kosta 15 000 din za ulje i filter ulja, kad moram u ovlascenini onda je 45 000 din, na 45 000 ide u ovlascenini, a gde su gume koje pojede za 2 sezone, pa kocnice, bez nekih vanrednih troskova, mislim da je 0,3 eur minimalno.
Znam da tehno grup Caterpiral sto rade naplacuju 0,6 eur po km, radni sat majstora je bio oko 50 eur

100€ uzimaju dva čoveka za dva sata rada.
Znači to su 4rč, što izađe 25€ po satu.
Malo je onih koji to isto mogu uraditi za 2 sata. Većina to radi za 4-8 sati..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Pored tih 100 evra za 1,5 sat jako znači da isto popodne se traktor vraća u rad, a ne stoji 2 dana da se majstor nalazi.
Aco zato sam i napisao da kad kazes da sam za dva sata uzeo 100e to zvuci skupo al kad pogledas da sam ja dosao,doneo delove, sve uradio i to u roku od 2 sata bez da vlasnik mrdne iz dvorista i nastavlja posao bukvalno za 2 sata mislim da to nije skupo.

Gde skupo, sve zavrseno u dvoristu...e sad ko hoce da bude sto se kaze domacin, to uzme i odradi sam van sezone po nekoj satnici koju napravi traktor...

Ja za viljuškar do 20km ne naplaćujem preko 20km 1€ km.30€ svaki započeti sat.

Najbolje kad pozove neko daleko 100km i kao treba mi na sat vremena i misli da 30€ i rešio problem :D I opet mu mnogo da 120€,a sačuva kičmu i završi posao.

Evo računica za 100km,gorivo košta 4000 u najboljem slučaju kad troši 11,a zna Ml i 15 da popije.Boca plina 2500 + putarina.Sa klopom 8000 minimum minimuma.Izgubiš skoro 4 sata.

Lepo je ko ima vremena u sezoni kad ode masina pa nadje jeftinog majstora da mu radi pola dana lamelu, pa fali deo a radnje se zatvaraju pa majstor kaze doci cu sutra, pa sutra ides do radnje po maticu sa sitnim navojem, pa taman krenete kaze mogao bi i zamajac da se ravna....i jos neke sitnice.
Jebes posao da mi dodje majstor sa svim delovima i da za 2 sata mogu na oranje, posao,kafanu....

Radionički radni sati nisu nužno bukvalno vreme provedeno u radu za određen posao, oni se koriste da bi se unapred znala cena rada za određeni posao, mislim da čak postoji i zvanična satnica za određene poslove u mehaničarskoj radionici. Npr kočnice po točku 1/2rh, mali servis 1 ili 2rh veliki 4rh, generalna motora 10rh... itd. svaka radionica mora da odredi svoju cenu za radni sat.

Pa onda treba da se naplati recimo i WD sprej brake cleaner i ostali sprejevi koji se koriste.Mislim tako rade u ovlašćenim,baš skoro gledam komšija oterao tipa na servis kočnica uredno naplaćen brake cleaner.

Ljudi svi kao navijeni pricate za dva sata je traktor opet na njivi. Nije Nebojsa ili neki drugi majstor na telefonu i da ceka da se vas traktor pokvari i da krene odmah iz Dobanovaca. Verujem da Nebojsa sa ocem to brzo zavrsi, ali isto tako ne verujem da ce doci isti dan da mi popravi traktor. Sam je pisao da u istom trenutku ima par generalnih motora, 5 pumpi hidraulike i na primer 3 menjaca da radi.

Nazad
Vrh