IMT

Prodaju ljudi svašta,većinom lomine,u okolinu Ub-a i V.Plane ne znam koliko puta sam bio zadnjih godinu dana, znam da za ceo život nisam bio toliko.Jedna prica je preko telefona i na slikama a pedeseta kad se ode, sramota.Na kraju sam kupio 560 da imam sa cim da orem dok se ne pojavi nesto normalno mada i on nije idealan ali racunam da je popravljiv.

8,5 'kila' po katalogu.
Ja stežem na 10.
Kada bi imao metalni bakarni dihtung nebi morao dotezati, a ovako bar dva puta moraš dotegnuti..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Prvo dotezanje radim kada postavim klackalice i naštelujem ventile a ne stavim poklopac ventila.
Upalim i propratim dali klavijatura dobija ulje. Pustim da tako na leru radi do jedno 50 stepeni(da bude glava topla pod rukom), to je oko 15-tak minuta)..
Onda skinem klavijaturu i opet stegnem na 10 'kila'. Začudićeš se kada vidiš koliko su navrtke labave.
Posle toga sklapaš i motor bi mogao odraditi 20-30 sati do sledećeg (konačnog)dotezanja.
Ovo je moja procedura, majstori će možda reći nešto drugo, poštujem, svako ima svoj stil rada..
Sva ova petljavina je radi loših dihtunga koji su na tržištu.
Ako propustiš dotezanje, produva i onda posle jedino da ga opet menjaš, nema svrhe dotezanje.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Zašto bi ih otpuštao?
E sad ima tu dosta indijanskih rešenja
Stegni na 12 i ne diraj
Stegni na 13
Dotegno na 50_100h
Iskreno stegnem na 11 i dotežem i ventile preštelujem
Nekad se dotegne nekad ne to zavisi od stanja glave i bloka i dihtunga
A bilo je slučajeva obično na MTZ da je blok kriv ( upala hilzna) pa mi prave bakarni dihtung pa ga otpustim pa uzmem cev 1m i stegnem kao konj i ide to
Ko bi u sred sezone ravnao blok

Sent from my moto e5 using Tapatalk

12 i ne diram vise
S' tim da sam kod mene na M namazao hermetika tanko kao cackalica oko onih rupa gde idu podizači tako da sad ne balave sa desne strane to jest nigde.
Naravno ne tvrdim da je tako pravilno ali ja sam zadovoljan tim postupkom.

E bas zato se otpusti pa stegne ne pricam iz mog nego iskustva mog starog i majstora od kojih je on 80tih ucio. Znaci svaki se otpusti pa zategne…

Potreban mi je savet. Nasledio sam od dede imt 533, 80 god dvostepeno Kvacičo blokada. Ima 3,4000rh, nije preterano radio, ali deda ga je slabo održavao, navukao ga na sprej.
Motor hocu da ostane ovaj i da ostane na 533, necu da ga prepravljam na 539 ili da ubacujem drugi motor
Treba da se radi motor komplet, kocnice, trap, recimo i Kvacičo nikad polovljen nije, menjac i hidrauliku su mu odlicni. Jedna velika guma je nova druga se menja, obe prednje su za zamenu.
Vas savet sta raditi, hocu da traktor izgleda kao nov, koliko to otprilike izadje
Sa traktor om necu nista raditi nego jednom mesecno oterati otpadnog gvozdje sto mi ostaje od posla na otpad i provozati se po kraju

Pa motor generalka, razbusi se na 539 itd.. to sve skupa oko 1100+e verovatno, i obavezno zameni ulje u menjacu-diferencijalu, trebalo bi i pozadi da se skine leva truba da se vidi sta je sa tanjirastim da nije neki sraf pukao, onda se svi menjaju, kao i srce diferencijala, da li nisu trkaci okrnjeni itd ...

Marko, ja sam pre 12 godina isto nasledio 533 od dede koji je katastrofa odrzavan. Sve sam mu radio osim motora i menjaca. Sve 4 gume, prednji trap, kocnice, konusnotanjirasti, pumpu hidraulike, lamelu, bos pumpu i dizne, sediste, akumulator. To je onda bilo oko 120 000 dinara. Posle toga za 12 godina je samo pumpa vode reparirana. Mozda ti nisam pomogao nesto znacajno, ali verujem da ti se vise isplati srediti te nedostatke nego da ga prodas i da dodas za neki 539.

Necu ga prodavati, to mi je uspomena od dede, od malih nogu sam se vozao na njemu
Da li sve moze da se uklopi oko 180-200 000 din da bude sto i se reklo kao nov
Najbolje je da se cujes sa nekim majstorom koji radi generalne pa da ti ispostavi cijenu. Sada su malo skocile cijene...
Nisi naveo da li ces farbati traktor, ako ce ti neko drugi to raditi i to ce kostati.

Nazad
Vrh