IMT

zzivica je napisao(la):
5.6 tvrdoca celika a moja preporuka je samo srafovi 10.9 i nece se nikad desiti.
Kada su stegnuti šafovi nema veze što je on 5.6 drži to, a kada su popušteni može biti i "utop" materijal oni će popucati.

mirko_markovic67 je napisao(la):
све ми ја јасно а да човеку спадне точак са трактора није.

Nama je u njivi na 549 otpao zadnji točak nakon cjelodnevnog rada. Nevidim ništa čudno u tome. :sta: Ujutro ih dotegneš, a popodne točak otpao. Nekad se zaista nema vremena da ih promjeniš pa ih dotežeš dok točak neotpadne il dok neprođe stiska sa poslom pa ih onda promjeniš. Ujaku je na 533 pred mojim očima otpao zadnji točak dok je tovario đubre. Traktor samo pao na felgu i gotovo. No on je aljkav što se tiče stezanja, kontrole, održavanja... pa to kod njega nije ništa čudno. Kad zlo hoće onda hoće.

pa šta vi radite sa tim traktorima ja imam 539 i za njegovih preko 12000 radnih sati još mi ništa otpalo nije

todor je napisao(la):
pa šta vi radite sa tim traktorima ja imam 539 i za njegovih preko 12000 radnih sati još mi ništa otpalo nije

E da tvoj ferguson nosi viljušakar koji je sam težak skoro 800 kg i plus teret oko 600-700 kg i da godišnje na njivi utovari preko 400-500 tona onda bi te pitao kako bi se ponašao i jel bi pucali šarafi. ::namigivanje::

Bećarina pusta je napisao(la):
todor je napisao(la):

E da tvoj ferguson nosi viljušakar koji je sam težak skoro 800 kg i plus teret oko 600-700 kg i da godišnje na njivi utovari preko 400-500 tona onda bi te pitao kako bi se ponašao i jel bi pucali šarafi. ::namigivanje::
tovari i on što đubreta šljunka peska i to sa malo većom kašikom

Juce dok sam isao na njivu da berem kukuruz poceo levi prednji tocak da mi ide levo desno kisa nas vratila pa reko da vidimo da dotegnemo, kad ono kada smo skinuli otisao lezaj tocka i aksijalni lezaj. sve je stojalo na mestu oba lezaja samo kuglica nema ni od korova a lezajevi celi, a nista nije cvrcalo. lezajeve smo menjali pre 5 godina i sada opet cemo sve promeniti. mislio sam da ce to duze trajati, sada cemo staviti neke indijske.
oivqf5.jpg
2agiyyq.jpg

interesuje me koja ide turbina za traktor rakovica 120 tj.135 i koja moze da se stavi ako nema originala tj koja pase
Post je spojen: [time]1287494648[/time]
:ppozdrav: :cao: :cao: :cao: :cao: :cao:

Da li neko od forumasa ima traktor IMT 2050 ? Kako se pokazao u radu? Da li je slican po kvalitetu ovim subvencionisam ili je kvalitetniji ?

Da li je moguce na 585 ugraditi kompresor od 577? Ne svidja mi se onaj patent kompresor preko alternatora a sve to preko kaisa i vodene pumpe... :sta:

gde se mogu naci (mislim da su to turbine engleske da sigurno nisu nase) i jel znas mozda cenu :cao: :cao: :ppozdrav:

Najjeftinije su turbine za Zetor ili Ursus. Možda treba da se preradi ulaz i izlaz ulja, ali se isplati zbog razlike u ceni.

a dali odgovaraju sto se tice kolicine vazduha koje pumpavaju tj izduvavaju mada sam cuo da je jedan sa motora ts46 ubacio bio na ursusa od 160 ks e sad ?i koja je cena tim ursusovim ili8 zetorovim novim

Nazad
Vrh