IMT

semering na poluosovini kocnice ce oslabiti sigurno kada se natope ulja dole imas jednu rupicu uzmi zicu pa je procisti negine ti rasturanje

Nema toga više.Ko je bio na poljoprivrednom sajmu ove godine mogao je jasno da vidi šta imaju u ponudi od traktora.

ako je tako onda je ne odlicno nego fantasticno.kad ga upalis ladnog na leru treba da ima 4 bara a kad se zagreje u radu 3-3.5 . Inace ne sme da padne ispod 2 bara tad vec treba remont.

Mozes i do 1 bara da ga teras u oranju,sve ispod toga je za remont.
Ujak je imao los pritisak na 1-1.5 i onda se setio mozak da nije dugo menjao ulje... ::lose::

Dragan18 je napisao(la):
ako je tako onda je ne odlicno nego fantasticno.kad ga upalis ladnog na leru treba da ima 4 bara a kad se zagreje u radu 3-3.5 . Inace ne sme da padne ispod 2 bara tad vec treba remont.

Ne mora da znaci da mu treba remont. Kod mene je oslabila opruga od regulacionog ventila na uljnoj pumpi pa je pritisak brljavio jako. Kada sam stavio nov ventil, situacija se znatno popravila pa sad ide i malo preko 4 bara a kada se ugreje nesto malo ispod 4 bara...

Ima vise faktora koji uticu na pritisak na ler gasu. Proverite koliko obrtaja motora traktor ima na ler gasu, pitanje je koliko je proslo od zamene ulja u koju gradaciju ulja ste sipali i na kraju u kakvom stanju vam je motor.

Bećarina pusta je napisao(la):
Ulje upitnog kvaliteta zna napraviti čuda sa pritiskom motora i sa samim motorom.

Upravo tako. Bilo je slucajeva kod nas za vreme krize sredinom devedesetih godina da se na par traktora stvorio zelatin u karteru i naravno zaribali motori...

Ma pritisak zavisi od mnogo faktora nije to turbas pa ako je slabo podmazivanje sijebe turbinu,nek nepada na 850 okretaja ispod 0,5 dobro je,pod turazom 2 isto solidno moze taljigati.Zato se sipa ulje 20-60 long life a ne 15-30 termostat napolje i sibaj. :D
Post je spojen: [time]1286908570[/time]

CAR je napisao(la):
Ma pritisak zavisi od mnogo faktora nije to turbas pa ako je slabo podmazivanje sijebe turbinu,nek nepada na 850 okretaja ispod 0,5 dobro je,pod turazom 2 isto solidno moze taljigati.Zato se sipa ulje 20-60 long life a ne 15-30 termostat napolje i sibaj. :D
Post je spojen: [time]1286883370[/time]

Nevalja ti poso. ::lose::

Nazad
Vrh