IMT

mirko_markovic67 je napisao(la):
Како се није дао убацити, јел крчи или ручица неће или иде у празно?

Ne krći on ništa ubacim ja njega u najdonji položaj odnosno onaj kad ide karadan preko mjenjača i tada radi.
Kada sam ga želio ubaciti u najgornji položaj odnosno da je karadan nezavisan, nisam ga mogo. Kao da je ručica zakovana. Možda sam i ja pravio grešku, jer sam prvi put u životu sjeo na IMT 560. Jel mu isti raspored položaja kardana kao na Rakovici 60 i IMT 533. Odnosnonajdonji položaj preko mjenjača, srednji neutral i najgornji nezavisan karadan.
Samo da napomen da traktor nikad nije ništa radio s kardanom. Nazada kad sam odvrno zaštitni poklopac još je unutra bila mast za konzerviranje.

Primetio sam kod strica na imt 539 da kad se reduktor ostavi u polozaju izmedju sporih i brizih brzina bez obzira na pustanje kvacila i ubacivanja menjaca u brzinu traktor ne pomera.Da li je to kod svakog ili je njegov izuzetak ?

To je normalno na IMT traktora (koliko ja znam tako je kod svih)!
Dali neko zna gde mogu da kupim centilator za hladnjak,i kolika je cena?
Samo jos da naglasim da mi ventilator treba za traktor IMT 578
Hvala unapred! :ppozdrav:

meni se desila banalno glupa stvar da mi je jednostavno na nizbrdici gorivo otišlo u prednji deo rezervoara i ona cev na rezervoaru je malo uzimala gorivo malo vazduh trokira ali radi.
kad dođem na ravno malo štucka dok ne istera vazduh i sve ok.
jako mi liči na taj problem
rešenje je jednostavno napuniti rezervoar ako je bilo malo goriva u njemu

Sumadinac-Gruzanin je napisao(la):
Primetio sam kod strica na imt 539 da kad se reduktor ostavi u polozaju izmedju sporih i brizih brzina bez obzira na pustanje kvacila i ubacivanja menjaca u brzinu traktor ne pomera.Da li je to kod svakog ili je njegov izuzetak ?
to je zato sto je to polozaj za paljenje...ili ne? kao neka sigurnost?! ::traktor1:: :sta:

Bosonoga je napisao(la):
Ne krći on ništa ubacim ja njega u najdonji položaj odnosno onaj kad ide karadan preko mjenjača i tada radi.
Kada sam ga želio ubaciti u najgornji položaj odnosno da je karadan nezavisan, nisam ga mogo. Kao da je ručica zakovana. Možda sam i ja pravio grešku, jer sam prvi put u životu sjeo na IMT 560. Jel mu isti raspored položaja kardana kao na Rakovici 60 i IMT 533. Odnosnonajdonji položaj preko mjenjača, srednji neutral i najgornji nezavisan karadan.
Samo da napomen da traktor nikad nije ništa radio s kardanom. Nazada kad sam odvrno zaštitni poklopac još je unutra bila mast za konzerviranje.
Moze da bude problem sraf koji drzi poklopac ispod rucice, desi se da rucica zapne za taj sraf pa ne moze da se povuce prema gore onda je treba malo povuci od poklopca prema napolje. Posto slike govore vise od reci evo slika rucice za kardan kad je u tom polozaju da zapne za sraf ispod.

ix5biw.jpg

Imt 89god,motor 569DV strahovito lupanje u menjacu u 5oj brzini majstor je menjao spojnocku osovinu i lezajeve sve komplet,traktor posle toga jos gore sad cak ne moze da ukljucuje kardan.Traktor je od mog prijatelja inace majstor ga oderao smo tako,dali je neko imao slicnog iskustva :sta:

Spojnicka je skroz otisla raspao se lezaj,navodno kaze da je sve radio e sad :nono: jos gore nego sto je bilo majstor tvrdi da tako mora da se cuje,ja licno ne mislim.Dali ima neko takav traktor i dali tako mora da zuji u diferencijalu i menjacu

Kod mene je na jednom 577 nov zupcanik V brzine i taj svirucka. Na drugom mi je pri remontu ostao stari koji na oko dobro izgleda ali lupka na manjem gasu. Svaki petobrzinac IMT se cuje, neki manje a neki vise. Ti zvukovi su svi iz menjaca, diferencijal i bocni reduktori se u 99% slucajeva ne cuju. Ocigledno da kod tog nesto nije sklopljeno kako treba cim tako lupa. Ako ne moze da ukopca kardan onda je moguce da je opet propao lezaj na spojnickoj i da preskace zupcanik spojnicke preko gonjenog zupcanika.

Nazad
Vrh