IMT

U pravu si ali kad zastudi na koju foru ga palis a 539 netreba ni grijac ako je sve ok i ako ima klipnu pumpu na -15 pali na zub dok 533 treba akumulator velicine kamina :haha: i opet neupali dok ševa nezapijeva.Npr.meni svaki dan treba i 20 puta dnevno ga palim nekad jer guram ralicu sa njim.Treba nekih 800m do glavne ceste progurati kroz namete.

abrkili je napisao(la):
ja bih dao svoj komentar na racun 533.Na našem gospodarstvu je 533 star 41 godinu.uz njega imamo i 539 87.godište.Zimus na 533 druga generalka,a na radilici druga specijala ipak.Razlika u kvaliteti izrade je prilična,i mislim da ono što će izdržat 533 539 neće nikad jer je mekaniji i osjetljiviji.Jedina zamjerka je lanac,lane mi preskocio pa je morao mehanicaru na stelanje palenja.
::svaka cast:: Isto mišljenje. Koristim oba.

Jedino mom kolegi pali cijelu zimu ali ga drzi ispod guce u garazi uz centralnu pec mu nabio motor i nema antifriz nego vrelu vodu sipa pa saceka 15 minuta da rastopli motor onda ajoj cujes vrvrvrvrvr po minutu pa opet ga grije pa saceka da pukne grijac pa opet vrvrvrvr i na jedvite jade ga upali a generalka mu radjena i pumpa isto tarirana ali nece i gotovo.Ja jednom zaglavio probijao namet i nabijo njega,ralicu i sve pa ga isao zvati da me iscupa posto ima lance na njemu.

ima u bajinoj basti ljudi motaju anlaser od 533 na 6 volti ,da vidis kako onda pali ko blesav.samo sam zaboravio da kazem da nemoze svaki anlaser ima koji moze a ima i koji nemoze.

Bogami neće.Nova pumpa je oko 10.000 dinara a kompletno pakovanje sa sve radnim kolom oko 1.500 dinara pa uporedi razliku u ceni inače semering je na svakoj pumpi isti+što s46 motori imaju i keramički prsten uz semering radi boljeg zaptivanja :cao:

IMT-533 malo teže pali po zimi od 539 i to stoji. ALI! Ako je motor na 533 zdrav i ispravan te ako ima dobar akumulator i on će upaliti bez problema, jasno uz pravilnu upotrebu grijača motora. Najčešći razlozi za teže paljenje IMT-533 je rastegnut lanac i loše ufaženo paljenje na fiberu. Onda idu problemi sa bosh pumpom, diznama, grijačem... I treba znat neke cake za pljenje tog starog fergusona, a ne ključ u bravu pa odma anlasuj dok se iz anlasera nezapuši. ::namigivanje::

Masine su to bile u svoje vreme izdrzljivi malo trosili ali i ja ih ne volim najvise zbog lanca pogotovo sada kada su delovi (ekstrta :udri: ::lose:spavam:. :haha:

29mnev5.jpg

2h4m43m.jpg

2enanwl.jpg

to mi od zeta traktor pokidao spojku krstova u desnom zglobu jer je upalio blakadu pa smotao i belaj.
pa kupio polu osovinu komplet 235evrova kostsalo.

Matić je napisao(la):
Bogami neće.Nova pumpa je oko 10.000 dinara a kompletno pakovanje sa sve radnim kolom oko 1.500 dinara pa uporedi razliku u ceni inače semering je na svakoj pumpi isti+što s46 motori imaju i keramički prsten uz semering radi boljeg zaptivanja :cao:
Bolje odma da za te ::novac:: ubacis drugu
dragan82 je napisao(la):
Probaj da nadjes novu pumpu , samo tako ce jeftinije da te kosta. :ppozdrav:
Sigurnije je manja je verovatnoca da ce te izdati u sred rada

Danas sam gledo jednog IMT 560, i sad me muči jedan problem. Traktor je solidan ima 2200 rh, samo radio s prikolicom. Čitav radni vijek stojao vani tako da je sav pohrđo Pošto karadan nikad nije uključivan, htio je samo u donji položaj preko mjenjača, direkt se nije dao ušaltati. Odnosno da kradan radi u mjestu. Sad me zanima da bi riješio ovaj problem jel se traktor mora rastvljati ili bi se moglo i na lakši način riješiti.

Bosonoga je napisao(la):
Danas sam gledo jednog IMT 560, i sad me muči jedan problem. Traktor je solidan ima 2200 rh, samo radio s prikolicom. Čitav radni vijek stojao vani tako da je sav pohrđo Pošto karadan nikad nije uključivan, htio je samo u donji položaj preko mjenjača, direkt se nije dao ušaltati. Odnosno da kradan radi u mjestu. Sad me zanima da bi riješio ovaj problem jel se traktor mora rastvljati ili bi se moglo i na lakši način riješiti.

Da li mozes da ukopcas kardan kada je ugasen motor ili polugu za ukljucivanje kardana ne mozes fizicki da pomeris?

Kardan se okreće kad uključim u onaj stupanja da ide preko mjenjača, odnosno kad se traktor kreće i kardan radi. Nisam ga mogo ušaltati u onaj stupanj da mi radi dok pustim kvačilo odnosno kad je mjenjač u nutralnom položaju. A ugašenog ga nisam probao ubaciti.

Postoji jedna caka kod ukopcavanja kardana na IMT traktorima. Ako je kvacilo dobro nastelovano kada stisnes pedalu do kraja spojnicka totalno stane a i kardansko vratilo stoji i ako se potrefi da dodje zub na zub na ukljucivacu onda jednostavno fizicki ne moze da se ukopca. U tom slucaju pustiti kvacilo pa stisnuti ponovo da se oseti na polugi za ukljucivanje da uzupcava lagano i kada snop za pogon kardana stane, poluga za ukljucivanje udje kao u sir!

@Bosonoga

Pokusaj kada je ugasen traktor da ukopcas kardan. Ako nece, uhvatis rukom kardansko vratilo i polako okreci a rukom probaj na ukljucivacu da ukopcas. Javi sta si uradio!

Како се није дао убацити, јел крчи или ручица неће или иде у празно?

Nazad
Vrh