IMT

galki je napisao(la):
posle toliko vremena rada na imt traktorima nisam primetio da imaju duze i krace poluge , covek se uci dok je ziv , sto se tice geometrije to stelujes pomocu kanapa ostavi samo malo otvoreniju prednju stranu :ppozdrav:

Možeš li mi objasniti malo detaljnije, čisto da ne bude zabune. ::namigivanje::
Znači poravnam točkove, skinem stare poluge rukavca, stavim nove, i šta onda sa sponom (štapom) i kanapom?? I na koji način se prednja strana točkova otvara (kontam na šta misliš i kako bi to trebaloda izgleda, samo neznam kako se to postiže)?

:ppozdrav:

Antonio je napisao(la):
Pozdrav forumaši, dosada nisam pisao postove na ovu temu ali sam pročitao sve stranice od početka.
Svaka čast na dobrim temama i iscrpnim-detaljnim odgovorima.
Prije par dana sam bio kod čovjeka da vidim IMT 577 (jer planiram kupiti takvog) i zbunilo me par stvari koje sam vidio i čuo kod njega.
1.Traktor je 84god. a ima haubu kao novije serije!
Dali netko zna od koje godine su počeli ugrađivati haube novije tipe.
2.Hidraulik diže sporo i nemože više od polovice dići, gazda kaže da to nije primjetio jer neradi već duže vremena sa traktorom i da vjerovatno treba nadosuti ulja u mjenjač. E sad ono čudno- on tvrdi da u mjenjač 577 treba sipati hipenol 90 a ne transhidrol 85- (traktol 85).
Ja sam mislio da u sve IMT traktore (bar do 100ks) treba sipati transhidrol 85.
Po svemu ostalom najbolje je očuvan i održavan koji sam dosada vidio.
Cjena je 3800€

Jeis bio u Strizivojni-Vrpolju taj tarktor gledat? Znam za jedan takav kod jednog kirjaša, ako je to taj bježi od njega.

izvinjavam se kolegi antoniu sto sam se posluzio slikom plava linija ti je kanap sa kojim meris neka ti prednja strana bude otvorenija nekih 3 do 4 mm a zelena strelica ti pokazuje gde stelujes trap odvijanjem sipke ili zavijanjem.
205waw7.jpg

Bio sam kod tog u Strizivojni prije 2mj. ali imao je jako puno toga za popravke i to ono što je očigledno. E sada logika- može biti još toga što se nevidi a svakako bi se pojavilo odmah kad bi počeo sa traktorom raditi.
Gdje je taj kirijaš što ga spominješ?
Taj u Strizivojni je imao kompletan prednji trap rasturen, hidraulika volana ništa nije radilo, zadnji točkovi su imali lufta i to dosta, elektroinstalacija se morala raditi kompletno, mjenjač je jako zujio itd.
Bećarino pošalji mi na p.p. ako imaš kakav savjet da ne izlazimo puno sa teme.Uvjek rado primam savjet jer nešto oko mehanike znam i sam ali po tvojim prijašnjim postovima sam vidio da si stručnjak za to (hidraulični volan na 533 itd.)

galki je napisao(la):
izvinjavam se kolegi antoniu sto sam se posluzio slikom plava linija ti je kanap sa kojim meris neka ti prednja strana bude otvorenija nekih 3 do 4 mm a zelena strelica ti pokazuje gde stelujes trap odvijanjem sipke ili zavijanjem.
205waw7.jpg
ja mislim da prednja strana treba zatvorenija da bude do 5mm :ideja:

galki je napisao(la):
Nemas beda. :D

Antonio_JD je napisao(la):
galki je napisao(la):
nerazumem :sta:

[/quote]ja mislim da prednja strana treba zatvorenija da bude do 5mm :ideja:
[/quote]
e pa ti uradi tako kako smatras da treba

galki je napisao(la):
Antonio_JD je napisao(la):
galki je napisao(la):
nerazumem :sta:

Mislim da to u slengu na hrvatskom otprilike znači "nema problema" ili sl.

dukej hvala na prvodu a sto se tice trapa neka radi svako kako misli da treba :cao:

što se trapa tiče nema šta da se misli :nono: to je več smišljeno i zna se kako se šteluje geometrija i na traktoru i na autu :cao:

pidikanac je napisao(la):
što se trapa tiče nema šta da se misli :nono: to je več smišljeno i zna se kako se šteluje geometrija i na traktoru i na autu :cao:
slazem se ja sa tobom za to sve ,ali 533 i 539 ima problem sa mrdanjem tockova koje ja resavam tako sto otvorim malo prednju stranu cini mi se da je neko vec pisao isto o tome na forumu.

Zdravo svima . Ja se izvinjavam sto cu malo skrenuti s teme. Da li neko ima sliku seme hidraulika na IMT traktore . Konkretno me zanima 539. Zelim da vidim put kretanja ulja kroz hidraulik. Jer ocu da postavim 2 neizmenicna izlaza. Za sada znam da bi se to postiglo potreban mi je specijalni deo koji se postavlja na plocicu sa gornja strane hidraulika. Ali za sada je sve sto znam. :ppozdrav:

zna li ko na koliko bari se shteluju dizne kod njega ? malo mi je bio dimio traktor na leru a pri malo vecem gasu nishta, dam prijatelju mehanicaru da ih nashteluje ...na koliko ih je stavio pojma nemam al sad dimi ko lud znaci tek prestaje dimiti pri punom gasu ....

treba orati a dizne rashtelovane :( ima da trosi 30l u pm :(

dizne kupljene nove pre 3 god i pumpa remontovana

pa ako neko zna pritisak ....

Nazad
Vrh