IMT

Ja ti kazem da će regent ili vogel noot 3 brazde, vuci približno kao 757- 758 iako je veći zahvat, prvi razlog jer je uvek bolje vise brazdi isti zahvat, a drugo je sto strani plugovi imaju mnogo bolje resen položaj, ugao daske, uvijene daske, to sve smanjuje otpore.... Pa kad rakovica u normalnoj zemlji 3. Spora vuče regent 3 brazde 14 coli mozes onda misliti...
Nije nužno bolje više brazdi i ne vuku se čak dva ista pluga jednako na istom zahvatu ako su jedan recimo 2 brazde, a drugi tri. Isprobano...

Ček sad, meni nije jasno. U jednom komentaru kažeš da imaš i ti zemlje gde iskače plug, gde ne može traktor da vuče i ide sporo a onda u drugom da to ne bi ni radio da imaš takvu zemlju gde se ore 4-5 na sat i da bi kupovao hranu za stoku...Da se ti prvo dogovoriš sam sa sobom, pa onda jedan od vas dvojice neka piše...
Ja i u takvoj zemlji orem prvom, samo normalno poplicim sa 30 na 25cm, a kad ne moze dodje drug za FENDTOM i uzore za cas, lepo sam napisao da su mi neke zemlje takve i da zavisi od godine, nekad se i te zemlje oru ok, nadam se da ti je jasnije sad, jer selo koje je jedno od vecih u okolini mora imati razlicitih tipova zemljista, logicno da nece svaka njiva biti takva, i nigde nisam rekao da mi je zemlja beton ili smonica, vec da je srednja ili malo poteza.... Kad su uslovi OK i ta zemlja malo teza se ore normalno, E sad kad majstor poklepa raonike i savije ih da oni oru, a ne da guraju zemlju, mozes ga vuci bez problema...

Koja Rakovica u normalnoj zemlji vuče plug 105 cm zahvata?
U zemlji normalnoj da i to 3. sporom, kod mene drug ore dubina 27cm zemlja lako obradiva "normalna" vuce 105cm zahvat regent, ali mora 3. spora i 14 gume... 549 u toj zemlji na toj dubini ore drugom sa 755 temperatura ne prelazi 85... Opet ja kazem da je vasa zemlja teska, kod nas isto ima par delova malo teze gde hoce plug da iskace, ima i uz Drinu zemlje peskovite, sve zavisi, kod nas RUS 82jka tesko vuce u tezim zemljama 3x14, moze ali to je sporo oranje, dok 577 ci je taman 757.2 u tezoj, a sto se tice rakovice i trobraznog to je regent i vuce se zgodno, imas na YT zetor 6211 od kolege Milana Marinkovica vuce na tu dubinu bez problema heger delphin 4x35, o tome ja pricam celo vreme....

TmZGvCU.jpg

eVQDEP3.jpg

Evo jedne slike od 577, da ne bude samo 549;);)
8-)1992. godiste pomocni klipovi, neunistivo...

U zemlji normalnoj da i to 3. sporom, kod mene drug ore dubina 27cm zemlja lako obradiva "normalna" vuce 105cm zahvat regent, ali mora 3. spora i 14 gume... 549 u toj zemlji na toj dubini ore drugom sa 755 temperatura ne prelazi 85... Opet ja kazem da je vasa zemlja teska, kod nas isto ima par delova malo teze gde hoce plug da iskace, ima i uz Drinu zemlje peskovite, sve zavisi, kod nas RUS 82jka tesko vuce u tezim zemljama 3x14, moze ali to je sporo oranje, dok 577 ci je taman 757.2 u tezoj, a sto se tice rakovice i trobraznog to je regent i vuce se zgodno, imas na YT zetor 6211 od kolege Milana Marinkovica vuce na tu dubinu bez problema heger delphin 4x35, o tome ja pricam celo vreme....
Problem je što ti misliš da je to srednje teška zemlja, kad tricikli kao rakovica normalno vuče 757.2 onda je srednje teška, kad vuče i 758.2 onda je laka a ako stvarno vuče 3x14 Regenta onda je zajebancija laka. Molim te da ne porediš Mtz 82.1 i slične modele sa Rakovicom, to je smešno...

Veruj da bi kod nas u zavisnosti od uslova vukao od 2spore do 1 brze
Kod nas je sve isušivana močvara, veliki deo 75%atara se ore tek posle 1965 kad je iskopana mreža kanala DTD, svakih 600-800m imaš kanal koji seče atar i vuče vodu u veliki DTD kanal i bitan je momenat ulaska u njivu kad vlaga probije kad sastavi vlagu i možda malo po mokrom ne kao ovi na D-Z što Oru slaninu, već po malo da se sija brazda ga gromade budu kao jupol Kanta
Ako je slanina možeš slobodno kući da se vratiš
Ako je suvo to je beton!!!!!!!!!!
Možeš samo izlomiti nešto!!!!!!!!
I nećeš biti prvi
A ako je dobar momenat to se rasipa kao podrljano možeš sejati za plugom!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk
Ja mislio da je terezija iskopala nase mreze kanala...

Mislio sam da se jedino Zetor proseravao svojim stotinama modela, kad razmislim i Imt je blizu..

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja znam za dva 592, oba su radila u mlinu, vukli prikolice, s’tim da su imali tonirana stakla, ZF menjace, perkins T4.236 motore i spustenu masku supervision, imam slike kataloga pa ću okaciti posle... ručica menjaca je sa strane... Čuo sam kroz čitanja nekih foruma, a zna i Komsija Montoya, da se neki oglašavao oko IMT 592 koji se navodno prodavao za 7000e sad koliko je to tacno to je već pitanje...

Ja mislio da je terezija iskopala nase mreze kanala...
Kod nas nije, Obrovački atar je bio močvara do 1965, čamcem se išlo u Parage Silbaš i Gajdobru
Zato imamo delove što se zovu ŠTUKAVICE,UROŠKE BARE, ŠIROKA BARA,GAJIĆEVA BARA,Jovićka bara, BEĆARSKA BARA
Pre isušivanja su bila mala ostrva koja su se radila prema pomenutim selima
Rajsov,Rapov,Kuzmanov,Aichnigerov Zumbulov, salaš
I prema Bukinu se radio KLENOVAC
Čak i Tovarišani su posle isušivanja dobili deo atara prema Paragama
I posle svega Abisinija oko Palanačke zaobilaznice pa sve do puta Obrovac- palanka nemože da se radi!! To je isto naš atar,

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Mislim i kad bi još jednu takvu zakačio da bi mogao vući.
Ako ovo vidi Radoslav, prodaće onu jegovu kompoziciju za uslužan pevoz i kupiti fergu sa ovim tandemkama. Još će mu ostati i brdo para.

Mislim i kad bi još jednu takvu zakačio da bi mogao vući.
Ako ovo vidi Radoslav, prodaće onu jegovu kompoziciju za uslužan pevoz i kupiti fergu sa ovim tandemkama. Još će mu ostati i brdo para.
Hahaha, ne brini čika Aco, imao sam i ja sličnih ideja i egzibicija, pre dve godine poteram 2 Pronarke i 2 Zmajevke prazne odjednom zakačene za Armu. Kad sam došao do njive na Banstolu, bilo je povuci-potegni da se skrene sa sve 4 i pređe kanal i ipak sam morao raskačiti...Nazad sam pune vukao dve po dve...Dobro ovaj Ferdžan ovo izvuče iz njive, po putu nije problem...

Sa ove dvije dvoosovinke i ovim 539 sa kabinom godisnje prevezem oko 100 t svoje robe (kukuruza i psenice).
Ovo da vucem dvije to je rijetko kad, i to samo od njive do kuce po ravnom poljskom putu.
Jedva krene sa njima, a da se mora naglo zakociti, nema sanse.
Inace vucem po jednu na otkup..

Al zato ovaj 539 bez kabine se druzi s ovom jednoosovinkom i dvoosovinkom cijelu jesen u berbi kukuruza u klipu.

Ali sta je da je, te moje dvije 539-ke naprave velik posao svake godine.

Ja sam najvise kacao za 549 jednoosovinku FAK LOZNICU 5t sa nastavcima, dve loznice po 5,5t, traktor je jedva primao gas u 3.coj brzini, i plus sam vukao po asfaltu, po njivi najvise jednu fakovu od 5,5t moze da izvuce kad je mekano... IMT 577 standardno ovde vuce tri zmajeve po putu isto tesko prima gas u petoj, mora da ga dotera u 4toj na 2000 obrtaja pa onda u 5tu, a najveca zabava je kad treba zakociti jer nema vazdusne kocnice, ja sam na jednoosovinci izvukao prikljucak tako da mogu i drugu prikolicu da povezem i onda koce i traktor i obe prikolice... ferdzo je bio 6 godina kod mene, isto je vukao jako lepo za svoju snagu, njemu najvise oduzme snage kad treba iz druge u trecu pod teretom, dok 549 ima 4 i 5 izmedju kojih nije veliki razmak i onda tu zgodno zaleti teret...

Da li je neko od vas stavljao na 558 12tice gume.Mene ovaj traktor tako nervira sa ovim gumetinama sto su prevelike.Kad sam ga kupio imao je odlicne prakticno nove Barumke 16'' i dokupio sam mu nove prednje.Ali kad sam krenuo da ga koristim vidim da mi je ovo uzas za prikljucke koje najvise koristim.Plugovi su mi manji prevrtaci Krone od 10 cola i previse mi one zadnje tockurine gaze brazdu a frezer prepoljac ne preklapa lepo a Bugarasa frezer previse veliki korak ima i davi se.Da stavim 14tice ne dobija se mnogo a 12tice sigurno ne pasuju na felnu.Cilj mi je da bude kao 549 samo jos jaci.Kako izvezti to sa felnama da pasuju i da li bi smetalo ako je malo propet posto su i prednji tockovi poveliki ili mora da se i oni zamene.

Bolje kupi veci plug i taj drugi prikljucak nisam siguran sta ti to frezer?

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Nazad
Vrh