IMT

Veruj od 2x30 i to zna biti teško do 2x40 lako
Nekad i 3x30

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Ловац лука, садили смо купус, грашак, кромпир, кукуруз поред канала. Кад год је била прилика заливали. А земља жута, сива, бела. Који год трактор оре пропиша фирнајз на свим спојевима. Од 82-ке па на више са снагом.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Ja opet kažem zavisi od momenta ulaska u njivu, ako imaš živaca čekaš i kad se ukaže prilika pičiš
Ako nemaš živaca slomiš nešto, ako oreš u proleće posle pola februara nemaš ništa prinosa!!!!!!!
Potrošnja od 10_25l po kj
A nekako kad PROBIJE SASTAVI vlagu ideeee kao pesma!!!!!
Ako je suvo patiš i sebe i traktor
Ja sam jedne jeseni sa početka 2000 godina čekao posle Božića da orem srtnjike i sojišta bilo je suvo, ali išlo je na mišiće
tek posle sv.Save je sastavilo vlagu i išlo lepo!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Drugari,da vas pitam jos nesto zasto mi izbacuje blokada na IMT 540 kada je ukljucim.Ona je na gazenje nije ko na 539,i kada joj nadjem polozaj da je nagazim ona nekad upadne lagano i bude malo tako i kada se optetrete tockovi ona sama izbaci a nekad prosto ne mogu da je ni ukljucim.Podizao sam ga juce na dizalicu i kada rucno okrecem tocak ona ubacuje samo tako i kad pretisnem kocnicu izbaci kako treba a kada ga spustim sa dizalice i probam ga napred ona nece da ubaci ili krenem sa blokadom i drzim nogu na njoj ona pocne da kao preskace i izbaci mi nogu

Kod mene druze kad 549 ne moze da ore prvom sa 755, ja dizem plugove i ne orem, zovnem prijatelja da dodje sa FENDT 511C i vogel noot 1020ms, ako on ne moze onda je to beton, a ne zemlja, kad bi morao da orem sa petobrzincem 4 ili 5 sporom, ja bi zapalio i plug i traktor, ni ne ore se lepo sa 4 na sat....
Koliko imas godina,15?Ali ozbiljno?

Бокиболе, бацали смо стајњак од свиња и коза сваке треће године. Тамо где је била бела земља није хтео коров да расте била је најчистија њива. Принос је био задовољавајући за услове. Задњи пут сам извукао 90 метара кукуруза у клипу по јутру. Проблем настане када је велика суша невероватно како земља испуца и осуши се. Једино је кукуруз подносио те услове на таквом земљишту. Детелина изгледа као да је неко проредио. Исто тако и купус кад је био. Не може се напојити земља са заливањем. Сада је то ливада. Нико не обрађује.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Veki taj sa Y.T iz mog mesta radi nešto malo zemlje, može se reći na nivou statističke greške.
Trenutno imam UTB 445, IMT 577 DV i D.F Agrotron 150.Zemlju radim od kada znam za sebe a aktivniji sam od završetka srednje škole davne 2002 godine jer nisam bio toliko uključen u rad naše kuće pošto nisam bio tu tokom srednjoškolskih dana.

Veki taj sa Y.T iz mog mesta radi nešto malo zemlje, može se reći na nivou statističke greške.
Trenutno imam UTB 445, IMT 577 DV i D.F Agrotron 150.Zemlju radim od kada znam za sebe a aktivniji sam od završetka srednje škole davne 2002 godine jer nisam bio toliko uključen u rad naše kuće pošto nisam bio tu tokom srednjoškolskih dana.
Aa ok druze, i koji je bolji po tebi UTB ili IMT?

Kod mene druze kad 549 ne moze da ore prvom sa 755, ja dizem plugove i ne orem, zovnem prijatelja da dodje sa FENDT 511C i vogel noot 1020ms, ako on ne moze onda je to beton, a ne zemlja, kad bi morao da orem sa petobrzincem 4 ili 5 sporom, ja bi zapalio i plug i traktor, ni ne ore se lepo sa 4 na sat....
Ne živiš ti u kraju gdje nema izbora dje je sva zemlja teška pa se mora orati jer lake nema. A nema ni traktora jačeg od 70 konja pa moraš svojim orati. Ja sam i to u praksi doživio. A imam i parcelu u kojoj oreš prvom dopola a otpola u trećoj sporoj i s blokadom umire imt 560. A ima gdje Zetor 7745 opruži vratove na imt plugu kad uključiš blokadu.

Ne živiš ti u kraju gdje nema izbora dje je sva zemlja teška pa se mora orati jer lake nema. A nema ni traktora jačeg od 70 konja pa moraš svojim orati. Ja sam i to u praksi doživio. A imam i parcelu u kojoj oreš prvom dopola a otpola u trećoj sporoj i s blokadom umire imt 560. A ima gdje Zetor 7745 opruži vratove na imt plugu kad uključiš blokadu.
Koji je sad po tebi bolji imt 560 ili zeka 6211 u poslovima, ako izuzmemo udobnost i okretnost? Imt 560 ili 565 ?

Teško je to reći ja sam radio sa zetorom 6245 a solcem nisam njemu je jedina prednost 5 brzina i udobnost je na njegovoj strani. 560 i 565 razlika motor mjenjač je 3 brzine kod oba. Ali kad uzmemo da je M motor tromiji i dugotrajniji a na 565 DM oštriji al zato kraće traje do generalne, Tako bar tvrde majstori. Po meni 560 ako samo za obradu zemlje.

Hvala vam na odgovorima, videcu sad ako nadjem nešto povoljnije, neću se zaletati, 560 me vuče zbog izdrzljivosti i zilavosti, al opet 565 malo oštriji sad šta znam...

Ja ti kazem da će regent ili vogel noot 3 brazde, vuci približno kao 757- 758 iako je veći zahvat, prvi razlog jer je uvek bolje vise brazdi isti zahvat, a drugo je sto strani plugovi imaju mnogo bolje resen položaj, ugao daske, uvijene daske, to sve smanjuje otpore.... Pa kad rakovica u normalnoj zemlji 3. Spora vuče regent 3 brazde 14 coli mozes onda misliti...
Koja Rakovica u normalnoj zemlji vuče plug 105 cm zahvata?

U pravu je luka, nekad mozes uzorati za čas, uz nisku potrošnju, a nekad ne može ni veći traktor da izbori tako lako...
Ček sad, meni nije jasno. U jednom komentaru kažeš da imaš i ti zemlje gde iskače plug, gde ne može traktor da vuče i ide sporo a onda u drugom da to ne bi ni radio da imaš takvu zemlju gde se ore 4-5 na sat i da bi kupovao hranu za stoku...Da se ti prvo dogovoriš sam sa sobom, pa onda jedan od vas dvojice neka piše...

Nije traktor problem nego loš plug.
I u teškoj zemlji ići na neke ogromne dubine je van svake pameti.
Treba uložiti u strojeve ja dok sam s imt plugom orao ubio se od muke.

Nazad
Vrh