lovac luka
Član
Veruj od 2x30 i to zna biti teško do 2x40 lako
Nekad i 3x30
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Nekad i 3x30
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliko imas godina,15?Ali ozbiljno?Kod mene druze kad 549 ne moze da ore prvom sa 755, ja dizem plugove i ne orem, zovnem prijatelja da dodje sa FENDT 511C i vogel noot 1020ms, ako on ne moze onda je to beton, a ne zemlja, kad bi morao da orem sa petobrzincem 4 ili 5 sporom, ja bi zapalio i plug i traktor, ni ne ore se lepo sa 4 na sat....
Aa ok druze, i koji je bolji po tebi UTB ili IMT?Veki taj sa Y.T iz mog mesta radi nešto malo zemlje, može se reći na nivou statističke greške.
Trenutno imam UTB 445, IMT 577 DV i D.F Agrotron 150.Zemlju radim od kada znam za sebe a aktivniji sam od završetka srednje škole davne 2002 godine jer nisam bio toliko uključen u rad naše kuće pošto nisam bio tu tokom srednjoškolskih dana.
UTB 643 dt ili IMT 565 dv?To ne može da se poredi jer nisu ista klasa traktora.
Ne živiš ti u kraju gdje nema izbora dje je sva zemlja teška pa se mora orati jer lake nema. A nema ni traktora jačeg od 70 konja pa moraš svojim orati. Ja sam i to u praksi doživio. A imam i parcelu u kojoj oreš prvom dopola a otpola u trećoj sporoj i s blokadom umire imt 560. A ima gdje Zetor 7745 opruži vratove na imt plugu kad uključiš blokadu.Kod mene druze kad 549 ne moze da ore prvom sa 755, ja dizem plugove i ne orem, zovnem prijatelja da dodje sa FENDT 511C i vogel noot 1020ms, ako on ne moze onda je to beton, a ne zemlja, kad bi morao da orem sa petobrzincem 4 ili 5 sporom, ja bi zapalio i plug i traktor, ni ne ore se lepo sa 4 na sat....
Koji je sad po tebi bolji imt 560 ili zeka 6211 u poslovima, ako izuzmemo udobnost i okretnost? Imt 560 ili 565 ?Ne živiš ti u kraju gdje nema izbora dje je sva zemlja teška pa se mora orati jer lake nema. A nema ni traktora jačeg od 70 konja pa moraš svojim orati. Ja sam i to u praksi doživio. A imam i parcelu u kojoj oreš prvom dopola a otpola u trećoj sporoj i s blokadom umire imt 560. A ima gdje Zetor 7745 opruži vratove na imt plugu kad uključiš blokadu.
Koja Rakovica u normalnoj zemlji vuče plug 105 cm zahvata?Ja ti kazem da će regent ili vogel noot 3 brazde, vuci približno kao 757- 758 iako je veći zahvat, prvi razlog jer je uvek bolje vise brazdi isti zahvat, a drugo je sto strani plugovi imaju mnogo bolje resen položaj, ugao daske, uvijene daske, to sve smanjuje otpore.... Pa kad rakovica u normalnoj zemlji 3. Spora vuče regent 3 brazde 14 coli mozes onda misliti...
Ček sad, meni nije jasno. U jednom komentaru kažeš da imaš i ti zemlje gde iskače plug, gde ne može traktor da vuče i ide sporo a onda u drugom da to ne bi ni radio da imaš takvu zemlju gde se ore 4-5 na sat i da bi kupovao hranu za stoku...Da se ti prvo dogovoriš sam sa sobom, pa onda jedan od vas dvojice neka piše...U pravu je luka, nekad mozes uzorati za čas, uz nisku potrošnju, a nekad ne može ni veći traktor da izbori tako lako...