Kod nas mu je prva plafon za oranje a dešavalo se da mora i u sporohodnim koliko se lepo i lako oralo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo za 577 mislis za obicnog ili DV.? Ja sam vozio par godina 577dv dok ga nisam prodao, traktor imao samo uzane gume 13,6-36, orao sa njim, vukao prikolice po blatu,vukao drva, strasno kako je isao(neznam kako onda ide sa sirokim) . Normalno nije bio za pripremu jer je tonuo dosta.
Kod mene druze kad 549 ne moze da ore prvom sa 755, ja dizem plugove i ne orem, zovnem prijatelja da dodje sa FENDT 511C i vogel noot 1020ms, ako on ne moze onda je to beton, a ne zemlja, kad bi morao da orem sa petobrzincem 4 ili 5 sporom, ja bi zapalio i plug i traktor, ni ne ore se lepo sa 4 na sat....Kod nas mu je prva plafon za oranje a dešavalo se da mora i u sporohodnim koliko se lepo i lako oralo.
Ima takvog zemljišta po Srbiji da ljudi nikad ne oru preko 6 km/h, nisu oni krivi...Kod mene druze kad 549 ne moze da ore prvom sa 755, ja dizem plugove i ne orem, zovnem prijatelja da dodje sa FENDT 511C i vogel noot 1020ms, ako on ne moze onda je to beton, a ne zemlja, kad bi morao da orem sa petobrzincem 4 ili 5 sporom, ja bi zapalio i plug i traktor, ni ne ore se lepo sa 4 na sat....
Nisam, ja ne orem panjeve, već zemlju, pa kad udare moja zemlja najteža moja je ovakva, tvoja onakva, misliš da kod mene nema zemlje gde 757 iskače iz zemlje?? Gde 539 ore sa jednobraznim, gde 549 sanja 755, a 560 sanja 757.... Imam brate, al najlakše je uzeti i reci lako je orati sa 539, pa jeste, al za onog ko ima FENDTA od 100ks, a kad počneš da ores sa 539 neku ljutacu, pa neće da se usteluje plug 100%, pa ne može da vuče plugove ni 4 na sat, E to je onda patnja.... Zemlja mi je takva kakva je, ja je promeniti ne mogu, a da kupujem IMT 577, neću za mojih 13-14 ha, kome treba nek ga uzme, možda bi mi odgovarao 560 neki, al on svakako ne bi ovde vukao veći plug prvom od 756...veki 12 .Nisi ti druze ni video teske zemlje a kamoli orao,kada tako pises...
Ja ti kazem da će regent ili vogel noot 3 brazde, vuci približno kao 757- 758 iako je veći zahvat, prvi razlog jer je uvek bolje vise brazdi isti zahvat, a drugo je sto strani plugovi imaju mnogo bolje resen položaj, ugao daske, uvijene daske, to sve smanjuje otpore.... Pa kad rakovica u normalnoj zemlji 3. Spora vuče regent 3 brazde 14 coli mozes onda misliti...Ovde sa kockom leopard 2 brazde možda 1 brza sa okruglim teško 2!!!!
Sa 3 brazde nema šta da radiš u njivi
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Pričamo o kocki leopard 3 brazdeJa ti kazem da će regent ili vogel noot 3 brazde, vuci približno kao 757- 758 iako je veći zahvat, prvi razlog jer je uvek bolje vise brazdi isti zahvat, a drugo je sto strani plugovi imaju mnogo bolje resen položaj, ugao daske, uvijene daske, to sve smanjuje otpore.... Pa kad rakovica u normalnoj zemlji 3. Spora vuče regent 3 brazde 14 coli mozes onda misliti...
Zalivan, pa širen stajnjak pre oranja pa kad trag velike kemperice uhvatiš to je zlo!!!!!!Још ако је тај грашак заливан...
Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
Veruj da bi kod nas u zavisnosti od uslova vukao od 2spore do 1 brzeJa orem 30cm isto sa 549, medjutim kad pomenem ljudi se čude kako on može dve brazde 755 30cm, pa kad udje rakovica 65 i počne da dimi sa 756 prvom, a 549 kao tenk pored nje prolazi, sve zavisi.... Spremač smo vukli 2.2m 549 drugom oba puta, 560 drugom oba puta podjednako, s tim sto je sporiji 560 (stari tip)...
Koje ti imaš traktore, ja znam tu kod tebe iz Mihaljevaca, jednog coveka sto ima 569dv, znam ga sa yt....Kod nas 577 drugom brzohodnom može samo u transportu i površinskim lakim poslovima da radi a sve ostalo može samo da sanja.
Koje ti plugove vučes sa 560? Kojom brzinom? Inače ja kad bi orao 2 sporom ne bi ni sejao ništa, ili bi kupio drugi traktor, ili bi prestao sa ratarstvom i radio stočarstvo, i ovako nemam tu nekog velikog računa, bolje je nekad kupiti gotovu hranu i dovidjenja....Veruj da bi kod nas u zavisnosti od uslova vukao od 2spore do 1 brze
Kod nas je sve isušivana močvara i bitan je momenat kad vlaga probije kad sastavi vlagu i možda malo po mokrom ne kao ovi na D-Z što Oru slaninu, već po malo da se sija brazda ga gromade budu kao jupol Kanta
Ako je slanina možeš slobodno kući da se vratiš
Ako je suvo to je beton!!!!!!!!!!
Možeš samo izlomiti nešto!!!!!!!!
I nećeš biti prvi
A ako je dobar momenat to se rasipa kao podrljano možeš sejati za plugom!!!!
Sent from my moto e5 using Tapatalk