IMT

Prodali smo ursusa ali koliko se secam 540 o/min je imao tek na 2000 ili cak i vise obrta motora.
Nikad se nije stedeo gas, bilo je prikljucaka kad mi je bas potrebna brzina na kardanu, krunili smo kukuruz po ceo dan, on vrti pun gas, ne kapiram sta znaci 200-300 obrtaja gore-dole....
U setvi drzim gas na 1200 obrtaja, (iako seme stoji i na manjim, ali nepotreban rizik) kad spustim sejalicu smazem gas na 1600-1700 zbog brzine kretanja.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Brzina kardana je odlicna, ja na 549 imam 2300o/min jer je odvrnut malo, izvukao sam oko 800cisterni sa njim, sve radim poslove i bacam djubrivo sa vikonom na 1450o/min i prskam tako na 1400/1500 o/min, pre toga sam imao 539 i imao je sitnicu brzi kardan, ali to je zanemarivo, 549 bi uvek ostavio da radi lakse poslove zbog 5 brzina, jaceg hidraulika i tezeg prednjeg kraja... Kad sednem u 539 sve mi nisko i nepregledno, a 549 prostran i udoban, stanu dva coveka, isto tako bi pre uzeo 549 nego 558 za 15 hektara zemlje, jer po meni bolje da je slabiji 10 konja, ali da je udoban prostran, 560 bih uvek pre izabrao za 15h nego 549.... A 560 kad skines vratilo, dobijes obican kardan 720o na punom gasu, a sa vratilom ili 540 ili 1000....

Dex sve mi urade baš baš sve!!!!!!
I pumpu vode, i creva vode, Bosch pumpa, dizne,
I kad dodjem po motor oni ga upale dobijem pisanu garanciju!!!!

Ja sastavim kvačilo, par šelni za vodu, usis, i šta još treba da se uradi, ja naplatim svoj deo oni svoj i svi zadovoljni!!!!!
Po meni to mi je naj lakše naj brze i naj bolje prodjem!!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk
Ко ти ради машинску обраду?

Brzina kardana je odlicna, ja na 549 imam 2300o/min jer je odvrnut malo, izvukao sam oko 800cisterni sa njim, sve radim poslove i bacam djubrivo sa vikonom na 1450o/min i prskam tako na 1400/1500 o/min, pre toga sam imao 539 i imao je sitnicu brzi kardan, ali to je zanemarivo, 549 bi uvek ostavio da radi lakse poslove zbog 5 brzina, jaceg hidraulika i tezeg prednjeg kraja... Kad sednem u 539 sve mi nisko i nepregledno, a 549 prostran i udoban, stanu dva coveka, isto tako bi pre uzeo 549 nego 558 za 15 hektara zemlje, jer po meni bolje da je slabiji 10 konja, ali da je udoban prostran, 560 bih uvek pre izabrao za 15h nego 549.... A 560 kad skines vratilo, dobijes obican kardan 720o na punom gasu, a sa vratilom ili 540 ili 1000....
Ok kad pamtim imali smo Fergusone i kad sednem u 542-549 nisam navikao i problem mi je!!!
Nije mi pregledan kao 539 bar meni mislim da je stvar navike, ono krenem da upalim Kardan on sa kontra strane, ručni gas mi nezgodan, nožni ja i ne koristim, navika da papuče stiskam petom dok su prsti na onom držaču, onda 4_5 mi nisu na ruku, volan mi dosta teži nego na 539,
Opet to je sve stvar navike!!!!
A opet 560 sa hidro volanom je odličan traktor samo veruj da potrošnja goriva kad poredim njega i 539 to je doooobraaaa razlika!!!!!

Maticu mi smo koristili Tesnila, ne znam kakav je kvalitet, majstor kaze da je najbolji..
Luka i meni je 539 nuber one, najokretniji mali traktor a itekako sposoban, u kabini sve na dohvat... 540-542 vec nije to to.

Poslednja izmena:
Bakarni može da se uzme u Zaptivaču iz B.Jarka.Videću kada mi jave šta je s' glavom tj.da li je do nje ili do bloka motora mada sumnjam jer je blok ravnan kada je rađen motor ali ko zna.

Maticu mi smo koristili Tesnila, ne znam kakav je kvalitet, majstor kaze da je najbolji..
Luka i meni je 539 nuber one, najokretniji mali traktor a itekako sposoban, u kabini sve na dohvat... 540-542 vec nije to to.

Koliko ja znam 549 ima blago spustenu haubu, a 539 ravnu, zatim kod mene je poturena daska od 7cm ispod sedista, i imam dva jastuceta, nisam seo posle toga ni u jedan pregledniji IMT, a sto se tiče kocnice, mnogo je covek sposobniji da gurne nego da stiska na dole, ručni gas je kod volana, a pre 1990 je sa desne strane, kod mene je kod volana jer je 1991, tako da sve zavisi do ukusa, na fergusonu nemam ni noge gde da spustim od kocnica, patosnice duboko dole, bukvalno sedim na diferencijalu, to je moje mišljenje, jako cenim 539, imao sam ga i vratio bi ga da mogu, tad sam se zajebao debelo jer je imao Orašje kabinu, hidro volan, gume dobre, samo motor bio katastrofa i dao ga za 3800e... Kajem se i dalje jer 539 gde se okrene 549 sanja...

Ostala je samo slika tužna od tog 539, koji je bio kao ovaj sad 549 sredjen svaki saf je bio fabricki, al video 549 i prešao na njega teska srca, a sad 549 ne bi mogao dati😁🤣 Završio je u Novom Selu, opstina Loznica, možda vlasnik i vidi ovaj post😉

Meni je klasični 539 dosta nezgodan, ulazak i izlazak iz kabine teška misija dok 539P odličan jer je kabina ogromna.542 i 549 novi tip su takođe zgodni i pregledni.

Meni je klasični 539 dosta nezgodan, ulazak i izlazak iz kabine teška misija dok 539P odličan jer je kabina ogromna.542 i 549 novi tip su takođe zgodni i pregledni.
I meni je mnogo bolja preglednost u 549 i kabina veca, a to sediste ako je nize-vise dodas drvenu plocu debelu 5cm i odignes ga, kabina odignutija na 542-549... Kazem opet imao sam 539 i to je odlican traktor samo mi se ne svidja kabina malo, a 539 P je izuzetan...

533-539 код мене могу доћи у обзир само без кабине са кабином неби ни да је од злата узео. Зато 542-9 су закон уђем у кабину као од шале чак могу да утрчим у њу.

Eto jbg ja 185cm i 116kg i imam mesta u 539
Opet 46,5 broj cipela uvek wurth radne cokule i imam mesta nogama
Možda sam čarobnjak ali tako je
A opet to za haubu i papuče se ne bih složio!!!!!!!
Po meni je 539 majka svih malih traktora!!!!

Baća ja sam 190 i 90 kg sa nogom 47 i ne mogu da se snađem.Verovatno je sve do navike jer recimo na Univerzalu 445 imam Orašje kabinu iz koje izlazim i u koju ulazim bez problema a nije mnogo veća od kabine na 539.

Eto jbg ja 185cm i 116kg i imam mesta u 539
Opet 46,5 broj cipela uvek wurth radne cokule i imam mesta nogama
Možda sam čarobnjak ali tako je
A opet to za haubu i papuče se ne bih složio!!!!!!!
Po meni je 539 majka svih malih traktora!!!!

Za sve te male traktore zetor 3320 je limuzina i za 549 a kamoli 539. Rado bi dao 549 za zetora 3320 kad bi nasao u extra fabrickom stanju a da je ispod 9 hiljada eura.... Al ako cemo uporedjivati udobnost IMT svakako IMT serija 2000 je najudobnija... Ko je vozio zna o cemu pricam, ja sam vozio 2065 za mene od svih IMT nema boljeg traktora do 65ks, jedino 569 sa oglasa moze vodu da mu nosi... Al mana je kvalitet zadnjih godina jako los... Mogu ja uzeti i pricati sad da je 549 udoban do sutra, kad je to velika laz, a to sto ti pricas nas dvojica jedan 85, drugi 75kg udjemo u 549 moj nema da se tesni bilo gde, ne razumem kako onda 539 moze biti prostraniji u kabini kojom logikom ne znam..... Najlakse sad udarim po jednom 549 i pricam do sutra, a na njemu sediste kao na panju, sve vazi od IMT 518 do 5500 izuzev serije 2000 koja je koliko toliko udobna...

Nazad
Vrh