IMT

Za sve te male traktore zetor 3320 je limuzina i za 549 a kamoli 539. Rado bi dao 549 za zetora 3320 kad bi nasao u extra fabrickom stanju a da je ispod 9 hiljada eura.... Al ako cemo uporedjivati udobnost IMT svakako IMT serija 2000 je najudobnija... Ko je vozio zna o cemu pricam, ja sam vozio 2065 za mene od svih IMT nema boljeg traktora do 65ks, jedino 569 sa oglasa moze vodu da mu nosi... Al mana je kvalitet zadnjih godina jako los... Mogu ja uzeti i pricati sad da je 549 udoban do sutra, kad je to velika laz, a to sto ti pricas nas dvojica jedan 85, drugi 75kg udjemo u 549 moj nema da se tesni bilo gde, ne razumem kako onda 539 moze biti prostraniji u kabini kojom logikom ne znam..... Najlakse sad udarim po jednom 549 i pricam do sutra, a na njemu sediste kao na panju, sve vazi od IMT 518 do 5500 izuzev serije 2000 koja je koliko toliko udobna...
Traktor od 46 ks star skoro 30 godina 9000+ evra?

Kod Universala je još gore ući u kabinu zato što je komadna tabla isturena više unazad. Pa se zavlačiš doduše to je ona uža kabina orašje. I ja sam gabaritan.
Druze kako sluzi IMT 560 novi tip, razmisljam da li je bolje uzeti 560 ili 567, uzeo bi ga na neko vreme da mi posluzi cisto eto onako uz 549, dok ne skupim neke novce vece, jer moze se naci za ne velike pare, a zavrsava dosta veci posao od 549, spremac 2.1m, plugovi 756, drljace 4 krila i tanjirace 24 diska taman za njega... ili mi 565 preporucujes? hvala unapred

Udji u oglase nema ih nigde, bio je ZETOR MAJOR 3320 cenio ga 17000e, udji na OLX. BA nemas bez 7000e i to nije fabricko stanje, ja kazem da je realno 6000e, ali dzabe kad NEMA, belarusa nema ispod 81ks a meni je to preveliko.... Svejedno ovo nije grupa za Zetora niti belarusa...

U nedelju rasturim hidrauliku da se remontuje, juce reko aj kad je sve razbataljeno, da skinem trubu da vidim kako je sa tanjirastim, tamo kurslus, pokidani i popusteni srafovi, tri trkaca i jedan zupcanik na poluosovini za zamenu. Slicno je bilo i pre 20g na prvoj generalnoj. Tanjirasti i konusni nigde osteceni, nego mi pade na pamet da namazem lepak za srafove na tanjirastom, jel neko praktikovao to?

U nedelju rasturim hidrauliku da se remontuje, juce reko aj kad je sve razbataljeno, da skinem trubu da vidim kako je sa tanjirastim, tamo kurslus, pokidani i popusteni srafovi, tri trkaca i jedan zupcanik na poluosovini za zamenu. Slicno je bilo i pre 20g na prvoj generalnoj. Tanjirasti i konusni nigde osteceni, nego mi pade na pamet da namazem lepak za srafove na tanjirastom, jel neko praktikovao to?
Obavezno

Ti zetori su precenjeni bas bas, ne volim ih zbog toga.
Pa cene su u rangu sa zapadnim traktorima a mnogo toga mu nedostaje da bi bio konkurentan Deutz-u ili Fendt-u iz tih godina, cak i kvalitet mislim da nema sanse da je blizu ovih pomenutih.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Navoji u tanjirastom i vijci moraju biti odmašćeni i suvi pre nanošenja jakog Loctite 270 (ne 243 koji je slab za tu vrstu osiguranja).

@Veki12 Traktor služi dobro što se tiče ispravnosti kupljen je skoro nov 250 sati imao. Nije nešto puno sati nabio iako neradi sat otprilike oko 3500 hiljade. S njim radim teže radove oranje, priprema tla, siliranje, prikolica za đubar. Uglavnom od ulaganja osim guma akumulatora zamjenjene su lamele, set korpe, vodena pumpa, dizne i bošpumpa išla na regulažu. Po mome mu nedostaje još brzina i težak je puno za svoju snagu. Ali može da posluži ko ne obrađuje velike površine. I na njemu je direktno vratilo kardana 540 obrtaja na 1680 o/motora. Ima pomoćnu pumpu i 4 izvoda hidraulike fabrički.

@Veki12 Traktor služi dobro što se tiče ispravnosti kupljen je skoro nov 250 sati imao. Nije nešto puno sati nabio iako neradi sat otprilike oko 3500 hiljade. S njim radim teže radove oranje, priprema tla, siliranje, prikolica za đubar. Uglavnom od ulaganja osim guma akumulatora zamjenjene su lamele, set korpe, vodena pumpa, dizne i bošpumpa išla na regulažu. Po mome mu nedostaje još brzina i težak je puno za svoju snagu. Ali može da posluži ko ne obrađuje velike površine. I na njemu je direktno vratilo kardana 540 obrtaja na 1680 o/motora. Ima pomoćnu pumpu i 4 izvoda hidraulike fabrički.
Hvala ti druze puno, po meni sa 14 gumama je taman da se ne davi, sa 16 sposobniji, ako naidje neki povoljniji videcu za jedno vreme da me sluzi....

Bilo je u planu da na 539 ubacim menjac sa 5 brzina od 542 i plocu hidraulika od istog,gume 12coli, malo tegova napred i to bi za moje potrebe, sejanje, prskanje i sl. bio savrsen traktor, ali sam odustao, stavicu na 577 uzane tockove i raditi sa vecim prikljucima

Tako sam i ja planirao 542 ili 549 za površinske poslove i na kraju kupim uzane točkove za 577 i evo već skoro 15 godina radi sve površinske poslove, lako, brzo uz minimalnu potrošnju goriva sa primerenim priključnim mašinama.

Hvala ti druze puno, po meni sa 14 gumama je taman da se ne davi, sa 16 sposobniji, ako naidje neki povoljniji videcu za jedno vreme da me sluzi....
Imam takav 560 i imam više vrsta točkova
16,9_28
14,9_26
12,4_32
12,4_36
Imao sam 13,6_38 to je nepotrebno
Probao sam 18,4r30
Što se tiče oranja preporučujem maksimalno sužen i 12,4_32
Spremanje 16,9_28 mada sa 18,4_30 sprema kao lud 1 brzom
Za povući i poteći i transport 16,9_28
Opet za špartanje i prskanje 12,4_36
14,9 je po meni nepotrebno!!!!!

Jbg ne preporučujem da neko navuče pun podrum točkova ali imam pa sam probavao
560 je malo težak za tih 58ks i veliki mu je raspon izmedju brzina!!!!
Opet kad je sa 5 brzina 2 ne može da ore, 1 mu spora
3 ne može da sprema a opet 2 mu spora
E sad sve zavisi od zemlje i uslova!!!!!
Pričam lično svoje iskustvo u mom ataru!!!
Moj traktor je 88g do 2012 je imao 9000h tad sam radio motor, trap hidrauliku, kvačilo,
Od tada ima oko 3500_4000h
poseduje hidro volan, pomoćnu pumpu 4 izlaza, kompresor
Imam spreman S44 za ugradnju a opet nešto razmišljam o prodaji svega i kupovini nekog duplaka 95_105ks površine se šire a vremena je sve manje

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Dosta je brz i sa 13.6-36, ne znam da li će biti tesno između gume i blatobrana sa gumama 38 jer su dosta visoke.

Nazad
Vrh