IMT

Promenis zupcanike za kardan na ulazu umenjac, stavis od 539 i to je to...
Epa onda to je to,hvala druze na savetu i resenju.Nije smak sveta odvojiti ga na pola taman i druk lager bi trebao da zamenim kad ga budem razdvojio.Samo mi jos jedno reci:Nista sem zupcanika se ne treba menja i kako bi trebao traziti te zupcanike u prodavnici kako da naglasim

Resio sam da mu sutra podignem poklopac hidraulike i da vidim te zupcanika.Izbrojacu da vidim koliko ima zubaca kod mene pa cu upitati i u prodavnicama kakve imaju i da li se kod mene razlikuju u odnosu na 539 542 naravno ako je to isto pa cu napisati sutra i slikacu ih mozda neko zna koliki broj zubaca treba da ima

Odnos ova dva zupcanika odredjuje brzinu kardana i pumpe u odnosu na broj obrtaja motora. Ne znam bas dal ce odgovarati od 539.

Lebe mekani 2 reda da drzi vakuum pa to će na 800 obrtaja motora!!!!!!!!
Šta bi ti radio da imaš šestorednu????
Ubacio bi mlazni motor u 540?????

Sent from my moto e5 using Tapatalk
Kupio bi ja 6-to rednu da je mogu vuci i da moze da ide po ove nase mini parcele na jugu.Kolko me je skupo iskostala ko da sam avion kupovao a ne jednu obicnu sklopociju od gvozdja a da stvar bude interesantnija bili serviseri da je servisiraju jer su mi je poslali neispravnu.Sramota jedna ali to je kada hocemo kupovati domace a oni nestrucni totalno da naprave a kamoli da servisiraju

Kupili smo dvorednu majevicu backa palanka tip Maja
Da da sad te razumem za brojeve obrtaja:D:D
Dvorednu? Što kaže lovac turbina je ista i na 2 i na ... dobre mislim da na 12 baš i nije ista. Koliko otvora na turbini imaš mimo ta 2 koja se koriste. Ovi što su zapušeni gumenim čepovima. Znači ta turbina je napravljena da pravi dovoljan vakum za sve te otvore, a kod tebe se koriste samo dva. Znači neće ti biti problem manje obrtaja.

Dvorednu? Što kaže lovac turbina je ista i na 2 i na ... dobre mislim da na 12 baš i nije ista. Koliko otvora na turbini imaš mimo ta 2 koja se koriste. Ovi što su zapušeni gumenim čepovima. Znači ta turbina je napravljena da pravi dovoljan vakum za sve te otvore, a kod tebe se koriste samo dva. Znači neće ti biti problem manje obrtaja.
Veruj da je isto radno kolo!!!!!!!
Otvora na Majevici nemaš!! Imaš one crne cevi!!!!
Da nisam siguran ne bih pisao!!!!
Naime puklo mi je radno kolo na Maja 12 i u otpadu skinem radno kolo sa Maja 4 i uporedimo ono identično
Kad sam pričao sa ljudima iz Majevice kažu da je isto!!!!!!!!!!
A i na nodetki je identično i na 2 i na 12 redi to znam!!!
Ako su creva dobra i sve dihtuje tarni prsteni i ploče i vratanca dovoljno je 1000 obrtaja
Pogotovo za kukuruz
Soja je malo problem ako su dvorede ploče 120 rupa i krupno zrno!!!!!!!!

Jedno pitanje ljudi, da li neko prodaje možda ili zna nekog ko bi prodao IMT ORIGINAL VILJUSKAR za traktor, oznaka je 618.12 ili 618.22, inače treba mi za 549

Veruj da je isto radno kolo!!!!!!!
Otvora na Majevici nemaš!! Imaš one crne cevi!!!!
Da nisam siguran ne bih pisao!!!!
Naime puklo mi je radno kolo na Maja 12 i u otpadu skinem radno kolo sa Maja 4 i uporedimo ono identično
Kad sam pričao sa ljudima iz Majevice kažu da je isto!!!!!!!!!!
A i na nodetki je identično i na 2 i na 12 redi to znam!!!
Ako su creva dobra i sve dihtuje tarni prsteni i ploče i vratanca dovoljno je 1000 obrtaja
Pogotovo za kukuruz
Soja je malo problem ako su dvorede ploče 120 rupa i krupno zrno!!!!!!!!

Misliš na ovakvu?

Upravu si. Ova ima 12 otvora, a korise se samo 4. Ali ima otvore. Mislim na ove gde se natačinju creva i gde su čepovi na ovima koji se ne koriste.

Tako je na 560 i na 587
A i merio sam na mom traktoru e sad dal je okruglo 1500 ili 1550 obrtaja nisam siguran
Koliko sam ja skapirao prenosni odnosi na vecini IMT traktora su odabrani tako da pri maksimalnoj snazi motora kardan ima 720 obrtaja. Na 539 i 577 motori postizu maksimalnu snagu pri 2000 obrtaja pa su i kardani tako odabrani (540 pri 1500, 720 pri 2000 obrtaja) dok 540, 558, 587 i slicni postizu maksimalnu snagu pri 2250 obrtaja (540 pri 1690, 720 pri 2250). Izuzetak su traktori sa reduktorom kardana npr IMT 560 (540 pri 2250)

Da li znas mozda za univerzala koji je odnos

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Nazad
Vrh