IMT

Pitanje ako kad traktor stoji u mestu servo volan skoro nece da se okrece na leru, ali kad se pritisne gas onda ide nekako, dok u voznji ide sve normalno.
Da li je vise do pumpe ili orbitrola ?

Ja sam kod mene na 577 namontirao novu pumpu i sipao 15-40 ulje.Po toplom vremenu volan je radio nekako dok po hladnom jako teško pa sam ispustio to ulje i nasuo ATF da mi ne otkine kajlu na zupčaniku jer je to jako kilav sistem, sada radi bez ikakvih problema.Kod tebe je 560 i drugačija pumpa pa probaj da naspeš ATF za početak da ne menjaš pumpu bez veze.

Sigurno nije SAE ulje, mislim da je ATF, dok je kod mene kontra kad ga upalim i malo radi bude koliko toliko ok, kasnije kad se zagreje ide teze.

Na toj pumpi ima neki ventil sa kojim se može podesiti pritisak. Ja sam nekad postavljao slike tog ventila i šta treba raditi, probaću ponovo da nađem...

Našao sam:

Ovo je taj ventil u pumpi volana na IMT 560. Ventil se nalazi ispod čepa koji se odvrće ključem 27 - spremiti neku posudu da se prihvati ulje (1l-1.5l) koje krene napolje kad se odvrne taj čep. Kad se odvrne čep ključem 27, ispod njega je prvo opruga a ispod opruge je ovaj ventil sa slike. Na kraju ventila je šraf ključ 12, a ispod šrafa su tri platne sa kojima se šteluje pritisak. Više platni - manji pritisak, i obrnuto. Kod mene se bio odvrnuo šraf što je isto kao da je dodata koja platna i zbog toga je pao pritisak pumpe pa je volan išao teže. Zbog toga smo taj šraf samo stegnuli (paltne nismo dirali - ni dodavali ni oduzimali) tako što je majstor kombinirkama stisnuo telo ventila i ključem 12 zategao šraf dok je mogao kombinirkama da drži ventil a da se on ne okreće u njima.

Poslednja izmena:
Jel ima neko resenja za poluosovine do doferencijala na petaku, zajela se duza gde ide semering i pusta ulje. Dobre polovne tesk oda se nadju, jel ima varijanta da se to navari, ostruze i obrusi?

Ишао са другарем он куповао механизацију...Јако очуван,али и јака цена..
38684e26bc353f38aeed712576a97e06.jpg
b053808f47a04d7916ef57545c9b0613.jpg
1899847446a3ba502aff786b352ef78a.jpg
bb0dff33baec860b7f9b2a44b797627d.jpg
ba0e6abd49315a4db6e751e3c0726b4a.jpg

Послато са SM-A510F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh