IMT

e pa izvinite drugari ja ovde nisam pricao o univrsalu vec o busenju hilzna, nego ste vi pitali koji je traktor pa sam odgovorio a i nije bitna koji je dal je motor na universala i na vec sta nego dali uspeva busenje hilzna a vi odma sa vredjanjem .

ja bih ga koristio najvise za svoje potrebe,oranje,tanjiranje spremanje...neznam kako to kod vas ali se on nije pokazao kao dobar orac mnogo trosi nemoze duboko,mada zemlja bas i nije laka ali brze ide 549 nego on,mada cu ja jos razmisliti pa cu videti,ipak hvala vam

e pa izvinite drugari ja ovde nisam pricao o univrsalu vec o busenju hilzna, nego ste vi pitali koji je traktor pa sam odgovorio a i nije bitna koji je dal je motor na universala i na vec sta nego dali uspeva busenje hilzna a vi odma sa vredjanjem .
Kad kažeš Univerzal, ljudi pomisle na kombajn Zmaj Univerzal, pa si nas zabunio... otkud u S-46 motoru klipovi od 95mm... nemoj da se ljutiš.

ma mi smo imali do 90 tih traktore po kvalitetu odmah iza Masseya i John Deere al jbg ko zna dokle bi dogurali da se nije zaratilo... Evo cuo sam od par ljudi koji su uzeli 539 i 577 nove pre mozda 2-3 god a su imali ozbiljnih kvarova naime na 539 rikno menjac (a ja nikad u zivotu nisam cuo da je na nekom od fergusona rikno menjac) na drugom motor zaribao posle 200 radnih sati a na jednom 577 motor propisao posle dva sata branja kukuruza a imao je 300 i nesto radnih casova...

da ne bude da ja nesto kudim imt, imam i ja 560 novi tip 87 god i prezadovoljan sam, radim oko 20 hektara a imam bukvalno sve prikljucne masine i vucem dvoredni berac oberem oko 50 ha. Hteo sam da kazem da svi imt traktori koji su radjeni posle rata pa na ovamo ne mogu da se porede po kvalitetu sa predratim tj do 90...

IMT 558 i 539

DSC01400.jpg

DSC01396.jpg

DSC01401.jpg

Imam interesantnu stvar.Imt 533 kako stariji tako bolje pali i lepse ide.6000rh ko pred smrt.pupupu.daleko bilo
Kakvu bre smrt pominjes,nece taj skoro da izda,to su bile masine komso,533 je zakon samo cujes "tak-tak",mi 533 koristimo za neke lakse masine(obicno su to skupljac za seno,rasturac za seno,roto kosa itd) i radi kao sat.

::traktor::
Kakvu bre smrt pominjes,nece taj skoro da izda,to su bile masine komso,533 je zakon samo cujes "tak-tak",mi 533 koristimo za neke lakse masine(obicno su to skupljac za seno,rasturac za seno,roto kosa itd) i radi kao sat.

narocito roto kosa,ja koristim od tih laksih masinica plugove imt 755 drljacu i tako to.Salim se ma radi sve ko crnac.Ko i ovi veliki

Ako se neko seća, ranije sam se žalio ovde na forumu da na mom IMT-u 560, hidraulični volan ne ide više lako kao pre. I dalje je bio lakši od mehaničkog, ali je daleko bio od onoga kakav je bio nekad, tj. da može da se vrti malim prstom. Juče mi je majstor, koji je kod komšije radio Rusa, to rešio za dva minuta.

Problem je bio u otpuštenom šrafu na nekom ventilu u pumpi, i pumpa nije mogla da drži dovoljan pritisak. Čim je taj štaf ponovo zavrnut volan je opet postao lak i može da se vrti malim prstom! :cool:

hosting images

Nazad
Vrh