IMT

Matori uvek pominje nekog deku (zaboravio sam ime) iz Martinaca
Kaze da je bio na daleko poznat.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ne razumem se u te pumpe,pa da pitam kakvu ima moj 539? Kupljen nov 86 godine.
Dva tri puta sam,pre par godina, u oranju ostao bez vode, puklo gumeno crevo od hladnjaka ka motoru, pa sam morao ići po vodu do kuće, Bio je 2-3 minuta bez vode u radu dok nisam primetio, a još nisam imao ugrađen sat za temperaturu. Da li se moglo nešto oštetiti? On i dalje lepo radi mada sam primetio da mu sad više prija da orem u 3. sporoj nego u 1. brzoj. Ulje ne pušta nigde, a ni vodu. Na svake 2 godine menam ulje, obrađujem 4 ha.

Nema veze iz koje je godine.
Cesce se vidjaju rotacione, ne znam zbog cega.
Broj 1 je linijska.
Broj 2 rotaciona.

Nece mu biti nista, ako nisi primetio da duva u hladnjak kompesiju ili tako neke simtome.
Sat za temperaturu stavi obavezno.
4db34dcab7f9ea211f35b4701945c9e8.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Linijska je lošija po meni na 39 je linijska samo problemi s njom puni se naftom.
Jedino malo bolje pali drugo niš.
A za povuć roto je zakon

Linijske pumpe neretko nadžive motor.
Kod rotacionih se to slabo dešava

Pre 1980. godista IMT 540 ima rotacionu.
1980. godiste vecina rotacione (bas najranija serija 539)
81-90 vecina linijske, poneka rotaciona.
90-2000. obe su zastupljene
2000. pa noviji 99% rotacione (do sad nisam video nijednog sa linijskom)

Poslednja izmena:
Radio mi je razne za firmu i fap i imt i volvo i jd i cumins, deutz
Privatno nisam nosio?

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Mičić je exstra majstor i čovek,jedina mana kod njega je što se trudi daprođemo što jeftinije pa ne promeni neki deo za koji misli da može još da ide.Pa ponekad moraš dva puta da mu nosiš pumpu

Mičić je exstra majstor i čovek,jedina mana kod njega je što se trudi daprođemo što jeftinije pa ne promeni neki deo za koji misli da može još da ide.Pa ponekad moraš dva puta da mu nosiš pumpu
Veruj da možda imam 3_5% reklamacije
godinama sam prijatelj sa majstor Nikom
potpuno poverenje imam u njegov rad!!
Zajedno smo rešavali svašta i mogu reći samo reči hvale!!
Stvar je što je Nika u penziji i često odbija poslove, nije mu potreba da radi
Tako reći radi iz dosade šta hoće i kome hoće, pre neki dan sam bio kamionom i molio ga da pregleda pumpu dao mi je gumice što dihtuju korektor ugla paljenja i rekao da zamenim i sve će biti ok, ja sam zamenio i kamion radi savršeno
On je vrstan mehaničar, vrstan bošista a pre svega prava ljudina!!!!
Jednom me je naterao daja kod njega rastavim pumpu i da mi objasni njen rad i da je sastavim zamenim deo i da je zajedno štelujemo na probnom stolu!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Podigne hidraulik na 539. pa spusta nakon sto je plug zapeo u neki panj u oranju. Sada lupnuo sam u vezu gde se kaci toplink i ne podize uopste. Mogu li sam da nakon skidanjanploce nesto kupim i zamenim ili mora majstor. Plocu sam skidao ranije

Dosad sam stavljao iskljucivo Frad uljne filtere ali sad ih vise nema te pitam koja je po vama dobra zamena?
Takodje me zanima da li ih ko kopira,video sam u Rumi na vasaru ih jos ima pa se dvoumim da li da kupim par komada na vasaru.
Zar nije isti filter ulja na 577 i na 539 pitam iz razloga sto mi prodavac na "Kupujem" napisa da nisu kao duzi je na 577,prvi put za to cujem?

Imas dve kopije Frada jedna je Kineska, druga je opet Kineska ali se vodi kao Poljska.Cak im je i ambalaza ista da podseca na Frad.

A da li neko zna kako odabrati odgovarajuci uljni filter ako bi ga recimo kupovao vani, tipa Bosch itd. ili sta kupiti kod nas da nije kinesko?
Kad kazes kopija,nije valjda i ambalaza identicna Fradu,zna za te Poljske ali nisam znao da su i oni kineski potpuno sam zbunjen.
Da li vi kad menjate ulje svaki put i filter menjate?

A filter ko filter, ionako se mjenja na 250 sati i gotovo, nije bitno jel kineski ili njemački..... Bitno da necuri..... Ionako gdje je smješten na 539 i 560 bude izriban od tanjuranja suncokretišta, da se boja nevidi na njemu..... Bitno da je pumpa ulja dobra i da drži propisani pritisak...... Kipovina skupog filtera je bacanje novca, kao i kod kombajna zračni filter, svejedno koji se kupi kad se u žetvi skida svaki dan i ispuhuje zrakom, jer dva dana nemože izdržati, koliko bude zaprljan....

Nazad
Vrh