IMT

pa traktor pusi zato sto je pred generalnu a mozda ne valja gorivo........

Na ovom traktoru je nedavno generalka radjena koliko znam... Dimi zbog loseg goriva u HR, teskih uvjeta oranja, i zbog kolegine teske noge...

sigurno je gorivo..... ja sam jednom uzimao gorivo od nekog coveka jeftinije i traktopr mi je pusio kao lud..... a verovali ili ne jednom sam slucajno sipao rakiju u hladnjak slucajno umesto vode......

ivan 533 je napisao(la):
sigurno je gorivo..... ja sam jednom uzimao gorivo od nekog coveka jeftinije i traktopr mi je pusio kao lud..... a verovali ili ne jednom sam slucajno sipao rakiju u hladnjak slucajno umesto vode......
auuuuuuuuuuuuuu koju si ti stetu napravio kako mozes nocu spavati :sta: :sta: :haha: :haha: ::namigivanje:: ::namigivanje::

ivan 533 je napisao(la):
I posle je IMT skocio i rekao :"Gde ja taj john deere !" :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

Bobo je napisao(la):
mzupinski, ti ocito nemas termostat u traktoru, pa ti zato temperatura i ne ide preko 60°C. kod mene je na obadva traktora termostat ugradjen i kad se po putu vozim, temperatura je 80°C

Njemu je temperatura sasvim normalna, lijepo se vidi da je kazaljka u zelenom podrucju...
bobo, a u cemu je fora onda sa termostatom, i dal ga treba stavljati? da li kod mene pokazana temperatura je realna, s'obzirom da verovatno nemam termostat ?

nešta me tišti već odavno, kakav to proizvođač stavi kabinu na kojoj nemožeš otvorit nijedan prozor na traktor koji nema klimu, kao što su 'novije' na 577, kako izdržite ljeti?
ja sam imao priliku jedan dan radit na poslu s njim, popio sam 10 liotara vode i opet izgubio 5 kg za par sati rada.

Pa na novim 577 se otvaraju i bocni prozori i zadnje staklo. Ti si mozda vozio neki stariji model 577? Ja popijem mnogo tecnosti leti koji god traktor da vozim. . .

mzupunski je napisao(la):
Bobo je napisao(la):
mzupinski, ti ocito nemas termostat u traktoru, pa ti zato temperatura i ne ide preko 60°C. kod mene je na obadva traktora termostat ugradjen i kad se po putu vozim, temperatura je 80°C

Njemu je temperatura sasvim normalna, lijepo se vidi da je kazaljka u zelenom podrucju...
bobo, a u cemu je fora onda sa termostatom, i dal ga treba stavljati? da li kod mene pokazana temperatura je realna, s'obzirom da verovatno nemam termostat ?

Obzirom da sigurno nemas termostat, tvoja temperatura traktora u oranju je "realna" IAKO je bolje da motor radi na pravoj radnoj temperaturi. U mom kraju jedini valjda ja imam termostate u traktorima, a svi ostali tvrde da je to glupost najveca, a svima je i antifriz skup...

Da ne treba termostat biti, zasto ga onda u tvornici stavljaju? Zasto nitko iz auta ne izvadi termostat?

Traktor sa termostatom ima tri puta duzi vek motora , manje goriva trosi , vecu snagu ima a oni bez termostata se uzbrdo ugreju nizbrdo olade i tu se haba motor :cao:

galki je napisao(la):
Traktor sa termostatom ima tri puta duzi vek motora , manje goriva trosi , vecu snagu ima a oni bez termostata se uzbrdo ugreju nizbrdo olade i tu se haba motor :cao:
Već sam jednom bio pisao razliku s termostatom i bez, pa se neću ponavljat. Inače svi sklopovi na motoru su projektirani da rade na radnoj temperaturi, a kako su stubline i klipovi različitog materijala pa imaju i različit koeficijent rastezanja i najbolje ''dihtaju'' na radnoj temperaturi, leteći i stajaći ležaji i još pun kufer stvari.. Kao i da se motor s termostatom teže može natjerat da zakuha nego motor bez ::namigivanje::

Bobo je napisao(la):
mzupunski je napisao(la):
Bobo je napisao(la):

Obzirom da sigurno nemas termostat, tvoja temperatura traktora u oranju je "realna" IAKO je bolje da motor radi na pravoj radnoj temperaturi. U mom kraju jedini valjda ja imam termostate u traktorima, a svi ostali tvrde da je to glupost najveca, a svima je i antifriz skup...

Da ne treba termostat biti, zasto ga onda u tvornici stavljaju? Zasto nitko iz auta ne izvadi termostat?
lepo, hvala za odgovor, kazi ti sad meni, posto kosta termostat i koji je najbolji da ga ugradim? dolazice mi majstor da menja semering pa da ga uposlim i oko toga? ::namigivanje:: :cao:

Ja sam isti savjet trazio i nisam ga dobio, posto velika vecina ljudi baca termostate van iz traktora... ja sam na blef kupio u trgovini gdje sam uzimao i ostale djelove za generaklu i kosta je ispod 10€ i radi evo vec 100 RH bez problema ikakvih. temperatura mi u zeleno skoci za 10 minuta voznje i samo ju tu drzi.

Tako djer stoji tvrdnja da se teze traktor s termostatom pregrije, nego ovaj bez i teze mu naglo "skace" temperatura. Prije kad sam kosio vocnjak, ono sjeme maslacka mi se nakupi pred kiler i traktor ubrzo prema crvenom podrucju, stoj i cisti. Od kako je termostat u igri, vise nema ciscenja kilera svakih 10 minuta, nego jednom ili dvaput dnevno, jer termostat dovoljno dugo zadrzi vodu u kileru, da se ohladi i motor radi u normalnoj temperaturi...

To je tacno da traktor mora da radi sa termostatom. Npr ja na moju rakovicu 60 nikada ga nisam imao. Jer kada je moj otac kupio traktor 74te godine tada mu neki covek koji je radio u zadruzi skinuo termostat da ne bi kasnije imao problema. Pa smo mi taj traktor tako vozili tacno 6000r.h. do generalke. :ppozdrav:

Nazad
Vrh