Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
auuuuuuuuuuuuuu koju si ti stetu napravio kako mozes nocu spavatiivan 533 je napisao(la):sigurno je gorivo..... ja sam jednom uzimao gorivo od nekog coveka jeftinije i traktopr mi je pusio kao lud..... a verovali ili ne jednom sam slucajno sipao rakiju u hladnjak slucajno umesto vode......
Ivane da li nisi slučajno pravio vruću rakiju, pa otvoriš slavinicu i točiš u čašu.ivan 533 je napisao(la):a verovali ili ne jednom sam slucajno sipao rakiju u hladnjak slucajno umesto vode......
I posle je IMT skocio i rekao :"Gde ja taj john deere !"ivan 533 je napisao(la):sigurno je gorivo..... ja sam jednom uzimao gorivo od nekog coveka jeftinije i traktopr mi je pusio kao lud..... a verovali ili ne jednom sam slucajno sipao rakiju u hladnjak slucajno umesto vode......
bobo, a u cemu je fora onda sa termostatom, i dal ga treba stavljati? da li kod mene pokazana temperatura je realna, s'obzirom da verovatno nemam termostat ?Bobo je napisao(la):mzupinski, ti ocito nemas termostat u traktoru, pa ti zato temperatura i ne ide preko 60°C. kod mene je na obadva traktora termostat ugradjen i kad se po putu vozim, temperatura je 80°C
Njemu je temperatura sasvim normalna, lijepo se vidi da je kazaljka u zelenom podrucju...
zorancile je napisao(la):Skineš jedna vrata i nema problema.
Pobego od strahababrenko je napisao(la):I posle je IMT skocio i rekao :"Gde ja taj john deere !"ivan 533 je napisao(la):sigurno je gorivo..... ja sam jednom uzimao gorivo od nekog coveka jeftinije i traktopr mi je pusio kao lud..... a verovali ili ne jednom sam slucajno sipao rakiju u hladnjak slucajno umesto vode......
mzupunski je napisao(la):bobo, a u cemu je fora onda sa termostatom, i dal ga treba stavljati? da li kod mene pokazana temperatura je realna, s'obzirom da verovatno nemam termostat ?Bobo je napisao(la):mzupinski, ti ocito nemas termostat u traktoru, pa ti zato temperatura i ne ide preko 60°C. kod mene je na obadva traktora termostat ugradjen i kad se po putu vozim, temperatura je 80°C
Njemu je temperatura sasvim normalna, lijepo se vidi da je kazaljka u zelenom podrucju...
Već sam jednom bio pisao razliku s termostatom i bez, pa se neću ponavljat. Inače svi sklopovi na motoru su projektirani da rade na radnoj temperaturi, a kako su stubline i klipovi različitog materijala pa imaju i različit koeficijent rastezanja i najbolje ''dihtaju'' na radnoj temperaturi, leteći i stajaći ležaji i još pun kufer stvari.. Kao i da se motor s termostatom teže može natjerat da zakuha nego motor bezgalki je napisao(la):Traktor sa termostatom ima tri puta duzi vek motora , manje goriva trosi , vecu snagu ima a oni bez termostata se uzbrdo ugreju nizbrdo olade i tu se haba motor
lepo, hvala za odgovor, kazi ti sad meni, posto kosta termostat i koji je najbolji da ga ugradim? dolazice mi majstor da menja semering pa da ga uposlim i oko toga?Bobo je napisao(la):mzupunski je napisao(la):bobo, a u cemu je fora onda sa termostatom, i dal ga treba stavljati? da li kod mene pokazana temperatura je realna, s'obzirom da verovatno nemam termostat ?Bobo je napisao(la):mzupinski, ti ocito nemas termostat u traktoru, pa ti zato temperatura i ne ide preko 60°C. kod mene je na obadva traktora termostat ugradjen i kad se po putu vozim, temperatura je 80°C
Obzirom da sigurno nemas termostat, tvoja temperatura traktora u oranju je "realna" IAKO je bolje da motor radi na pravoj radnoj temperaturi. U mom kraju jedini valjda ja imam termostate u traktorima, a svi ostali tvrde da je to glupost najveca, a svima je i antifriz skup...
Da ne treba termostat biti, zasto ga onda u tvornici stavljaju? Zasto nitko iz auta ne izvadi termostat?