Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
zombie_666 je napisao(la):zorancile je napisao(la):Zombie, jel si se raspitao oko uvoza traktora iz Srbije?
Isao ja u Loznicu nedavno, kupovao herbicide za kukuruz, i ajd da pitam na granici kako to ide. Kaze meni tamo lik da se plaća carina i porez, ukupno to izadje na 28% procijenjene vrijednosti (oni imaju neke kataloge, valjda). Takodje tvrdi da to ne izadje mnogo, posto ti polovni traktori budu obično procijenjeni na nisku vrijednost. Nista ja njima ne vjerujem, svi ti graničari su lopovi i gulikoze, kakve sam sreće zavalili bi mi neku procjenu na kakvog rusa od 25 godina kao da je neki Fendt Vario
Ma mislio sam ja da i ne carinim nikako, al malo je hebeno, kako ga prevući prego granice na kamionu? Jedino kad bi ubijedio prodavca da mi ga on preveze i pusti graničarima neku priču kako ide da obidje njivu, al i to je sad jebada...Mislim, nigdje ja i ne idem s traktorom na magistralne putebe, sve njive su mi dosta blizu, sve se ide preko polja i gora, al me brine sta ako me kad gdje safataju drotovi, a ja ni papira ni ništa? Jbga, baksuz sam ja, mene bi našli jedinog u drzavi .
565 je napisao(la):drugari neka ni neko kaze imam 565,netrosi mi gram ulja ali ako mi igrom sulcaja zadrhti noga na gasu on izbaci oblak crnog dima sta mu moze biti
565 je napisao(la):ma meni nesmeta sto dimi radi ko svajcarski sat nego selo ko selo samo jedu go....a,pa mi kivo i zato hocu da sredim to
zorancile je napisao(la):Crni dim je pokazatelj lošeg sagorevanja (zbog slabe kompresije), ili prejakog punjenja (i potrošnje), ili nepravilnog ugla paljenja.
Plavi ili beli dim je pokazatelj da motor troši ulje, zbog loših karika (i/ili cilindara) ili vodjica ventila (ili teflona ako ih ima).
Bobo, a i ostali, imam samo jedno pitanje, gledam temperaturu njegovu tokom oranja, malo je visoka, ili ne...meni preko 60 stepeni ne prelazi, zato mi je cudno...Bobo je napisao(la):Ovaj traktor dimi...
Vlasnik snimka je kolega Sanana 565...
Kad smo vec u IMT temi, obratite paznju i na plug iz videa. 70 i neke kupljen uz IMT 540, IMT plug s Vogel pluznim tjelima 2x12"