IMT

zorancile je napisao(la):
Imamo mi u selu jednog čoveka koji u proleće skine kabinu, a na jesen stavi ponovo.
Da si mi bliže, mislio bi da je to moj stari!
meni se po ljetu sviđa ona nadstrešnica, sunce ne tuče u galvu, uvjek je u hladu, zraka imaš, a silaženje i penjanje isto ko i bez kabine. To smo stavili na malog, stvar pravo dobra...

da i meni se te nadstresnice svidjaju mnogo su prakticne a stite od kise i sunca e od vjetra i nestiti ali nista gore od kabine sa polupanim prozorima do kraja dana dobijes upalu usiju

ma najbolje staviti od kartona,ne ulazi prasina ne bije sunce a ni vjetar ne gledas sa strane da ne vidis sta si uradio itd :haha: :haha: :haha: :haha:

imam jedno pitanje vezano za merac nivoa ulja na 578. naime na samom meracu nema crtica za minimum i maksimum kao na 539 vec samo brojevi koliko mogu da se setim. gde bi tu bio minimum a gde maximum? ::namigivanje::
Post je spojen: [time]1277378587[/time]

..banje na lep nacin. Lepa moderna tehnika . :nono:

"Zahtevi u pogledu zdravstvene bezbednosti i kvaliteta lekovitog i aromatičnog bilja iz godine
u godinu su sve strožiji. Da bi izbegli rizike prirodnog sušenja mnogi kupci prihvataju samo
tehnički osušene proizvode. Granice broja mikroorganizama u produktima lekovitog bilja, koje
je utvrdila Evropska Farmakopeja (Anonim, 2002), obavezno se poštuju u mnogim zemljama.
Tako se, pored zahteva da energija sušenja bude što manja, učinak sušare što veći, a gubitak
aktivne materije, pre svega etarskih ulja, što niži, pojavio još jedan, dodatni, zahtev.
U zemljama u razvoju primena šaržnih sušara predstavlja kompromis između ulaganja i
kvaliteta osušenog materijala. Kontrola procesa sušenja u konvencionalnim šaržnim sušarama
veoma je niskog kvaliteta, što za rezultat ima niži kvalitet proizvoda i veći utrošak energije.
Oprema, koja je razvijena poslednjih godina, omogućila je kontrolu procesa sušenja i u šaržnim
3
sušarama, zbog čega one danas postaju ne samo prihvatljive za sušenje bilja, nego mogu da
daju efekte uporedive s onima koji se postižu velikim trakastim sušarama"

Moze li mi neko reci sta bi moglo biti naopako u ovom slucaju...Primetio sam jutos kada sam dolivao vodu u hladnjak da voda ne cirkulise kroz hladnjak.Cale kaze da termostat jos nije otvorio i ja cekaj,cekaj...kad sam se nacekao,poceo sam da trazim prokleti termostat...i nikako da ga nadjem.Tamo gde sam misli da treba da bude,njega nije bilo...I na kraju krenuo na vodenu pumpu...rekoh verovatno je ona.Skinuo Hladnjak,pumpu i na kraju...pumpa ispravna,ali voda kroz traktor ne cirkulise...a kada sipam vodu ona curi na sve strane,znaci nema zacepljenja...E sad gde se nalazi termostat na 577 i ako ga nema,a nema ga,sta bi moglo biti u pitanju :sta: :sta:
Image Hosting provided by ImageBam
Post je spojen: [time]1277401155[/time]

Prvo sam mislio da termostat ne otvara,a voda se poprilicno ugrejala,a onda kada sam rastavio to kuciste,video sam da ga uopste nema.E sad posto termostata nema voda bi trebala da cirkulise.a u mom slucaju toga nije bilo.Voda miruje u hladnjaku.Skinuo sam i pumpu,misleci da se mozda ''peraje''zaglavilo i da vrti samo osovinicu..medjutim pumpa je ok.Nista mi nije jasno...

Kad sam ispustao vodu iz hladnjaka,na slavinu je tekla hladna voda a u gornjem delu hladnjaka(iznad resetki)je bila vruca...mislim da je to dovoljan dokaz da voda ne cirkulise.A sto se tice radne temp.ne bih znao jer mi pokazivac u traktoru ne radi.E sad jbg,sutra cu sve sklopiti pa videti...

Nemoj sipat do čepa, nego naspi da pokriješ saće hladnjaka a da ti cijev povrata bude iznad razine, ako nemaš termostata daj gas i gledaj, mora imat dobar protok.

Sve je to pregledano i nista....danas sam ispustio svu vodu iz hladnjaka i bloka jer sam morao skinuti donje crevo od hladnjaka radi demontaze kompresora i od kada sam ponovo sipao vodu ,ono nece,pa nece...

Kupi novi sat za temperaturu i onda ćeš znati o čemu se radi! Ovako bez sata nikad neznaš šta se dešava u motoru!

zorancile je napisao(la):
Obrati pažnju ako su stara creva da se nije jedan sloj odvojio, pa da je zapušio cev.
E ovo se meni desilo,otvorio se sloj gume i nije dao da voda cirkuliše,a spolja je guma izgledala kao nova :udri: i jebavali smo se bar 2 nedelje, niko nije znao u čemu je stvar...

Nazad
Vrh