IMT

Bobo je napisao(la):
Ja sam isti savjet trazio i nisam ga dobio, posto velika vecina ljudi baca termostate van iz traktora... ja sam na blef kupio u trgovini gdje sam uzimao i ostale djelove za generaklu i kosta je ispod 10€ i radi evo vec 100 RH bez problema ikakvih. temperatura mi u zeleno skoci za 10 minuta voznje i samo ju tu drzi.

Tako djer stoji tvrdnja da se teze traktor s termostatom pregrije, nego ovaj bez i teze mu naglo "skace" temperatura. Prije kad sam kosio vocnjak, ono sjeme maslacka mi se nakupi pred kiler i traktor ubrzo prema crvenom podrucju, stoj i cisti. Od kako je termostat u igri, vise nema ciscenja kilera svakih 10 minuta, nego jednom ili dvaput dnevno, jer termostat dovoljno dugo zadrzi vodu u kileru, da se ohladi i motor radi u normalnoj temperaturi...
jos da te pitam , sta se desi ako je nekvalitetan i rikne ti usred oranja? bude li havarije?

Ima sat za temperaturu , eto sto se desi a nije to osigurac da roka svaki cas .Da napomenem iskusan traktorista ce da oseti i bez sata da se traktor greje.

meni je dosad crkla dva termostata i to tako što oslabi i rano otvara inače u traktorima mi je uvek antifriz,čuo sam da je se desilo komšiji da je zaglavio zatvoren jer je kamenac ga zaštopo a on je koristio vodu

galki je napisao(la):
Ima sat za temperaturu , eto sto se desi a nije to osigurac da roka svaki cas .Da napomenem iskusan traktorista ce da oseti i bez sata da se traktor greje.
tako sam i kontao, nego rekoh da pitam mozda ima neko ali... hvala drugari na strpljenju i objasnjenju!! :D

Kod mene su na oba traktora probušeni sa fi5 burgiom i drže 60-70c ,rade tako bez problema vise od 5 god.

Ovaj koji sam ja stavio, je vec tvornicki imao na sebi rupicu... Nije bas 5mm, ali nije rupica ni puno manja...

U traktore sipam antifriz pomjesan ISKLJUCIVO s destiliranom vodom... kamenac mi je neprijatelj broj 1...

farmall je napisao(la):
nešta me tišti već odavno, kakav to proizvođač stavi kabinu na kojoj nemožeš otvorit nijedan prozor na traktor koji nema klimu, kao što su 'novije' na 577, kako izdržite ljeti?
ja sam imao priliku jedan dan radit na poslu s njim, popio sam 10 liotara vode i opet izgubio 5 kg za par sati rada.

Ja otvorim prozor sa one strane na koju se naslonim da bih gledao prednji točak, i to mi je dovoljno. Jeste da se i tako preznojavam (radim u kombinezonu) ali Bože moj, barem ne vrisnem od toplote... Trudim se i da ne mislim o tome. E, da: još na čelo pritisnem maramicu kapom da mi ne bi znoj curio u oči i to je čini mi se najbitnija stavka. A vode uvek nosim 4 litre. A ako nije dovoljno, možeš vezati još par flaša sa unutrašnje strane blatobrana... Uprkos nedostatku klime, ja imam samo reči hvale za mog Ferdžu.

dragan82 je napisao(la):
To je tacno da traktor mora da radi sa termostatom. Npr ja na moju rakovicu 60 nikada ga nisam imao. Jer kada je moj otac kupio traktor 74te godine tada mu neki covek koji je radio u zadruzi skinuo termostat da ne bi kasnije imao problema. Pa smo mi taj traktor tako vozili tacno 6000r.h. do generalke. :ppozdrav:
Pa šta hoćeš, to je za rakovicu još i dobro....
Attila M. je napisao(la):
farmall je napisao(la):
nešta me tišti već odavno, kakav to proizvođač stavi kabinu na kojoj nemožeš otvorit nijedan prozor na traktor koji nema klimu, kao što su 'novije' na 577, kako izdržite ljeti?
ja sam imao priliku jedan dan radit na poslu s njim, popio sam 10 liotara vode i opet izgubio 5 kg za par sati rada.

Ja otvorim prozor sa one strane na koju se naslonim da bih gledao prednji točak, i to mi je dovoljno. Jeste da se i tako preznojavam (radim u kombinezonu) ali Bože moj, barem ne vrisnem od toplote... Trudim se i da ne mislim o tome. E, da: još na čelo pritisnem maramicu kapom da mi ne bi znoj curio u oči i to je čini mi se najbitnija stavka. A vode uvek nosim 4 litre. A ako nije dovoljno, možeš vezati još par flaša sa unutrašnje strane blatobrana... Uprkos nedostatku klime, ja imam samo reči hvale za mog Ferdžu.
E zato ja na Zeki otvorim krov, i uvek ima toliko friškog vazduha da nije vrućina... A tek na Ursusu.... Odvojeni menjač i kabina termoizolacijom na limu patosa....

mityoo je napisao(la):
dragan82 je napisao(la):
To je tacno da traktor mora da radi sa termostatom. Npr ja na moju rakovicu 60 nikada ga nisam imao. Jer kada je moj otac kupio traktor 74te godine tada mu neki covek koji je radio u zadruzi skinuo termostat da ne bi kasnije imao problema. Pa smo mi taj traktor tako vozili tacno 6000r.h. do generalke. :ppozdrav:
Pa šta hoćeš, to je za rakovicu još i dobro....
Attila M. je napisao(la):
farmall je napisao(la):

E zato ja na Zeki otvorim krov, i uvek ima toliko friškog vazduha da nije vrućina... A tek na Ursusu.... Odvojeni menjač i kabina termoizolacijom na limu patosa....

Suvišan komfor pravi mekušca od čoveka! :haha: Nemojte shvatiti moje reči kao da se žalim. Može se toplota izdržati sigurno! :) A još nisam čuo da je neko umro u IMT-u tokom rada zbog nedostatka klime... ::namigivanje:: ::namigivanje:: ::namigivanje::

U svakom slučaju u svakoj kabini bi trebao da stoji grafit: THIS IS SPARTAAAAAA!!! :haha: :haha: :haha:

Samo da se razumemo, na Zetoru je to serijski ugrađivano od 1974-te na ovamo!

ma joj muka sa kabinom muka bez nje neko kaze da mu je bolje bez kabine ljet jer mu je vrucina u njoj opet kad dodje jesen pa kise cuda onda se obicno covjek preladi i tu se navuku razne bolescine a ovako si zimi skirven od hladnoce a ljeti se toplota moze izdrzati k oje to dobio toplotni udar u traktoru nek se javi,a boze moj izgubio 5kg za sat vremena,moram priznati dobra dijeta za ove malo glomaznije,
svejdeno razne koindjurije u traktorima klime cuda naprave od covjeka pekmezu,kad ima klimu u traktoru mrsko mu izac iz traktora da nesto uradi,evo ja sad kad imam klimu u autu ne mogu da zamislim auto bez a nekad mi vrucina u kolima nije predstavljala problem..........

MATRIX je napisao(la):
svejdeno razne koindjurije u traktorima klime cuda naprave od covjeka pekmezu,kad ima klimu u traktoru mrsko mu izac iz traktora da nesto uradi,evo ja sad kad imam klimu u autu ne mogu da zamislim auto bez a nekad mi vrucina u kolima nije predstavljala problem..........

Moj covek! :D :ppozdrav:

Ima i u mom selu covjek koji ima 540 i za njega je sam pravio kabinu. Dok je bio mladji parkira traktor pod visoku supu, 4 lanca i flasencug i kabina ode gore i visi cjelo ljeto iznad traktora. kad dodje jesen, spusti ju na traktor i prisarafi i vozi se ko covjek. sad je ostario i kabinu je skinuo skroz s traktora, jer mu je pre tesko stalno skidati i stavljati, a radi malo zemlje, pa mu ne treba kabina.

Nazad
Vrh