IMT

Zombie, jel si se raspitao oko uvoza traktora iz Srbije?

zorancile je napisao(la):
Zombie, jel si se raspitao oko uvoza traktora iz Srbije?

Isao ja u Loznicu nedavno, kupovao herbicide za kukuruz, i ajd da pitam na granici kako to ide. Kaze meni tamo lik da se plaća carina i porez, ukupno to izadje na 28% procijenjene vrijednosti (oni imaju neke kataloge, valjda). Takodje tvrdi da to ne izadje mnogo, posto ti polovni traktori budu obično procijenjeni na nisku vrijednost. Nista ja njima ne vjerujem, svi ti graničari su lopovi i gulikoze, kakve sam sreće zavalili bi mi neku procjenu na kakvog rusa od 25 godina kao da je neki Fendt Vario :kisa:

Ma mislio sam ja da i ne carinim nikako, al malo je hebeno, kako ga prevući prego granice na kamionu? Jedino kad bi ubijedio prodavca da mi ga on preveze i pusti graničarima neku priču kako ide da obidje njivu, al i to je sad jebada...Mislim, nigdje ja i ne idem s traktorom na magistralne putebe, sve njive su mi dosta blizu, sve se ide preko polja i gora, al me brine sta ako me kad gdje safataju drotovi, a ja ni papira ni ništa? Jbga, baksuz sam ja, mene bi našli jedinog u drzavi :).

North ARMY je napisao(la):
Mislim da ovaj ima perkinsa.

koliko ja znam perkins ima 60 kw i ugrađivo se u 580...

Bubu je napisao(la):
Mozda ima Perkinsa ali ne mora da znaci. Ima njih u vise varijanti sto se snage tice!
Oni inace nose stari tip motora S44 (razlika je u semeringu na radilici do zamajca) ili pomenutog Perkinsa A4.248;
Sto se menjaca tice-isti je kao na 578 i na 560. Sve ostalo je kao na prvoj seriji 577. . .

pa zar i 577 nema S44, tj svi iz serije 57 (575, 576, 577, 578, 579)? ako oni imaju svi iste motore, kako da ovaj ima 58 kw.... inače kod mene u selu ima svih tih imt-ovih osim 576, svi su ne duplaci, i bukvalno je sve isto osim menjača (577 ima pet brzina, a znam da su stariji pravljeni sa 3)...koliko sam ja primetio...

Bubu je napisao(la):
Mozda ima Perkinsa ali ne mora da znaci. Ima njih u vise varijanti sto se snage tice!
Oni inace nose stari tip motora S44 (razlika je u semeringu na radilici do zamajca) ili pomenutog Perkinsa A4.248;
Sto se menjaca tice-isti je kao na 578 i na 560. Sve ostalo je kao na prvoj seriji 577. . .
bubu menjaci nisu isti kada budem da namolim sina da ti posljem slike ja to neznam a necu ni da ucim

Perkins motor nije isti kao s44, perkins ima vratilo sa kontrategovima u karteru, služi za uravnoteženje i ublažavanje vibracija.

motor je ko na mog maseja 178 brodaje ga hoce da kupi 539 koliko sam cuo od njega a to je kod nas neka realna cena mozda i malo jaca a i onaj mali skakavac ispod je njegov

Ima i S44 sa kontrategovima! Ugradjivao se na 587 i u kamion TAM 80!

Zorane, ako mislis na menjac sa 579 da nije isti kao na 578 i na 560-ne bih se slozio sa tobom. Ali hajde da sacekam da vidim slike tvojih tvrdnji. . .

drugari neka ni neko kaze imam 565,netrosi mi gram ulja ali ako mi igrom sulcaja zadrhti noga na gasu on izbaci oblak crnog dima sta mu moze biti

Danas je moj komšija pokušao da preparkira Gaspardo Magica šestorednu sejalicu sa mojim IMT-om 560, jer zbog svoje male visine može da uđe u šupu gde bi trebalo da se parkira sejalica do sledećeg proleća. Iako smo znali da je mala verovatnoća da će hidraulik podići tu sejalicu, u nedostatku jačeg a niskog traktora, pokušali smo jer ništa nismo mogli izgubiti.

U prvih nekoliko pokušaja 560 nije mogao da podigne sejalicu a onda je jednom uspeo, doduše i prednji točkovi su jedva dodirivali tlo, bolje reći klatio se na zadnjim. Sejalicu smo spustili da bi opteretili prednji kraj traktora (balast sam bio ja, što će reći nekih 100kg :D), ali više ni jednom nismo uspeli dići sejalicu.

Sad mene zanima šta je to bilo kad je onaj jedan put uspeo da je podigne? Imali neko objašnjenje šta se dogodilo u tom jednom pokušaju?

Ja ne bi znao odgovor. Ali znam da sam ja digo sa moju rakovicu60 R.D. od 3m i vozio sam asfaltom 3com brzom pun gas da bi sto pre stigo kuci. Pa mi s prednje strane puklo nesto na hidrauliku, posle sam pozvao druga pa mi je on prebacio R.D. do kuce sa njegovim 577. Nemojte se igrati jer nasi traktori imaju slabu hidrauliku za tako velike masine. :ppozdrav:

565 je napisao(la):
drugari neka ni neko kaze imam 565,netrosi mi gram ulja ali ako mi igrom sulcaja zadrhti noga na gasu on izbaci oblak crnog dima sta mu moze biti
I ja imam 565 i od kad znam za njega on dimi. Proveri grejac za svaki slucaj, ali cisto sumnjam da je to. Ako dobro pali i ide i dimi crno a ne plavo sivo, ne sekiraj se. :ppozdrav:

skidao sam i grejac da vidi dal propusta naftu sve je okej,pali ko mina ide lepo ali dimi brate ko lokomotiva da skidam jos dizne da vidim

565 je napisao(la):
treba mu smanjiti punjenje na PVP i nece imati toliko crnog dima....

Nazad
Vrh