IMT

Dali nije tu problem u onoj konusnoj opruzi što stoji na kugli na ručici, možda ona zaglavljuje kada treba menjač da se izbaci iz brzine jer meni se to dešavalo isto kao članu zombi666. Probaj ručicu povući malo na gore pa onda izbaciti iz brzine.

Ako može lako da izbaci iz brzine dok je ugašen traktor, onda nije pokvaren menjač nego kvačilo slabo odvaja. Dešava se da lako ubaci a da teško izbaci zbog kvačila, dokazano više puta...

zorancile je napisao(la):
Ako može lako da izbaci iz brzine dok je ugašen traktor, onda nije pokvaren menjač nego kvačilo slabo odvaja. Dešava se da lako ubaci a da teško izbaci zbog kvačila, dokazano više puta...

Šta može da bude sa kvačilom,trošna lamela ,žabice ili do štelovanja?

Moze da ti se iskrive zabice,pojedu srafovi na zabicama,zariba druk lezaj,pa oriba srafove.......vidi koliko imas praznog hoda na pedali kvacila,ako ima puno ti malo dotegni na sipki koja povlaci ili bas na poluzi.....

prvo probaj da vidis to sa praznim hodom poluge ako ti to ne pomogne onda ti negine sarafanje....nemoj niposto da bi pokusavao odole kroz rupu da stelujes posto od toga nema leba...

Iz nekog razloga, nakon tri dana medjuredne obrade kukuruza, mjenjač je opet počeo normalno da radi, nebitno jel vruć ili hladan, šalta se kao auto.

Usput, koji je ovo IMT 579?

http://www.mojauto.rs/polovni-auto/532158

Nikad nisam vidio IMT s tim brojem. Prema slici, izgleda isto kao 577. Valjaju li oni čemu? Cijena mu je baš dobra, al nekako mi to djeluje malo za ovako veliki duplak.

IMT 579 je traktor IMT 578 sa prednjom vucom ali su u tom slucaju umesto oznake DV menjali jednu cifru u oznaci. Vise o tome ima u ovoj temi, samo je treba celu prelistati!
U sustini je to dobar traktor. Kocnice, servo volan i automatsko ukljucivanje prednje vuce su jedini uzrocnici sitnijih problema na traktoru. Traktor nema klasican kompresor prikacen na razvod motora vec ima kompresor sa desne strane koji dobija pogon preko rotora alternatora. To je ukratko, ako te nesto vise zanima-pitaj.

Juce sam vozio sticev imt 539 i iznenadio sam se kako se lako menjaju prezine caksam jednom omasio pa gurnuo u rikverc umesto da izbacim iz brzine.Traktor ima 27 godina

zombie_666 je napisao(la):
gagi je napisao(la):
to moj komsija prodaje traktor je :D dosta ocuvan i malo radio

Pa sto ga onda prodaje za ovako male pare? U BiH se slični (IMT 577 DV, 560 DV) prodaju za 15-16.000KM (7500-8000 evra) iako su matori kao i ovaj.

Verovatno postoji vise razloga zasto je takva cena iako mu je to kod nas relativno realna cena. Neki prodaju traktore jeftinije zato sto su kupili nove, neki zato sto vise ne rade zemlju a neki zato sto su u kreditu a rata stigla pa prodaju ono sto se moze najlakse prodati. . .

Ili prodaju dedovinu.

Po backoj i banatu su dosta jeftiniji nego ovde,a zasto...nemam pojma.

Decko je lane prodao 560 stari tip jeste da je bio kao sunce za 5500e,drug mu je davao 5000e ali mu nije hteo spustiti....kupio je 560 "novi tip" sa kabinom marke home edition.
Ovde spremac 2.2 bez 500e ne moz kupiti,a po oglasima u unutrasnjosti vojvodine za 300-400e da biras.

Mozda ima Perkinsa ali ne mora da znaci. Ima njih u vise varijanti sto se snage tice!
Oni inace nose stari tip motora S44 (razlika je u semeringu na radilici do zamajca) ili pomenutog Perkinsa A4.248;
Sto se menjaca tice-isti je kao na 578 i na 560. Sve ostalo je kao na prvoj seriji 577. . .

zorancile je napisao(la):
Pa sto ga onda prodaje za ovako male pare?

Ima više traktora nego kupaca, kriza je...
[/quote]

Dobro kazes...da je bar tako ovdje u BiH. Djaba sto je kriza, nema teorije da nadjes neki traktor ispod 10-12.000KM, a i to sve do 1980. godišta, slabo sta mladje. Duplaka nema ispod 15.000KM a da išta valja.

Nazad
Vrh