IMT

Nema tu leka.Ima ali ne trajnog,semerinzi su tako loši da to nije normalno.Ja ne znam koliko smo puta menjali semeringe i uvek obavezno posle nekog kratkog vremenskog intervala procuri ili počne da flisuje.Sada ne diram ništa samo kontrolišem ulje i dosipam po potrebi i ide tako.

Izvinite sto cu ja malo da menjam temu.
Danas sam zvao u IMT da se raspitam da li proizvode prednji utovarivac za traktor od 100konja. Dobio sam odgovor da proizvode za traktore od 60 i od 70ks ( mozda im je to isti model). Rade utovarivac iskljucivo sa kasikom i nista drugo. Cena im je 4000e. :ppozdrav:

Zdravo Bubu. To je cena za utovarivac i ta traverzna sa tegovima i kasika za zito ili tako nesto. Nije kasika za zemlju. E sad nisam pitao da li montaza ulazi u te pare. Sve jedno pozvacu ih u ponedeljak ponovo. Da mi kazu da li moze da se kaci na traktor od 100ks. Ja sam im napomenuo da mi ovde u jednu masejevu garazu rekli da moze samo mora da se kaci vise napred i ne deluje uopsta lepo. Na to mi ovi nasi odgovorili da niko to nezna bolje nego oni i dace mi odgovor za koj dan :haha: :haha: :haha:. A za prikljucak krokodil neznaju sta je to i kazu da to ne proizvode. :ppozdrav:

Cemu onda kasika kad ni zemlju ne mozes da zahvatis ,a kamoli nesto teze ?A stajnjak?

Pa bas taj krokodil je specijalno uradjen za stajnjak. Dole su vile , a gore ima usta sa vilama koja se zatvaraju. A kasika za zemlju ima na njoj postavljeni zubi kao kasika na ulta. Ima takva kasika na jednom maseju sto sam ga ja stavio u oglasima jako davno. Tu se bas lepo vidi ta kasika sa zubima. Ova kasika je dobra sto je na njemu. Ali mi ipak moramo da mislimo za 5,6 ... godine unapred. Kako cemo sutradan kad budemo svi kupili rolo balirke :sta:. Ja mislim da oni mogu da stave umesto ove kasike samo vile i sa tim vilama da se tovari stajnjak.

Koliko mi je poznato da IMT utovarivaci nemaju treci hidraulicni krug, kao ni traktori, tako da je krokodil ili hvataljka za bale na IMT-u nemoguce dobii bez dodavanja jos jednog hidraulicnog razvodnika i treceg kruga na utovarivac.

Ljudi, jel zna neko zbog čega kod IMT 539 mjenjač jako teško izlazi iz brzine? Lako se ušalta skroz, sasvim normalno, neće da izadje, pa treba cimati traktor dok ne vratim iz brzine u neutralni polozaj. Tako je sa svakom brzinom. Ulja ima dovoljno i sasvim dobro izgleda, traktor uopšte nije siljen. Jel zna neko šta to moze uzrokovati?

Da se birac brzina nije pojeo, pa da iskoci iz polozaja?

Da li ge je lako izbaciti iz brzine kroz otvor za sipanje ulja nekim pajserom, ili i tako ide tesko?

Bobo je napisao(la):
Da se birac brzina nije pojeo, pa da iskoci iz polozaja?

Da li ge je lako izbaciti iz brzine kroz otvor za sipanje ulja nekim pajserom, ili i tako ide tesko?
¸

Lako udje u brzinu, ali neće da izadje. Nije toliko teško da treba pajser, ali je daleko teze nego ranije. To se odnedavno pojavilo, posle proljetnih poslova. Nikad nije iskočio iz brzine. Garant se neki hepek raštimao, jbga. Ima li neko sliku mjenjača kod IMT539?

Potrebne su mi dimenzije semeringa na izlazu rucice za kardan i za ukljucivanje prednje vuce na 577...zna li ko?

zorancile je napisao(la):
Zombie ne valja ti kvačilo, ne odvaja dovoljno.

Misliš da bi moglo biti do toga? Nisam primijetio ništa oko kvačila, kad se pritisne traktor stane sasvim normalno, ne osjeti se na gasu da je motor opterećen. Nedavno je otac pregrijao kvačilo kad je kosio sa rotacionom, bila mnogo velika i gusta trava pa se zamotala i zablokirala kosu. Ne znam, mozda je tada nešto zahebao na kvačilu. Kako mogu srediti kvačilo? Jednom sam ga podešavao, ali da bolje hvata.

zorancile je napisao(la):
Verovatno se rascvetala lamela. Moraš da ga razdvojiš.

Šta misliš, hoće li se to primijetiti kod šaltanja kada je traktor ugašen, a stoji na ravnom, kada mjenjač nije opterećen? Znam da se oduvijek lako šaltao tako. Nisam se ni sjetio da probam,sutra ujutru odmah idem u garazu. Kontam, kada je traktor ugašen, lamela ne bi trebala imati uticaja na lakoću šaltanja (kada naravno pritisnem kvačilo). Ako se i tada bude teško šaltao, mislim da bi moglo biti i do mjenjača, a ako bude išlo lako, onda ga fakat hebe lamela. Hvala na pomoći, sutra obavezno prvo to probam.

Zombie nisi lepo razumeo poruku koju ti je napisao Bobo . Gde u poruci napominje pajser. On nije mislio da ti upotrebis pajser da vrsil nenormalno veliki pretisak na taj veliku zubcanik koji se nalazi u menjacu . On je mislio da ti uzmes pajser jer je pajser dugacak i snjime mozes dohvatiti taj zubcanik. Ili uzmi jedan dugacak strafciger. :cao:

dragan82 je napisao(la):
Zombie nisi lepo razumeo poruku koju ti je napisao Bobo . Gde u poruci napominje pajser. On nije mislio da ti upotrebis pajser da vrsil nenormalno veliki pretisak na taj veliku zubcanik koji se nalazi u menjacu . On je mislio da ti uzmes pajser jer je pajser dugacak i snjime mozes dohvatiti taj zubcanik. Ili uzmi jedan dugacak strafciger. :cao:

BIlo mi je sumnjivo da se spominje pajser i mjenjač u istoj rečenici, al ajd jbga, kontam, čovjek je iskusniji... :ppozdrav:

Ove godine sam imao priliku da sam imao 539 koji se tesko izbacuje iz brzine kada sam ga razdvojio nisam nista nasao osim da je jedan dugacki bolcn od zabica zardjao (tako reci izaribao) i samo sam ga ocistio i podmazao i vise se to nije desavalo. Isto mi se desilo i na 560 pa sam odmah isao na to pa sam kroz donju rupu to sredio i bilo je dobro.

Pajser sam spomenuo bas zato jer je dugacak. neces lupati po zupcaniku i raditi s njim ne znam ja sta. treba samo dovoljno dugacka poluga koja moze dohvatiti zupcanik.

Da mu lamela ne odvaja dobro, na koji nacin bi onda lako ubacivao u brzine?!? Ovo nema smisla niti najmanje...

Da je do zabica, ne bih se nikad nadao. Ali eto vidis, moguce je i to...

Uglavnom, kad je traktor ugasen, trebao bi lako i ubacivati i izbacivati iz brzine, ak ose zaglavljuje i na ugaseno, onda nije lamela, nit zabice na korpi, nego je do mjenjaca, ili do same poluge mjenjaca.

nama je 539 jos prije 6-7 godina samo od jednom poceo zaglavljivati u 3, brzini i da si bog ne moz ga izbaciti. nego izbacis reduktor, pustis kvacilo i nek se mjenjac vrti i stalno cimas rucku dok ga ne izbaci... Te godine sam sve orao u 3. sporoj namjerno i kvar je tokom oranja nestao i vise se nikad nije ponovio, a mucilo nas je cjelo ljeto. nekad je trebalo dugo vremena da ga izbacim, a nekad par sekundi i iskocio je. kad je bio na generalki, cjeli mjenjac je raskopan i nista cudno ni sumnjivo nije bilo unutra.

Nazad
Vrh