Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Koliko god da troši to nije dobro.Bez obzira što je to pola litre mesečno ali su i operacije koje radi lake.Traktor koji od menjanja do menjanja (godinu dana) potroši pola litre je OK ali mesečno
Pitanje je i koje ulje sipa? Ako uspe nešto kvalitetnije može da se desi da ne troši ništa. Ne isplati se dati 1000 evra za generalnu samo da ne bi trošio pola litre ulja mesečno.
Pa obično to tako počinje sa pola litre, pa ode na litru pa onda nema kraja.Naravno da ne treba dati 1000 eura za generalnu nego se već posavetovati sa nekim majstorom što dolazi do te potrošnje(u slučaju da ne curi koje gde).
Pa to je nista , ja prosle sezone kupio motor na kombaj kao navodno u ekstra stanju i stavio ga kad sam ga upalio on duva ko lud , ja ajde racunam stajo pa mozda zalepile karike pustice to kad ono za hektar potrosio 7 litara ulja ,ja ga otvorim preko noci bila dva klipa progorila,sta cu, kuda cu ,sezona pocela uzmam stare klipove od motora koji sam skinuo kupim ujutro karike i sastavim radi ko sat.
ne curi nigde, poneka kap bude nekad... ulje je sipano modricino, sad sam trebao menjati, al' sta da menjam kad dosipam non stop, tj osvezavam ga...promenicu za 15 dana ulje, staviti malo bolje pa videti sta ce biti...
ako ti i kada zamenis ulje bude trosio ...onda mu samo treba uraditi jedan mali baj pas ...to je bezbolnije...manje kosta i manje vremena treba nego za generalnu...
e moj ferci ima 7880 r/h i netrosi ulje a sve ostalo radi osim oranja,sipam u njega ulje iz vaita jer je najjeftinije i najbolje to ulje sipam i u kejsa ali ga menjam na 100 r/h jer ima mnogo garezi.na koliko ti menjas ulje?
Post je spojen: [time]1275341338[/time]
ovo nije reklama kupite ulje kao ja jer je najjeftinije a poslednje generacije,to ulje ide i do 500 r/h u zavisnosti od tipa motora euro1,euro2........euro5.u euro1 motor menjamna 100r/h a u euro 2 menjam na 200r/h tako da u euro5 se menja na 500r/h.oni iz vaita kazu da euro2 motor ulje ide na 300 sati ali ga neuzimam za ozbiljno jer imam dosta prakse na kamionima tako da znam sta pricam i to je jedan najvazniji postupak za vecnost motora.
moj 539 dobije ulje po 220 din/l a najbolje je jer ta specifikacija ulja odgovara za teske poslove i motore sa turbinom i brat to ulje sipa u kamione sa euro5 motorom.tako da sam juce menjo ulje u ferciku aa jos je bilo gusto ali jako puno garezi a garez hoce dobro da uradi motor ako se nemenja ulje ali nema veze ulje je 220din/l.necu vse da mu sipam viskol po 220d jer je najlosije.primetio sam da 539 bolje reaguje na gas i ima malo bolju snagu i manju potrosnju nafte sa boljim ulje a to pise i na nekim naucnim radovima koje sam skinuo sa sajta.
Post je spojen: [time]1275341954[/time]
znaci ja vodim evidenciju kad menjam ulje i pisem jer zaboravim pa neznam kad sam ga promenio.tako za svaki traktor,auto.veruj mi neces se pokajati jer ce motor sigurno dugo raditi.eto moj 539 i dan danas radi sa 7880r/h i netrosi ulje od sipanja do ispustanja.nema plavog dima ma radi kao metak ali sve je to do odrzavanja i uslova na kolko se motor vrti.kupi ono ulje u vaitu i neces se pokajati jer je poslednja rec tehnologije a cena je u visini najlosijeg ulja.takvo ulje za tu cenu nigde neces naci ja onima u vaitu skidam kapu za tako malu cenu jer su jedini u zemlji a znam dosta njih koji uvoze za sebe a i za druge pa nisu pustili tako dobru cenu.220din/l je za dzabe naspram viskola ili galaxa koji je nekih 300 din/l na pumpama.
Post je spojen: [time]1275342575[/time]
ja znam ulja u dlaku pa mi u nasoj zemlji nemamo takva ulja domace proizvodnje za motore euro5.skini sa sajte acea i jos neke spcifikacije da se upoznas kakvo je modricino ulje a kakvo iz vaita dva sveta kao nebo i zemlja