IMT

Evo i moj 558
snid1d.jpg

Ja se izvinjavam slika je malo lošija zato što je slikano sa mobilnog telefona.

koje je godiste,koliko radnih sati za sta je kadar i kako si zadovoljan sa njime

'83 je godište, ima 5690rh.
Traktor IMT 558 je po meni jadan od boljih IMT traktora manje snage.Samo mu je alnaser mnogo spor i nekad neće da upali zato ga ja palim na vuču(vidi se sajla na slici).
Ja snjim ponekad orem uvek sejem i spremam sa njim. :cao:

Anlaser ko anlaser... Ujak na svom 558 muke mucio s originalnim dok jedne zime nije mogao nikako upaliti... nosio ga na remont puno puta, al nista nije pomagalo. Prije godinu ili dvije je dao ugraditi anlaser od 539 i preporodio se. 558 pali kao lud od kako je to napravio.

Ukljucivanje prednje vuce na bilo kojem IMT traktoru je bolje RUCNO. automatski sistem na papiru radi super, ali u radnim uvjetima gdje zadnji tockovi taman proklizuju, prednja vuca se cjelo vrijeme pali-gasi. Zbog tog cukanja stradaju krizevi na kardanskim zglobovima, a cuo sam i za slucajeve gdje su pucale i poluosovine...

jednom kad ju ti ukljucis, ne gasis ju dok ne izadjes iz njive i nemas brige.

A i dešava se da ne uključi kad treba(jedan tip nam je vukao repu pre tri godine sa 5106) i kad treba da krene a prednja vuča se ne uključi, samo se ukopa traktor....

Ne znam sta da ti kazem, ovisi i do zemlje. kod tebe 539 ne moze vuci 2x10" a u mom kraju se igra s takvim plugom. vuce ga i uzbrdo...

ovo je prekopirani IMT KONGSKILDE spremac, covjek ga je 100% pravio po uzorku na tvornicki. meni je rekao da je 6m. Imao je on 5m spremac, pa ga je prodao svom sogoru (vlasnik brene sa drugog video clipa). A ovaj sad posudjuje veci spremac, jer metar vise je ipak metar vise...

to je meni uzano za 6m ,mozda gresim.....uglavnom da kod mene...kako kazu ovde na forumu"lakoj backoj zemlji" ja vucem od 5,2m...prvom brzom i to sa duplim tockovima....brze nemoze...al zato ja imam rastresit sloj iza tocka nekih cetir prsta...ili ti 6-7 cm...

Kazem ti, da je prije imao 5m spremac (plave boje, ne znam koji proizvodjac) i da mu je bio malen za Brenu. napravio je ovaj veci i po brazdi prvi prohod 1. direktna, 2. prohod 2. i da vidis posla.

kad sam radio s tim traktorom, vozio sam ga bar sat vremena i to stalno 2. i iber gas, jer mi je tako i receno. Pokusao sam i s pola gasa krenuti i islo je bez problema, a gas kad dodas sa spustenim spremacem, samo baci dim i ODEEEEEE kao metak. Ova njiva je 16kj u komadu i bez stajanja ju je odradio bez problema dva puta tragom. Nit se grije, nit ista.

Jos mi covjek pricao da bi volio uduplati zadnje tockove, kao i ti, samo se boji da svojim "iber gasom" nece polomiti mjenjac ili diferencijal. Bolje da malo i vrti, nego da nesto unutra trpi, zar ne?

Tako je, 560 moze tanjurati s OLT 28 tanjura po ravnom samo tako. uz brdo je malo problematicno, ali ide. Tko god ima 549 obican, ima i 24 diska tanjurace...

Ovde ide za 560 24x,a sve je ravno kao tepsija,moze i 28 ali nije zdravo.
Komsija ima 542 i 24 sa valjcima i svi kazu da nije normalan kako sa masina pati,ali on ne odustaje.

Svatko zna kako je njemu najbolje...

Tanjurao sam ja bascu s 539 i 24 diska. napominjem da je traktor bio zrel za generalku i da je 1. direktnom lijepo tanjurao bascu, al da je trebalo malo vise tanjurati, pregrijao bi se...

Ima jedna anegdota kad su se kolega s TD 55A i njegov kum s 560 trkali po njivi tanjuracama 24 diska...

Nazad
Vrh