IMT

Neobicna po "masnijim" gumama i novijim tipom kabine?

Mozda je nesto ne vidim, ali to je TO...

Bobo je napisao(la):
Kazem ti, da je prije imao 5m spremac (plave boje, ne znam koji proizvodjac) i da mu je bio malen za Brenu. napravio je ovaj veci i po brazdi prvi prohod 1. direktna, 2. prohod 2. i da vidis posla.

kad sam radio s tim traktorom, vozio sam ga bar sat vremena i to stalno 2. i iber gas, jer mi je tako i receno. Pokusao sam i s pola gasa krenuti i islo je bez problema, a gas kad dodas sa spustenim spremacem, samo baci dim i ODEEEEEE kao metak. Ova njiva je 16kj u komadu i bez stajanja ju je odradio bez problema dva puta tragom. Nit se grije, nit ista.

Jos mi covjek pricao da bi volio uduplati zadnje tockove, kao i ti, samo se boji da svojim "iber gasom" nece polomiti mjenjac ili diferencijal. Bolje da malo i vrti, nego da nesto unutra trpi, zar ne?

Tako je, 560 moze tanjurati s OLT 28 tanjura po ravnom samo tako. uz brdo je malo problematicno, ali ide. Tko god ima 549 obican, ima i 24 diska tanjurace...

Kad se već spominju tanjirače i IMT da dodam da sam ja vuko OLT tanjrače 24 s IMT 540 2 brzinom bez problema, ali kad za njega zakačim Lemind 20 teže mu je za vuć nego OLT 24. Lemindove tanjirače propadaju do osovina i kad su skroz ispravljene dok to sa OLT-ovim nije slučaj.

Opet kazem, zavisi od zemlje, Kod mene i OLT propada do osovina. VELIKA razlika izmedju OLT i LEMIND tanjuraca je ta sto OLT kad su baterije ispravljene, onda su ispravljene, a ne LEMINDU kad su "ispravljene" baterije su jos uvijek zakosene. OLT se ne moze ukrizati jako koliko LEMIND, ali po meni nema ni potrebe.

Drugi problem su velika kucista lezajeva, pa kad krene gurati zemlju pred sobom, tu se pojavljuje dodatni otpor, a ako ih redovno ne podmazujes, onda se i osovine same po sebi tesko okrecu.

Puno je tu faktora, ali slazem se da je jednako tesko vuci LEMIND 20 i OLT 24.

Mislis na zadnje ili prednje blatobrane?

Ima ih s ovakvim zadnjim blatobranima, ali su rijetke za vidjeti, dok prednje blatobrane sam otreba nadoplatiti, koliko mi je poznato. Kolega ima na 5106 tvornicke blatobrane i njih je iskopirao i napravio blatobrane na 5136... ima gore slika tog traktora sa sjetvospremacem, pa se vidi kako mu stoje.

a meckin motorsa 6 ili 8 cil.?kolko ima konja taj traktor?
Post je spojen: [time]1275049675[/time]
da li je neko rastavljao uljni filter na 539,kako se rastavlja gornji deo?donji sam rastavio a gornji su kao zavarili ili sta da radim?

Jedno potanje...na 577 DV kada motor ne radi,volan vrtim,a tockovi stoje.Ne desava se to stalno,ali sta bi se desilo da me mora neko slepati?Da li je to normalno ili kvar?

imam 539 1990.god., uzorao je za svoj radni vek nekih 40 jutara, sluzi samo u transportu, prskanje i vuce presu, nekad je i kosena detelina sa njime...vodilo se racuna o njemu, sve kako bi trebalo, medjutim primetio sam da mi je poceo trositi oko pola litre ulja na mesecnom nivou...sta mislite da bi moglo da bude u pitanju, sta da radim s'njime?

Nazad
Vrh