IMT

Znam da je dosta pisano o 5136 i 5106 ali mene interesuje u čemu je tu razlika.Znam da se radi o turbu na 136 ali imali li još nečega.Kakva je razlika u radu i potrošnji?
Kad bi za iste pare mogli da birate između 5136 i 5106 šta bi bio vaš izbor?

Taj traktor ti pruža dve radosti: prva kad ga jeftino kupiš, a druga kad ga konačno prodaš. :haha: :haha: :haha:
Ako je za iste pare, uzmi 5136, turbo motor je jači i ima manju specifičnu potrošnju.

razlike su samo u motoru izmedju ta dva traktora. Noviji tipovi imaju tvornicki ugradjena prednja radna svijetla, stariji nemaju, noviji imaju drugacije instrumente unutra i prorezanu haubu kod hladnjaka da se malo vise zraka moze probiti do hladnjaka...

5136 je "za jednu brzinu" jaci traktor. kolega ima oba i sto 5106 radi u 1. 5136 radi u 2. na oba traktora jednaki mjenjaci, s tim da ima taj 5106 a s njim ne radi nsita osim sto ide u pomoc u oranje. UVIJEK radije sjeda u 5136, iako je 5106 traktor koji nema mislim ni 3 000 sati, a ima ga vec jako dugo.

Da li su 5106 i 5136 iste visine i da li IMT pravi prednji utovarivac za ove traktore? Zeleo bi da mi neko odgovori na ovo pitanje. Unapred vam hvala. :ppozdrav:

To su u 95% djelova isti traktori.Kad stoje parkirani, prepoznati se mogu samo po naljepnici i auspuhu. Postoji prednji utovarivac za ove traktore. Lalo, zasto mislis da nije dobra ideja?

Negdje sam nasao slike bas takvog traktora s prednjim utovarivacem i sad ih ne mogu pronaci, kao da su u zemlju propale. bas mu dobro stoji ;)

Nisu bas toliko "svileni" da ne mogu raditi s prednjim utovarivacem. Ako ga 4 brazde plug ili 6m sjetvospremac ne raskine prilikom okretanja, pa nece ga ni prednji utovarivac raskinuti samo tako...

bobo
bas bi voleo da vidim tog sto vuce spremac od 6m...ako se dobro secam u prethodnim postovima si napisao da ga vuce drugom brzom....

Evo ga, ja vozim i snimam:

[youtube]OSIcldGkwy0[/youtube]

Evo ga i ove godine:

Na zalost, bolje slike nemam.

Ovo je drugi 5136, ali isti sjetvospremac:
[youtube]aorMyVZMeYg[/youtube]

daniel c. Je ste tako. Zasto da se podsmevamo nasem kolegi. Pa niko od nas se nije rodio naucen.

Da li zna neko koliko li kosts taj IMT-ov prednji utovarivac za 5106? Jer meni bi trebao za Maseja 699 ako ga budem kupio ili ako se vec nije prodao. :ppozdrav:

Nije podsmijavanje, nego nesto sto pise u ovoj temi najmanje 20 puta on napise tako u sred teme, nit je vezano za trenutnu raspravu, nit ista...

ne zamjeram, vec mi ne ide u glavu sto tako upadaju ljudi u temu i to sa stvarima koje su, da tako kazem, nebitne...

Nisu ni jedan ni drugi traktor moji, ali su obadva super odrzavani. Ovaj s prvog videa je ove godine pred sezonu dobio karike, lezajeve, novi turbo, prebrtvljen motor i tako... Ovaj s drugog clipa je pred sezonu isto dobio mali servis, pumpa, dizne i tako to...

Ti traktori jednostavno dime. Ne jedu ni kapi ulja, a rade samo teske poslove.

Izvini bobo . Ja pre nego sto udjem u bilo koju diskusiju prvo sve procitam od pocetka. Da nebi se posle naso u nezgodnu situaciju da postavljam pitanja kao kolega sto ne voli puno da cita.

Po meni je logicno da 5136 moze da vuce setvospremac od 6m, cak i 5106 mislim da bi mogao da radi snjim. :sta:

Ovaj ima i 5106 kojeg je kupio taman razradjenog. on s tim sjetvospremacem ne moze raditi kvalitetno. 5136 radi po ravnom bez problema, sto se i vidi sa video clipova. kaze samo da bi htio uduplati zadnje tockove na 5136 za rad sa sjetvospremacem, ali i bi i ne bi...

Nazad
Vrh