IMT

Kabina je bruka uradjena, nema sta! Gledacu da nadjem kontakt pa cu se raspitati da li pravi.
Sto se prednje vuce tice-ako znas sam da uradis i ako imas srece-moze da te izadje prednja vuca i 1000 evra ako naletis na neku dobru a kompletnu. Cena od 2000 evra je uglavnom sa ugradnjom i ima ljudi koji to rade.
Prednji most od obicnog 577 novi tip koji kosta 800 evra je cisto bacanje para jer moze da se napravi nosac za klip na starom mostu i da se promeni poprecna spona, ubaci klip od novog tipa i eto radosti za malo ::novac:: ! :ppozdrav:

Bubu je napisao(la):
Ne razumem nikako zasto bi 540 bio bolji od 542? :nono:

kazem, ovdje po mojim brdima se 540 pokazao kao pravi traktor, dok 542 nema sto traziti u oranju pogotovo kraj 540. Za primjer 539 u oranju s istim plugom na istoj njivi potrosi manje od 542, i ovo je vise puta mjereno bas u mom selu iz razno raznih opklada. 540 je po meni cak i pozeljniji traktor nego 539, jer je i pregledniji i ima radna svijetla velike blatobrane, bolji prednji most, jaci hidraulik... ma sve je bolje nego na 539, ali eto, nije se imalo novaca, pa je u mom kraju samo jedan 540 i to bas prvi (izlozbeni model s novosadskog sajma, gdje je taj traktor prvi puta i predstavljen).

542 ima vise komada i ni jedan se nije pokazao kao "dobar traktor" ovdje ih smatraju promasenom serijom. Cak ga ljudi ne kupuju ni kao traktor za lakse poslove, svi imaju il 533, 539, 540 il 549. 542 se izbjegava...

Ja sam imao IMT 540 do prije 15-ak dana. Jako dobar traktor, sve stoji ovo što je Bobo rekao. Na njemu mi se jedino nije sviđala slaba okretnost. IMT 533 je tu kralj.

Realno nema razlike izmedju 540 i fergusona,ovde ni ferac ni 54x ne mogu vuci 2 brazde(ko hoce posteno da odradi),ne moze ni jedan da vuce 2 redni berac...jedino je mala razlika u prskalici i rasturivacu vestaka...

adamov zoran je napisao(la):
Matić je napisao(la):
Tako je hteo i nikako drugačije i mi smo mu ugradili.
sta je radio sa prednjom vucom da li prodaje
Nije je ni imao.Razlog promene sam već napisao ali ponoviću.Znači izbacio je polumehanički volan sa teleskopom i ubacio pun servo sa orbitrolom a to je iziskivalo i promenu prednjeg trapa sa starog tipa na novi jer nije hteo da budžimo ništa.

Maticu, zbunjujes ljude... Imao je servo, a htio je hidraulicni volan...

Po tvome ispada da je imao servo i da ste mu servo stavili.

koliko se ja razumem u matematiku 542 je bolji zbog veceg izbora stepeni prenosa

Ovaj cenovnik sam dobio krajem marta, trebalo bi da jos uvek vazi.

awpzk5.jpg

@mirmag

Mozes ti na 542 da stavis drugi motor a i mozes PVP da odneses kod majstora na stelovanje punjenja pa da vidis onda jel slab motor.. :ppozdrav: Vozio sam drugarovog 542 sa rotacionom PVP i ide lepo ali se oseca na gasu da je trom-zato mu je mala potrosnja. Clan Tesin ima 539 sa linijskom PVP (da ne dodje do zabune-539 i 542 nose identicne motore!) koja ima jace punjenje od standardnog i oseti se da ide bolje od ovog 542 ali ume i da potrosi vise goriva kada mu je tesko. . .

Nazad
Vrh