IMT

Moj je sa rotacionom pumpom i veoma je zustar na gasu i brz na drumu,ali u njivi... ::lose:: ::lose::
Imam utisak da mu je zadnji deo laksi nego kod 533(539)Ocas posla prokliza i zaglavi se.

Meshter,da to je baš taj 540,ali ja sa mojim 540 nisam mogao da teram kako treba ni presu ni berač;2-ga mu je jako spora a treća mu je brza( kada je bolji usev) ali me sada samo interesuje sa 14-ama da li bi bio eliminisan taj problem.Vidite da traktor dobro i izgleda i stvarno je sa srcem rađen
Post je spojen: [time]1273416880[/time]

NA-ovaj ima hidro-volan,nožni gas,komandne papučice su izdignute,kabina hermetički zatvorena (zatvara se na dodir,volan ima 2 položaja,Ventilator u kabini,kompletno sređen,kada se meni pored zetora svideo,znaj koliko ima sati :D

Tako će najverovatnije biti imenjače,jesi li razmišljao da spustiš malo cenu,ovih dana ću verovatno prodati kravu i bika pa ću krenuti na putešestvije,ovaj 540 me je zainteresovao jer bi čovek komotno mogao da drži predavanja ovima iz IMT-a kako treba da se napravi traktor jer ga je radio sa srcem

Imenjače, sve može da se sredi:

j5yp34.jpg

34j7sza.jpg

2q3d569.jpg

4zuhol.jpg

Ja to radim, popravke, farbanje, tapaciranje, instalacije. Nije tajna,ali treba da vidim šta ima da se radi, i u kakvom je stanju pa da se dogovorimo.

@ Bubu

Mi smo na nasim sedmacima (stara kar.) podmetace sto se nalaze izmedju
kabine i osovine izbacili gore.Sad kabina lezi na osovini,tj. niza je 10cm.
Samo napred mora malo da se isece zbog haube.Pod sediste se stavi podmetac
debljine 5-10cm(kao na novijim).Zaboravih,jos se skrate vrata i prednji nosac kabine.
Veruj puno,puno pregledniji traktor.Sto bi rekao moj otac,ne sedis u rupi
Da li je to jos neko radio?Ta prepravka nije komplikovana i uradi se za oko 2h. :D

Zoran0230 je napisao(la):
Imenjače imaš li možda kabine na prodaju ili da li znaš ko ima za zetora 4712
Nemam, a ni ne znam ko ima. Raspitaj se koliko bi koštalo da se napravi nova? Sad više nisu tako skupa stakla a ni cevi.

PIFTA je napisao(la):
Dobra ti je nutra brava . :haha: :haha:
Gazda nije hteo da kupi novu, košta 1600 dinara, pa mu je bilo skupo.

gagi je napisao(la):
video sam danas na vasaru i gledao 533 uradjeno je :D :D :bravo: ::svaka cast::
Hvala.

@bewisa

Kod mene su na oba traktora prepravljena samo sedista i ja ne sedim kao u rupi + sto je moja visina oko 187 cm pa u koji god da sednem traktor mogu lepo da vidim. . . :D

PIFTA je napisao(la):
Dobra ti je nutra brava . :haha: :haha:

E to mi je najgluplji detalj na IMT traktorima, da na desnim vratima ne postoji spoljna brava. Sa te strane su komande hidraulika i često je potrebno malo podići ili spustiti hidraulik kad se kači ili nešto radi na priključku, a ne možeš prići ručicama sa te strane jer su zatvorena vrata. :zli:

To je njegova fabrička kabina, samo što je ofarbana srebrno, napravljen nov krov i tapacirani blatobrani i plafon. Blatobrani su sa prednje strane odsečeni ukoso, i napravljene su nove ručice za pridržavanje pri ulaženju, pa drugačije deluje.

o5qkuf.jpg

Nazad
Vrh